Dat een baby veel geld kost, dat zal geen enkele ouder ontkennen. Volgens het CBS kost een kind tot 5 jaar maar liefst 17% van je netto inkomen per maand als tweeoudergezin. Hoe kleiner ze zijn, hoe sneller ze groeien en dus kan jij iedere maand een nieuwe garderobe voor je kleintje aanschaffen. Kleding is niet het enige waar je geld naar toe gaat, want ook aan luiers ben je maandelijks een vermogen kwijt. Dat kan anders, want met deze tip bespaar jij makkelijk €800,- op luiers voor je baby!

Hoeveel luiers gebruikt je baby

Om te laten zien hoe je €800,- bespaart op luiers is het handig om eerst te weten hoeveel luiers je baby/peuter gebruikt totdat hij zindelijk is.

  • In het eerste levensjaar, van 0 tot 1 jaar, gebruikt je kind gemiddeld 7 luiers per dag. Dat is een totaal van 2555 luiers in het eerste jaar.
  • In het tweede levensjaar, van 1 tot 2 jaar, gebruikt je kind gemiddeld 5 luiers per dag. Dat is een totaal van 1825 luiers in het tweede jaar.
  • In het derde levensjaar, van 2 tot 3 jaar, gebruikt je kind gemiddeld 4 luiers per dag. Dat is een totaal van 1460 luiers in het derde jaar.
  • In het vierde levensjaar, van 3 tot 4 jaar, gebruikt je kind gemiddeld 4 luiers per dag. Dat is een totaal van 1460 luiers in het vierde jaar.


Bij de berekening zijn we uit gegaan van het gemiddelde luierverbruik per levensjaar. Een new born baby gebruikt daarbij veel meer luiers dan een baby die bijna 1 jaar wordt. Ook hebben we de gemiddelde leeftijd van 4 jaar genomen waarop de meeste kinderen volledig zindelijk zijn.

Als je alle luiers bij elkaar optelt, gebruikt ieder kind maar liefst 7300 luiers in zijn leven. Als je de luiers slim koopt, kan je daar dus veel geld op besparen!

Geld besparen met Pampers aanbiedingen

Om geld te besparen op luiers kan je Pampers in de aanbieding te kopen. Pampers is één van de duurste luiermerken, maar heeft volgens de consumentenbond (en veel ouders) de beste kwaliteit. Pampers voor de gewone prijs kopen hoeft niet, want er is altijd wel een (web)winkel die ze in de aanbieding heeft. Naast de 2+1 acties die veel winkels met regelmaat hebben, kan je ook gebruik maken van de Pampers maandboxen. De maandboxen zijn vaak in de aanbieding een stuk goedkoper en je kan er maar liefst €800,- mee besparen. Hoe je dat doet, laten we je hieronder zien.

Voor deze berekening zijn we uitgegaan van een gemiddelde prijs van de Pampers Premium Protection. De luiers in maat 1 zijn daarbij een stuk goedkoper dan de luiers in maat 5. De gemiddelde prijs is €0,34 per luier. Dat zou neerkomen op €2482,- voor de 7300 luiers die je kind gebruikt.

Bij een maandbox koop je een groot verpakking. Dat is misschien één keer een grotere uitgave, maar als we naar het totaal plaatje kijken bespaar je er veel geld mee. De meeste maandboxen worden aangeboden met een korting van minimaal 33%, soms loopt dat zelfs op tot 50%! Bij de berekening zijn we uitgegaan van 33% korting (je kan dus alleen nog maar meer geld besparen als je een maandbox weet te scoren met een hogere korting!). Een luier uit een maandbox met 33% korting kost gemiddeld €0,23. Berekend over de 7300 luiers die je kind zal gebruiken is dat €1679,- in totaal.

Trek beide getallen maar eens van elkaar af en je ziet dat je maar liefst €803 bespaart door maandboxen Pampers te kopen! Naast een hoop geld bespaar je jezelf ook nog eens een hoop gedoe. De maandboxen worden vaak gratis thuis bezorgd, je hoeft nooit bang te zijn dat je zonder luiers zit en op zoek naar de beste aanbieding (en dus de hele stad doorkrossen omdat de juiste maat overal is uitverkocht) is verleden tijd. Win-win situatie kan je dus wel stellen!

Vergelijk nu direct de beste Pampers aanbiedingen van de aangesloten shops via SuperSales!