Of je nu slag, krul, kroezend of superdik haar hebt, soms wil je gewoon een keer steil haar zónder pluis. Klinkt als een eitje, toch?! Gladde lokken maken is makkelijker gezegd dan gedaan, maar met een goede stijltang is het een fluitje van een cent. Maar het vinden van de beste stijltang voor jouw haar kan best een ingewikkeld klusje zijn. Het is belangrijk om je goed te oriënteren op de juiste stijltang voor jouw haar, want een verkeerde tang kan je haar flink beschadigen met alle gevolgen vandien. Wij vertellen je alles over stijltangen en wat de 10x beste stijltangen zijn, zodat jij voortaan met een glanzende wow-hairdo door het leven gaat.

Waar let je op bij het kopen van een stijltang?

Helaas hebben we niet meteen een haarscherp antwoord op de vraag welke stijltang het beste is voor jouw haar. Welke tang het beste bij jouw haardos past, hangt af van je haartype en persoonlijke voorkeuren. Voordat je enthousiast de eerste de beste stijltang in je winkelmandje mikt, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten. Zo weet jij zeker dat je straks de beste stijltang koopt!

Haartype en temperatuur

Welke maximale temperatuur een stijltang mag hebben voordat het je haar beschadigd, hangt helemaal af van je haartype. Kroeshaar heeft bijvoorbeeld een -veel- hogere temperatuur nodig om het haar steil te krijgen dan fijn haar. Om het wat makkelijk te maken voor je, is hier een lijstje met de ideale temperatuur voor je haartype.

  • Dun en fijn haar: 140 - 170 graden
  • Normaal haar: 170 - 190 graden
  • Dik, golvend haar: 190 - 210 graden
  • Kroeshaar: 210 - 215 graden
  • Beschadigd, breekbaar of gekleurd haar: 80 - 140 graden

Let op: Wat je haartype ook is, we raden aan om altijd een beschermende producten aan te brengen voordat je je haar gaat stylen. Zo bescherm je je haar tegen de hitte van de stijltang en krijg je het mooiste resultaat.

Materiaal

Het materiaal van de platen is één van de belangrijkste onderdelen als je een prachtige, glanzende lokken wil krijgen zonder je haar te beschadigen. Er zijn vier soorten materialen die gebruikt worden bij platen van stijltangen.

Keramiek

Keramische platen verspreiden de hitte gelijkmatig over het haar en is daarom ook een van de meest gebruikte materialen voor stijltangen. Een stijltang met keramische platen is voor dun en fijn haar erg geschikt. Stijltangen met keramische platen zijn verkrijgbaar in 2 soorten: volledig keramische platen en aluminium platen met een keramieken coating. Deze laatste gaat minder lang mee dan een tang met volledig keramische platen, maar is wel veel goedkoper.

Titanium

Titanium platen work magic als je haar moeilijk in model te brengen is. Titanium is een goede warmtegeleider en kan tegen zeer hoge temperaturen. Heb je dik haar met of zonder krullen of kroeshaar? Dan is een stijltang met titanium platen jouw go-to om glanzende, gladde lokken te krijgen!

Toermalijn

Sommige stijltangen hebben een laagje toermalijn. Dit is een steensoort die wordt gemalen en gemengd met keramiek of titanium. Je herkent stijltangen met toermalijn aan namen als Ceramic Tourmaline of Titanium Tourmaline. Welk haartype je ook hebt, een stijltang met toermalijn is voor iedereen geschikt.

Ionen

Er zijn stijltangen die beschikken over ionentechnologie. Heb je last van snel pluizend of statisch haar? Dan is een stijltang met ionische technologie precies wat je zoekt! Het is een beetje een technisch verhaal: positieve ionen zorgen dat je haar statisch wordt, zijn glans verliest of gaat krullen. Als je daar negatieve ionen tegenover zet, dan wordt je haar zijdeachtig en glanzend. Stijltangen met ionen kunnen zelf dus negatieve ionen maken. Ze neutraliseren je haar en je lokken voelen niet meer aan als stro.

Opwarmtijd

Hoe korter de opwarmtijd, hoe beter! Het is prettig als je niet minuten lang hoeft te wachten tot je tang klaar is voor gebruik. De meeste stijltangen hebben een opwarmtijd tussen de 30 en 60 seconden, maar er zijn er ook die binnen 10 seconden klaar zijn voor gebruik.

Lengte van het snoer

Size matters! Sommige stijltangen hebben een te kort snoer en het is niet prettig om je in de gekste bochten te moeten wringen als je je haar aan het stylen bent. Kies daarom liever voor een stijltang met een lang snoer, zodat jij alle bewegingsvrijheid hebt om een prachtig kapsel te maken.

Prijs

Duurder is niet altijd beter! Met een goedkopere stijltang kan je evengoed geweldige resultaten krijgen. Zoals we eerder al zeiden, het hangt helemaal af van je haartype welke tang je nodig hebt om een fantastische hairdo te krijgen.

Kwaliteit

De kwaliteit van je stijltang is essentieel om die prachtig glanzende haardos te krijgen. Voordat je een bepaald merk kiest, is het belangrijk om je te verdiepen in de kenmerken en de materialen van de tang. 


Shop de beste stijltangen tegen de fijnste prijzen


-35%

BaBylissPRO BaByliss Pro Krimptang - EP Unisex 1 Stk.

€46,80 €72,48
Beschikbaar bij 8 webshops
-15%

Ghd Gold Styler Pink Take Control Now Collection

€203,15 €239,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-36%

Chi The Sparkler Special Edition - Stijltang

€99,00 €155,00
Beschikbaar bij 3 webshops
Scherp geprijsd

Babyliss Super Smooth ST391E

€54,00
Beschikbaar bij 5 webshops
Scherp geprijsd

Remington S9500 - Stijltang

€39,50
Beschikbaar bij 3 webshops
-43%

Remington ONE Straight & Curl Stijltang & Krultang in 1 - S6077

€39,00 €69,00
Beschikbaar bij 5 webshops
-31%

BaBylissPRO BaByliss Pro Ultra Curl - EP Unisex 1 Stk.

€63,90 €91,98
Beschikbaar bij 6 webshops
-23%

Ghd Duet Style-2-in-1 Heteluchtstyler Haar Transformeert

€306,54 €399,00
Beschikbaar bij 4 webshops
-40%

BaBylissPRO BaByliss Pro Titanium Black Dames 1 Stk.

€78,94 €130,85
Beschikbaar bij 5 webshops
-33%

BaBylissPRO BaByliss Pro EP Technology 5.0 Unisex 1 Stk.

€37,35 €55,60
Beschikbaar bij 5 webshops
-39%

Ghd Duet style™ 2-in-1 Hot Air Styler white Dames 1 Stk.

€248,16 €409,76
Beschikbaar bij 3 webshops
-29%

BaBylissPRO BaByliss PRO Styler Hybride EP Technology 5.0

€42,00 €58,99
Bol Partners
-40%

BaBylissPRO BaByliss Pro warmeluchtborstel midnight luxe Dames 1 Stk.

€39,68 €65,77
Beschikbaar bij 4 webshops

10x de beste stijltangen

In een handomdraai een gladde bos haar of juist zachte golven: met een goede stijltang is dit een piece of cake. Of je nu op zoek bent naar de beste stijltang voor kroeshaar of juist een mini-tang als je veel on-the-go bent, SuperSales zet de 10x beste stijltangen voor je op een rijtje. Hello gorgeous hair!

#1 Dyson Corrale

Dyson is het merk voor haarstyling en met de Dyson Corrale stijl jij je haar als een ware professional! De Corrale is een stijltang die je zowel met als zonder snoer kunt gebruiken. Deze tang heeft flexibele koperen platen die zich automatisch aanpassen aan de dikte van je haar. Je hoeft iedere pluk maar één keer door de tang te halen et voila, je hebt een prachtig gladde én steile lokken. Heb je liever beachwaves? Ook dat is geen probleem met deze stijltang! De ingebouwde hitteregelaar met 3 verschillende standen maakt dat de Corrale geschikt is voor elk haartype. Ga je veel op reis en kan je je stijltang echt niet missen? Hij heeft een ingebouwde vliegtuigstand en mag gewoon mee in je handbagage. Dat is nog eens handig!

#2 Babyliss Draadloze stijltang 9000RU

Wil je het liefst een volledig draadloze stijltang? Dan is de Babyliss 9000RU echt wat je zoekt! Je kan kiezen uit 3 temperatuurstanden met een minimum temperatuur van 160 en een maximum van 200 graden. Deze Babyliss stijltang beschikt over een Micro Heating Matrix, waardoor de volledig keramische platen binnen 30 seconden warm zijn en op constante temperatuur blijven. Je kan dus snel aan de slag en de keramische platen beschermen je haar tegen hittebeschadiging. Als je graag varieert tussen steil haar en golvende lokken, dan is deze stijltang echt wat voor jou. De platen zijn flexibel, zodat jij in een mum van tijd de prachtigste beachwaves maakt. 

#3 Philips Moisture Protect HP8372/00

Je hoeft niet bang te zijn dat je je haar op een te hoge temperatuur stijlt met de Philips Moisture Protect HP8372/00. Deze stijltang heeft namelijk een sensor die 30x per seconde (!) het vochtgehalte in je haar meet. De temperatuur wordt automatisch aangepast, zodat jij altijd met de juiste temperatuur je haren stijlt en het risico op haarbeschadiging beperkt. De minimum temperatuur die je in kan stellen is 150 graden, wat deze stijltang geschikt maakt voor dun en beschadigd haar. De flexibele keramieken platen met ionen technologie beschermen je haar tijdens het stijlen. Hallo glanzend en pluisvrij haar!

#4 CHI G2

De CHI G2 is een stijltang die te gebruiken is bij bijna elk haartype, zelfs bij het stugste kroeshaar. De titanium platen verdelen de warmte gelijkmatig over je haar, zodat je haar extra beschermd is tegen haarbreuk. Je kan kiezen uit drie standaard programma’s: eentje voor dun, een voor normaal en een voor dik haar. Binnen deze programma’s kan je de temperatuur instellen tussen de 180 en 220 graden, waardoor de G2 geschikt is veel haartypen. Heb je zin in een haardos vol met de mooiste beachwaves? Ook dat kan! Dankzij de afgeronde platen creëer je in een oogwenk de mooiste losse krullen of een prachtige slag. 

#5 Remington S8550 Shine Therapy

Lange, dikke lokken worden omgetoverd tot een glanzende, steile bos met de Remington S8550 Shine Therapy! Deze stijltang heeft extra brede platen die zijn geïmpregneerd met Marokkaanse arganolie, wat jouw haar glanzend en zacht maakt met elke stijlbeurt. Je kan kiezen uit temperatuurstanden tussen 150 en 235 graden. Deze Remington stijltang dus zelfs geschikt voor het fijnste en meest beschadigde haar! Ook hoef je je niet in de gekste bochten te wringen om je haar goed te laten zitten, want het meedraaiende snoer is wel 2,5 meter lang. Je hoeft niet te wachten tot hij afgekoeld is, want na gebruik berg je de stijltang direct op in het hittebestendige opbergzakje. Door de keramisch gecoate platen is deze tang ideaal om af en toe te gebruiken.

#6 Max Pro Evolution

Wil je niet veel geld uitgeven, maar wel een solide stijltang in huis hebben? De Max Pro Evolution kan wel tegen een stootje! Hij heeft titanium platen die in combinatie met de ionentechnologie zorgen dat jij met een glanzende, pluisvrije en niet statische hairdo de deur uitgaat. De platen sluiten niet volledig op elkaar aan, zodat jouw haar moeiteloos er doorheen glijdt en het risico op haarbreuk wordt verkleind. Heb je weinig tijd? Dankzij de instant heat functie heb jij de stijltang binnen een paar seconden al klaar voor gebruik! Door de lage minimum temperatuur (150 graden) en het maximum van 230 graden is hij geschikt voor ieder haartype. Zit je stijltang in het stopcontact en gebruik je hem 60 minuten niet? Dan zet hij zichzelf automatisch uit. Over veiligheid gesproken!

#7 Babyliss ST481E

De Babyliss ST481 is dé ideale stijltang als je zowel stijl haar als krullen wil. Ook als je ’s ochtends tijd wil besparen, maar er toch goed uit wil zien is deze tang een aanrader. Binnen 30 seconden is hij namelijk op temperatuur en klaar voor gebruik. De maximum temperatuur is 230 graden, waardoor je zelfs het dikste en meest krullende haar super steil maakt. De keramische coating en ionische technologie beschermen je haar tegen hitte, ook op de hoogste temperatuur. Het meest vernuftige aan deze stijltang? Zowel de binnen- als de buitenkant worden warm, waardoor jij elke stijlbeurt wil zelf beslist of je steil haar of krullen wil. Na gebruik leg je de tang veilig weg op de bijbehorende hittebestendige mat. 

#8 Remington S5505

Heb je stug en dik haar en droom je van een steile, glanzende bos? Dan is de Remington stijltang S5505 iets voor jou! Met de maximum temperatuur van 230 graden tover je zelfs het meest weerbarstige haar om in glanzende, zijdezachte lokken. Maar ook wanneer je dunner haar hebt, is deze tang een goede keuze. Je kan de temperatuur namelijk precies aanpassen aan jouw haartype. Opwarmen doet deze stijltang razendsnel: binnen 15 seconden is hij klaar voor gebruik! Wil je liever mooie, losse krullen? Dankzij de afgeronde flexibele platen is dit easy peasy. Deze stijltang heeft een keramische coating en is dan ook uitstekend geschikt om af en toe te gebruiken. 

#9 CHI Lava Volcanic Ceramic

What’s in a name?! De CHI Lava Volcanic Ceramic heeft een maximum temperatuur van maar liefst 232 graden en wordt bijna vulkanisch warm. De lichtgewicht CHI stijltang is een echte aanrader als je veel reist en er altijd goed uit wil zien. Hij heeft namelijk een dual voltage en is daardoor overal ter wereld te gebruiken. Dat is nog eens handig! Ook wanneer je weinig tijd hebt is dit een ideale tang. Dankzij de speciale Quick Heat Up functie is hij binnen een oogwenk klaar voor gebruik. Hij is misschien niet de goedkoopste stijltang, maar erg handig in gebruik. Waar je ook bent, je ziet eruit alsof je net naar de kapper bent geweest.

#10 Remington Sleek & Curl Expert S6700

Last, but not least! De Remington Sleek & Curl Expert is een geweldige stijltang als je zo af en toe eens zin hebt in een prachtige bos krullen of glanzend steil haar. De afgeronde platen hebben een keramische coating en een bolle bovenkant, zodat jij je lokken omtovert tot een weelderige bos krullen. Ook pluisvrij steil haar is geen probleem voor deze tang. Of je nu dun en beschadigd haar hebt of juist een kop vol met krullen, met de 9 temperatuurstanden tussen de 150 en 230 graden kies jij de temperatuur die bij jouw haartype past. Na gebruik schuif je de hittebestendige plaatbeschermer over de stijltang. Zo weet jij zeker dat je geen brandplekken maakt!