Als aanstaande ouder kan je waarschijnlijk niet wachten tot de kleine spruit er is. Je bent al druk bezig met het kopen van een babyuitzet en uiteraard wil jij alleen het beste van het beste voor je kindje. Maar hoe weet je wat goed is in een compleet onbekende wereld? Een juiste keuze maken kan dan behoorlijk lastig zijn. Ook bij een autostoel voor je baby kan dat het geval zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer, maar je wil je pasgeboren baby straks wel zo veilig en comfortabel mogelijk vervoeren. SuperSales helpt je graag bij het maken van een juiste keuze: dit zijn de 10 beste autostoeltjes voor baby’s van 2022.

Autostoel baby: belangrijk om te weten!

Autostoel groepen

Autostoeltjes worden ingedeeld in groepen, waarbij iedere groep staat voor een andere leeftijdscategorie. De autostoeltjes zijn beschikbaar van groep 0 tot en met groep 3. De autostoeltjes groep 0 zijn geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 12 tot 15 maanden, óf een maximum gewicht tot 13 kg. Hierna stap je over op autostoel groep 1. Er bestaan ook autostoelen waar je kindje langer in kan. Deze stoelen zijn een combinatie van opeenvolgende groepen zoals autostoelen groep 0/1 en autostoelen groep 0/1/2. Sinds 2013 wordt de i-Size norm, de ECE-R129, langzaam ingevoerd. Hierbij wordt niet langer gekeken naar het gewicht van je baby, maar naar de lengte. Voor groep 0/0+ wordt een lengte aangehouden van 45 tot 75 centimeter. De oude veiligheidsnorm, de ECE-R44 , is nog steeds veilig maar zal steeds meer uit de schappen verdwijnen.

Autostoel positie

Een autostoel groep 0 plaats je altijd in de tegenovergestelde positie in je auto. Plaats je de stoel toch voorwaarts dan kan je kindje gelanceerd worden bij een frontale botsing. Dit zet veel kracht op het hoofdje en nekje wat kan leiden tot ernstig letsel. Door de autostoel achterwaarts te plaatsen worden de krachten verdeelt over de gehele achterkant. Hierdoor worden het hoofdje en nekje beter beschermt. Volgens de wet mag de autostoel zowel voorin als achterin worden geplaatst, mits de airbag is uitgeschakeld.

Autostoel bevestiging

Er bestaan twee verschillende manieren om een autostoel baby te bevestigen in de auto: met isofix of met de gordel. Welke bevestiging je kiest is geheel persoonlijk en hangt onder andere af van je auto en het gebruik van de autostoel. Een autostoel met gordelbevestiging wordt al jarenlang gebruikt. Het grootste voordeel is dat je de autostoel altijd in iedere auto kan gebruiken, het nadeel is dat het vastmaken met de riem nog weleens als lastig wordt ervaren. Een isofix systeem is handig, je klikt de stoel er gemakkelijk in en het schijnt zelfs een iets betere bescherming te bieden bij een botsing. Daarentegen zijn de meeste auto’s van voor 2006 niet voorzien van een isofix systeem en is het wat lastiger als de autostoel iedere keer in een andere auto wordt gebruikt. Voor een autostoel groep 0 met isofix is altijd een basisstation nodig. Een autostoel groep 0 met gordelbevestiging is een basisstation niet van essentieel belang, hoewel velen ouders ze wel prijzen voor het gemak.

Checklist: hoe kies ik de beste autostoel?

De beste autostoel voor je baby kopen is niet niks en jouw lijstje met eisen is hoog. Maar waar moet je nu precies opletten bij het kopen van een autostoel voor baby’s? Met deze checklist bij de hand maak jij een weloverwogen keuze en koop je uiteindelijk een autostoel die helemaal bij jouw gezin past.

  • De autostoel voldoet aan de veiligheidsnorm ECE-129 of ECE-R44. Deze veiligheidsnormen zijn vastgesteld om de veiligheid van je kindje te waarborgen. Koop daarom nooit een autostoel die niet voldoet aan één van deze veiligheidsnormen.
  • Voor welk bevestigingssysteem is de autostoel geschikt? Let altijd goed op dat de autostoel kan worden vast gemaakt op de manier die jij wenst. Sommige stoelen zijn voor zowel isofix als gordelbevestiging geschikt. In dat geval staat dit altijd duidelijk aangegeven.
  • De autostoelbekleding is wasbaar. Iets met kleine kinderen en knoeien, praktisch als je de bekleding kan verwijderen en kan wassen.
  • De autostoel past op je kinderwagen. Veel autostoelen voor baby’s zijn gemaakt om te bevestigen op een kinderwagen. Bekijk bij het kopen of de autostoel op jouw kinderwagen past.
  • De autostoel is niet te zwaar. Een autostoel voor baby’s zal je met enige regelmaat met de hand moeten dragen. Kies daarom nooit voor een te zware autostoel, hoe stevig dit er ook uit ziet.
  • De autostoel beschikt over een zitverkleiner. Voor pasgeboren baby’s is een autostoel vaak nog erg groot, met een verkleinstuk maak je het autostoeltje ook voor newborns goed passend.
  • Vergelijk de prijzen van de beste autostoelen. De prijs in verschillende winkels wil nog weleens flink van elkaar verschillen. Wanneer je een keuze voor een autostoel hebt gemaakt doe je er goed aan om online de prijzen met elkaar te vergelijken en zo de beste deal te scoren.


Beste autostoel baby 2022 met isofix

Wil jij er zeker van zijn dat je een veilige, comfortabele en handige autostoel koopt voor je baby? Dit zijn de 5x beste autostoelen met isofix* van 2022.

*Voor een Isofix bevestiging heb je bij autostoelen voor baby’s een basisstation nodig. De passende basisstations staan bij de autostoelen vermeld. 

#1 Maxi-Cosi Jade + 3wayFix

De Maxi-Cosi Jade is een uitzonderlijke nieuwe autostoel die door de testers van onder andere de Consumentenbond en de ANWB zeer wordt gewaardeerd. Deze Maxi-Cosi is in tegenstelling tot de meeste autostoelen een reiswieg. Hiermee vervoer jij je kindje niet in een half zittende positie, maar ligt je baby volledig plat. Naast dat dit comfortabel is voor je kind, is het ook een veilige constructie. De Maxi-Cosi Jade is te gebruiken in combinatie met het 3wayFix basisstation. Niet alleen de Jade past op de 3wayFix base, ook voor diverse opvolgende Maxi-Cosi autostoelen tot 4 jaar is dit basisstation geschikt. Let op: de Maxi-Cosi Jade is alleen een veilig vervoersmiddel voor baby’s tot 6 maanden of 9 kilogram. Dat is jonger en kleiner dan de meeste autostoelen uit groep 0. 

#2 Cybex Aton M i-Size + M i-Size Base

Een comfortabele en veilige autostoel voor je baby is de Cybex Aton M i-Size. Dit model voldoet aan de nieuwste veiligheidsnorm en is geschikt voor baby’s van 45 tot 87 centimeter. Dankzij de uitneembare zitverkleining en de verstelbare hoofdsteun is deze autostoel ook goed te gebruiken bij premature en kleine baby’s en groeit de stoel met je mee naarmate hij groter wordt. De autostoel beschikt over een L.P.S. systeem wat je kind bescherming biedt bij zijde linkse botsingen. Daarnaast geeft de XXL zonnekap met UVP50 een uitstekende bescherming tegen de zon. De Cybex Aton M i-Size dient bevestigd te worden op een M i-Size basisstation. Deze base is ook geschikt voor opvolgende autostoelen uit de Cybex M-lijn. 

Cybex Aton M i-Size Baby Autostoeltje River Blue -18%
€189,95 €154,90
Cybex autostoel Aton M Navy blue -17%
€149,95 €125,00
Cybex autostoel Aton M Soho Grey -17%
€149,95 €125,00
Cybex Aton M i-Size Baby Autostoeltje Navy Blue -19%
€189,95 €153,05
Cybex autostoel Aton M I-size Deep black -17%
€179,95 €149,00
Cybex autostoel Aton M Deep Black -14%
€149,95 €129,00
€189,95
€144,00

#3 Nuna Pipa Next + Pipa Next Base

Een onderdeel waar de Nuna Pipa Next in uitblinkt is het extreme lichtgewicht. De autostoel weegt maar slechts 2,8 kg! De Nuna Pipa Next is goedgekeurd volgens de laatste i-Size norm en is geschikt voor baby’s van 40 tot 83 centimeter. Deze autostoel is voorzien van een verstelbare hoofdsteun, meegroeiende gordel en een ultieme bescherming voor zijwaartse botsingen. Ook handig van de Nuna Pipa Next is de veelzijdigheid. De autostoel kan zowel worden bevestigd met de gordel als isofix in combinatie met de Pipa Next Base.

Autostoel Nuna Pipa Next Ellis -33%
€299,00 €199,00

Nuna
Autostoel Pipa Next Ellis

Van Asten Babysuperstore
Wandelwagen Nuna Mixx Next Granite Laagste prijs
€749,00

Nuna
Wandelwagen Mixx Next Granite

Beschikbaar bij 2 winkels
Wandelwagen Nuna Demi Grow Riveted Laagste prijs
€1,049,00

Nuna
Wandelwagen Demi Grow Riveted

Beschikbaar bij 2 winkels
€999,00

Nuna
Demi Grow

Beschikbaar bij 2 winkels
€1,069,00
Nuna Mixx Next Kinderwagen Birch Laagste prijs
€699,00

Nuna
Mixx Next Kinderwagen Birch

Beschikbaar bij 3 winkels
Nuna Demi™ Grow Kinderwagen Timber Laagste prijs
€999,00

Nuna
Demi™ Grow Kinderwagen Timber

Beschikbaar bij 3 winkels
€289,00
€899,00

Nuna
Kinderwagen Mixx Next Granite

Van Asten Babysuperstore
€289,00

Nuna
Pipa Next autostoel

Prénatal
€289,00

Nuna
Pipa next

Prénatal
€289,00

Nuna
Pipa Next autostoel

Prénatal
€289,00

Nuna
Pipa next

Prénatal
€289,00

Nuna
Pipa next

Prénatal
€289,00
€899,00

#4 Maxi-Cosi Coral + FamilyFix3

De Maxi-Cosi Coral is ontworpen om je kindje vanaf dag één al zo dicht mogelijk bij je te houden. Het bijzondere design geeft je de mogelijkheid om de zachte en comfortabele carrier uit de autostoel te verwijderen. Hierdoor kan je makkelijk je baby mee nemen uit de auto als hij slaapt, zonder zwaar te hoeven tillen. Alleen de soft carrier weegt slechts 1,7 kilogram en is makkelijk te dragen dankzij de dubbele handsvaten. Daarnaast geven diverse draagmogelijkheden je alle vrijheid als ouder. De autostoel voldoet aan de i-Size veiligheidsnorm en is geschikt voor baby’s van 45 tot 75 centimeter. Gebruik de Maxi-Cosi Coral in combinatie met de FamilyFix3 voor een isofix bevestiging. 

€319,99
€319,99
€179,00
€209,00
€319,99
€319,99
€319,99

#5 Britax Römer Baby-Safe2 i-Size + i-Size Base

De Britax Römer Baby-Safe2 i-Size is een comfortabele en veilige autostoel. De beschermende cocon geeft je baby een veilig gevoel, terwijl de platte ligpositie zorgt voor alle comfort. Dankzij de verstelbare hoofdsteun en de zitverkleiner is de Baby-Safe2 in staat om met je kindje mee te groeien. De snel afneembare bekleding is ideaal om de stoel goed schoon te houden. De autostoel is zowel te gebruiken voor gordelbevestiging en isofix in combinatie met de i-Size Base. De Britax Römer Baby-Safe2 i-Size voldoet aan de veiligheidsnorm, is geschikt voor baby’s van 40 tot 75 centimeter en biedt maximale bescherming bij een zijdelinkse botsing. 

€209,90

Beste autostoel baby 2022 met gordelbevestiging

Staat veiligheid, comfort en een gebruiksvriendelijke autostoel voor je baby bij jouw voorop? Dit zijn de 5x beste autostoelen met gordelbevestiging van 2022.

#1 Maxi-Cosi Pebble Plus

De Maxi-Cosi Pebble Plus is misschien wel één van de meest gebruikte autostoelen allertijden en dat is niet voor niks. De autostoel is gebruiksvriendelijk, veilig en krijgt bij autostoelentesten vaak één van de beste beoordelingen. De Pebble Plus voldoet aan de laatste i-Size veiligheidsnormen en is geschikt voor baby’s van 45 tot 75 centimeter. Een groot pluspunt van de Maxi-Cosi Pebble Plus is dat de autostoel gebruikt kan worden in combinatie met vrijwel iedere kinderwagen. Voor deze autostoel zijn voor ieder merk kinderwagen wel adapters te koop. Ook is de bekleding makkelijk te verwijderen om de stoel goed schoon te houden. 

Autostoel Maxi-Cosi Pebble Pro I-Size Essential Graphite -32%
€249,00 €169,99
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Autostoel - Essential Black -13%
€229,00 €199,00
Autostoel Maxi-Cosi Pebble Pro I-Size Essential Blue -32%
€249,00 €169,99
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Autostoel - Essential Red -26%
€249,00 €185,00
Autostoel Maxi-Cosi Pebble Pro I-Size Essential Grey -32%
€249,00 €169,99
Beschermhoes Maxi-Cosi Rock, Pebble & Pebble Pro Cool Grey -50%
€49,99 €24,99
€279,99

Maxi Cosi
Maxi-Cosi Pebble 360 i-Size

Beschikbaar bij 2 winkels
€229,00
€279,99
€279,99
€279,99
€279,99
€229,00
€279,99
€229,99

Maxi Cosi
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

Beschikbaar bij 2 winkels

#2 Cybex Cloud Z i-Size

Een handige, comfortabele en veilige autostoel is de Cybex Cloud Z i-Size zeker. De autostoel voldoet volledig aan de laatste veiligheidsnorm en is geschikt voor baby’s van 45 tot 87 centimeter. Een groot gemak van de Cloud Z is de mogelijkheid om de autostoel buiten de auto volledig in ligstand te zetten, zonder dat je daarvoor je kindje eruit hoeft te halen. Verder beschikt de autostoel over een verstelbare hoofdsteun en een zitverkleiner zodat het meegroeit met je baby. Dankzij het L.S.P. systeem is je kind beschermt bij zijwaartse botsingen. De Cybex Cloud Z i-size beschikt over een XXL zonnekap met UVP50 voor protectie tegen de zon.

Cybex Cloud Z i-Size Plus Autostoel - Soho Grey -7%
€299,95 €279,95
Autostoel Cybex Cloud Z I-Size Jeremy Scott Petticoat Red Laagste prijs
€429,00
Cybex Cloud Z i-Size Plus Autostoel - Khaki Green Laagste prijs
€299,95
Cybex Cloud Z i-Size Plus Autostoel - Mountain Blue Laagste prijs
€299,95
Cybex Cloud Z i-Size Plus Autostoel - Deep Black Laagste prijs
€299,95
Cybex Cloud Z i-Size Plus Autostoel - Nautical Blue Laagste prijs
€299,95
Cybex Autostoel Groep 0 Cloud Z I Size River Blue Laagste prijs
€269,95
€399,95
€319,95
€319,95

Cybex
Cloud Z Plus i-Size

Prénatal
€289,95

Cybex
Cloud Z i-Size

Prénatal
€319,95

Cybex
Cloud Z Plus i-Size

Prénatal
€319,95

Cybex
Cloud Z Plus i-Size

Prénatal
€289,95

Cybex
Cloud Z i-Size Autostoel - Soho Grey

Beschikbaar bij 3 winkels
€289,95

Cybex
Cloud Z i-Size Autostoel - Deep Black

Beschikbaar bij 2 winkels

#3 Cybex Aton 5

De Cybex Aton 5 is niet zomaar een autostoel, dit model is uitgeroepen tot beste koop door de Consumentenbond. Het is de opvolger van de Aton 2, die het ook al opmerkelijk goed deed in diverse autostoelen testen. Nieuw aan de Cybex Aton 5 is de ideale zithoek: het ontwerp van de zitting zorgt dat baby’s, en zelfs hele kleine of premature baby’s, goed liggen met hun hoofd, nek en borst. Dat maakt bij een botsing het verstikkingsgevaar een stuk kleiner. Ook is de autostoel uitgerust met een verstelbare hoofdsteun, zachte zitting en het L.P.S. systeem voor bescherming bij zijdelinkse botsingen. De Cybex Aton 5 voldoet aan de ECE-R44 veiligheidsnorm en is te gebruiken tot 13 kilogram. 

Cybex autostoel Aton 5 Soho grey -14%
€129,95 €112,00

Cybex
Autostoel Aton 5 Soho grey

Beschikbaar bij 2 winkels
Cybex autostoel Aton 5 Navy blue -14%
€129,95 €112,00

Cybex
Autostoel Aton 5 Navy blue

Beschikbaar bij 2 winkels
Cybex autostoel Aton 5 Deep black Laagste prijs
€129,95

Cybex
Autostoel Aton 5 Deep black

Beschikbaar bij 2 winkels
€149,95

#4 Joie i-Gemm

Met de Joie i-Gemm bied jij je newborn baby alle geborgenheid en veiligheid die hij nodig heeft. De autostoel voldoet volledig aan de nieuwste i-Size norm en is te gebruiken vanaf de geboorte tot 85 centimeter. Dankzij de schuimvulling voelt de stoel niet alleen comfortabel aan, ook biedt het bescherming bij zijwaartse botsingen. De verstelbare hoofdsteun en de stoelverkleiner maken de stoel ideaal om met je kindje mee te groeien. 

#5 Maxi-Cosi Rock

De Rock is wederom een autostoel voor baby’s van Maxi-Cosi die het goed doet. Veiligheid en comfort staan bij deze stoel voorop. De Maxi-Cosi Rock voldoet volledig aan de nieuwste i-Size veiligheidsnorm en is te gebruiken bij baby’s van 45 tot 75 centimeter. Bij de bovenste zijvleugel is schokabsorberend materiaal toegevoegd, dat zorgt voor extra veiligheid en comfort voor grotere baby’s. De zogeheten baby-knuffel inleg geeft je kindje een betere ligpositie en voelt comfortabel aan. Dankzij de afneembare en machine wasbare bekleding is de stoel goed schoon te houden. 

Maxi-Cosi Rock autostoel essential Sparkling Grey -50%
€199,00 €99,00
Maxi-Cosi Rock Autostoel - Essential Blue -25%
€199,00 €149,00
Maxi-Cosi Rock Autostoel - Black Grid -45%
€199,00 €109,95
Maxi-Cosi Rock Autostoel - Nomad Grey -50%
€199,00 €99,00
Maxi-Cosi Rock Autostoel - Essential Grey -25%
€199,00 €149,00
Beschermhoes Maxi-Cosi Rock, Pebble & Pebble Pro Cool Grey -50%
€49,99 €24,99
€199,00
€199,00

Maxi Cosi
Maxi-Cosi Rock

Prénatal