Life’s better blond! Of je nu van nature een blondine bent of dat het uit een potje komt, je doet er alles aan om je blonde lokken zo verzorgd mogelijk te laten ogen. En dan natuurlijk het liefst zonder die vervelende gele gloed. Iedere blondine heeft inmiddels ondervonden dat koper accenten altijd op de loer liggen. Omdat jij je haar in een as-tint wil hebben en houden is een goede zilvershampoo geen overbodige luxe. Maar wat is een goede zilvershampoo? Dit zijn de 10x beste zilvershampoo’s, zodat jij je blonde haar kan rocken!

Wat is een goede zilvershampoo?

Zilvershampoo is een must-have voor blondines, maar wat is het eigenlijk en vooral waar voldoet een goede zilvershampoo aan? Zilvershampoo is speciaal ontwikkeld om de gele gloed uit je haar weg te toveren. Doordat zilvershampoo paarse pigmenten bevat, zorgt dit voor het juiste evenwicht in je blonde haar. De pigmenten in zilvershampoo voorkomen ongewenste kopertinten en kunnen zelfs een gele gloed genezen. Waar zilvershampoo vroeger alleen werd gebruikt door oudere dames met grijs haar, is het sinds een aantal jaren hét product voor blondines.

De ene zilvershampoo is alleen de ander niet. Net als bij beautyproducten is er ook binnen de categorie zilvershampoo veel verschil tussen de producten. Sommige shampoo’s bevatten nu eenmaal wat meer pigmenten dan de ander. Hoe meer paarse pigment een zilvershampoo bevat, hoe sneller de gele gloed uit je haar verdwenen is en hoe assiger je blonde kleur wordt. Toch drogen de pigmenten je haar ook uit en is een goede haarverzorging wel essentieel als je zilvershampoo gebruikt.

Verschil zilvershampoo en shampoo voor blond haar

Shampoo voor blond haar of zilvershampoo, welke van de twee kan je nu eigenlijk het beste kopen als blondine? Het verschil zit hem eigenlijk in de pigmenten. Een shampoo voor blond haar geeft je blonde, vaak beschadigde lokken de verzorging die het nodig heeft. Maar trekt daarentegen niet de gele gloed uit je haar. Dat doet een zilvershampoo weer wel. Echter is een zilvershampoo in de meeste gevallen een stuk minder verzorgend en kan het je haar ook droog maken. Een goede verzorging van je haar met bijvoorbeeld een voedende conditioner is dan een stuk belangrijker.

Zilvershampoo is inmiddels misschien nog wel populairder voor blondines dan voor vrouwen met grijs haar. Veel merken vermelden daarom vaak op de verpakking dat de shampoo geschikt is voor blond haar. Dat kan het soms behoorlijk lastig maken, want welke is nu een shampoo voor blond haar en welke een zilvershampoo. Twijfel je of je wel een zilvershampoo te pakken hebt? Kijk dan naar de kleur! Zilvershampoo is dankzij de pigmenten altijd paars/blauw van kleur, terwijl shampoo voor blond haar een gewone witte shampookleur heeft!

10x de beste zilvershampoo

Wil je het optimale uit je blonde haar halen? Dan is een zilvershampoo onmisbaar! Met deze beste zilvershampoo ’s voorkom je een gele gloed en geef je je haar de ultieme verzorging! 

#1 Fudge Clean Blonde Violet zilvershampoo

De Fudge Clean Blonde Violet zilvershampoo bevat een flinke dosis pigmenten waardoor iedere gele of koperachtige gloed uit het haar verdwijnt. Daarnaast geeft het blond haar leven en krijgt het een mooie glans. Door kappers bevestigd: dit is misschien wel de beste zilvershampoo allertijden. Daar betaal je dan vast de hoofdprijs voor zou je denken?! Niet dus! Via SuperSales scoor je de Fudge Clean Blonde Violet meestal voor nog geen 10 euro! 

#2 John Frieda Violet Crush zilvershampoo

Met de John Frieda Violet Crush zilvershampoo wordt iedere ongewenste gele toon in het blonde haar geneutraliseerd. Laat de paarse pigmenten in deze zilvershampoo hun werk doen en je bent binnen no-time voorzien van een koele blonde kleur. De John Frida Violet Crush is niet alleen één van de beste zilvershampoo ‘s voor natuurlijke blondines, ook voor geverfd blond haar is dit product zeer geschikt! 

#3 Schwarzkopf Reflex Silver shampoo

De Schwarzkopf Reflex Silver shampoov is een budget-proof shampoo die zeer geschikt is voor dagelijks gebruikt. De pigmenten voorkomen een gele gloed in blond en grijs haar. Door de grijze dame en heer op de verpakking van Schawrzkopf Reflex Silver Shampoo zou je dit product waarschijnlijk regelrecht overslaan, maar hij werkt ook fantastisch op je blonde lokken! Met deze beste zilvershampoo kan je gezellig twinnen met je (grijze) oma!

#4 L’oreal Paris Colorista Silver shampoo

Breng de zilverglans terug in je blonde haar met de L’oreal Paris Colorista Silver shampoo. Deze shampoo kan je dagelijks gebruiken, net zoals dat je je gewone shampoo gebruikt. Het laat je gele gloed verdwijnen als sneeuw voor de zon. Heb je het idee dat de L’oreal Parijs Colorista Silver Shampoo niet voldoende doet? Laat hem dan eens wat langer intrekken!

#5 Redken Color Extend Blondage zilvershampoo

Speciaal voor blond haar is er de Redken Color Extend Blondage zilvershampoo: een fijne verzorgende shampoo die een gele gloed in je haar voorkomt. Dankzij het Triple Acid Protein complex wordt het haar versterkt en verheldert, met als resultaat een koele blonde kleur. Ben je op zoek naar de beste zilvershampoo voor natuurlijk of geverfd grijs haar? Dan is de Redken Color Extend Graydient zilvershampoo wellicht geschikter voor jou!

#6 Matrix Total Results So Silver shampoo

Bij de Matrix Total Results So Silver shampoo mag een koele blonde tint niet ten kosten gaan van een glanzende en verzorgde coupe! Deze zilvershampoo tovert niet alleen je gele gloed weg, maar voedt het haar ook zonder uit te drogen. Landurig genieten van een as-blonde of grijze haar kleur? Dat kan met deze beste zilvershampoo van Matrix!

#7 Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet zilvershampoo

Vergeet koperkleurige tonen in je haar en ga voor een as-blonde look met de Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet zilvershampoo. De sterke paarse pigmenten laten je gele gloed al verdwijnen binnen één wasbeurt! Bij langdurig gebruik ben jij altijd voorzien van een koele blonde haarkleur. Dankzij voedende ingrediënten als Hyaluronzuur en Edelweiss is de Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet ook nog eens gezond voor je haar.

#8 Andélon Zilvercare shampoo

Een koele blonde haarkleur hoeft niet ingewikkeld te zijn, soms is een simpel basic product meer dan voldoende. Met de Andrélon Zilvercare shampoo heb je een alledaagse shampoo in handen die doet wat het moet doen, namelijk de gele tonen in je blonde haar voorkomen en verwijderen. De Andrelon Zilvercare is één van de beste budget-proof zilvershampoo’s uit dit rijtje!

#9 Fanola No Yellow zilvershampoo

Laat je haar stralen met de Fanola No Yellow zilvershampoo. De naam zegt het eigenlijk al, met deze zilvershampoo verwijder je binnen oogwenk de gele gloed uit je haar. Tover jezelf om tot de ultieme blondine met een as-blonde look & feel dankzij de pigmenten van violet. De Fanola No Yellow is prettig in gebruik en geeft je haar een ultieme verzorging.

#10 L’oreal Paris Elvive Color Vive Purple zilvershampoo

De L’oreal Paris Elvive Color Vive Purple zilvershampoo heeft alles wat je van de Elvive Color lijn gewend bent: een verzorgende krachtige shampoo die je kleur langer behoudt. En met de Color Vive Purple zijn gele tonen ook nog eens verleden tijd! De L ‘oreal Paris Elvive Color Vive Purple is een shampoo voor dagelijks gebruikt en laat je haar van binnenuit stralen.