Smeren, smeren en nog eens smeren, een goede zonnebrand is tijdens de zomermaanden geen overbodige luxe. We weten allemaal dat zonnen zonder zonnebrand een onverstandig idee is. Het risico op huidkanker is groter, maar dat is niet het enige; ook huidveroudering wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door overmatig zonnen zonder bescherming. Met deze top tien beste zonnebrand voorkom je huidschade en kan je met een gerust hart van het zonnetje genieten.

Om je huid te beschermen is het van groot belang om je altijd en regelmatig in te smeren als je de zon in gaat. Het liefst met een goede zonnebrand met een beschermingsfactor die bij je past. Dat betekent niet meteen dat je een vermogen kwijt bent, want ook de beste zonnebrand aanbieding is vaak scherp geprijsd. We zochten het allemaal voor je uit en hebben de beste zonnebrand van 2023 op een rij gezet. 

Beste zonnebrand 2023

De keuze aan zonnebrandproducten is enorm en dat maakt het behoorlijk ingewikkeld om de beste zonnebrand te kiezen. Uiteindelijk is de beste zonnebrand eentje die je ook daadwerkelijk smeert. Omdat hij fijn is, niet plakt en een goede bescherming biedt. Maar naast dat jij een zonnebrand prettig moet vinden, is er nog meer om op te letten.

Niet alle zonnebrandproducten zijn even goed. Sommige bevatten ingrediënten die je liever niet op je huid smeert zoals hormoonverstorende stoffen. Ga je een zonnebrand kopen, let dan altijd op of het géén Ethylhexylmethoxycinnamate, ButylphenylMethylproponial en HICC bevat.

Top tien beste zonnebrand

Bij SuperSales proberen we shoppen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, daarom hebben we de top tien beste zonnebrand van 2023 voor je op een rij gezet. Alle zonnebrand uit dit lijstje zijn veilig te gebruiken, beschikken minimaal over SPF 30 en bevatten zowel UVA als UVB filters. 

#1 Biodermal Hydraplus zonnespray SPF 50

Ieder jaar weer test de Consumentenbond zonnebrand, waarbij er maar één als echte winnaar uit de test kan komen. Dit jaar is dat overduidelijk de Biodermal Hydraplus zonnespray SPF 50. Dankzij de geavanceerde UVA/UVB filters wordt de huid optimaal beschermd tegen de schadelijke werking van de zon. De lichte en waterbestendige zonnemelkspray geeft de huid een intense hydratatie dankzij het Triple Moist Complex. De Biodermal Hydraplus Zonnespray SPF 50 voelt fijn aan op de huid en is niet vet of plakkerig.

#2 Vision Every Day Zonbescherming SPF 30

De Vision Every Day zonbescherming SPF 30 geeft je huid een langdurige bescherming tegen schadelijke zonnestralen. De formule werkt hydraterend en bevat vitamine E en Aloë Vera om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. De Vision Every Day Zonbescherming SPF 30 is 100% vrij van parfum, trekt snel in en voelt niet plakkerig aan.

#3 Lancaster Sun Sensitive Oil Free Milk SPF 50

Lancaster Sun Sensitive Oil Free Milk SPF 50 biedt dankzij de patenteerde Full Light Technology niet alleen bescherming tegen UVA- en UVB-stralen, maar ook tegen infrarood en zichtbaar licht. Als je last hebt van een (zon)gevoelige huid is deze zonnebrand een uitkomst. Het Sunsicalm Complex vermindert roodheid en irritantie van de huid. Zo kan iedereen genieten van een egale bruine teint.

#4 Garnier Ambre Solaire Eco-Designed SPF 30

De Garnier Ambre Solaire Eco-Designed SPF 30 is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor het milieu. De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled plastic en dankzij de speciale formule is de zonnebrand zelf voor 80% biologisch afbreekbaar. De zonnebrand bevat UVA/UVB filters, is waterresistent en naast het lichaam ook geschikt voor het gezicht. 

#5 Louis Widmer Sun Gel SPF 30 

Opzoek naar een zonnebrand voor alle huidtypen? De Louis Widmer Sun Gel SPF 30 is voor iedereen geschikt, zelfs voor degene met een gevoelige huid. De gel trekt snel in en biedt zelfs in het water optimale bescherming. Ook bij zonneallergie is de Louis Widmer zonnebrand geschikt, maar let wel op dat je kiest voor de Louis Widmer Sun Gel zonder parfum.

#6 NIVEA SUN Protect & Hydrate SPF 30

De NIVEA SUN Protect & Hydrate SPF 30  doet precies wat het belooft: beschermen en hydrateren. De zonnemelk biedt bescherming tegen UVA- en UVB-stralen en gaat huidveroudering tegen. Daarnaast biedt de zonnebrand 48 uur lang hydratatie, waardoor je huid goed verzorgd blijft.

Liever een sprayflacon? NIVEA SUN Protect & Hydrate Spray met SPF 30 biedt dezelfde voordelen, maar dan in een makkelijk aan te brengen spray-vorm.

#7 ROC Soleil Protect Lait Hydratant spray SPF 30

De ROC Soleil Protect Lait Hydratant spray SPF 30 is een fijne zonnemelk maar dan in een gemakkelijke sprayvorm. Je brengt de zonnebrand moeiteloos aan dankzij de pompverstuiver. De spray biedt een hoge bescherming voor alle huidtypes, heeft een niet-plakkerige textuur en is bovendien waterresistant.

#8 Garnier Ambre Solaire hydraterende zonnemelk SPF 30

De Garnier Ambre Solaire hydraterende zonnemelk SPF 30 werd in 2017 al als best getest door de Consumentenbond, maar zelfs jaren later doet deze zonnebrand het nog steeds goed. De zonnemelk hydrateert de huid, voorkomt uitdroging en biedt voldoende bescherming. De Garnier Ambre Solaire is niet vet of plakkerig en laat geen witte strepen achter.

#9 Biotherm Waterlover Hydrating Sun Milk SPF 50+

Met de Biotherm Waterlover Hydrating Sun Milk SPF 50+ ben je als waterliefhebber langdurig beschermt tegen de zon en verklein je de impact op het onderwaterleven. De hydraterende zonnebrandmelk hydrateert je huid tot wel 24 uur lang zonder vettig aan te voelen. Ook als je last hebt van een gevoelige huid is deze Biotherm zonnebrand een geschikte optie. 

#10 NaÏf Sunscreen Body SPF 30

De Naïf Sunscreen Body SPF 30 is een zonnebrandcrème die dankzij de verschillende natuurlijke oliën erg fijn smeert. De zonnebrand is vrij van microplastics en daardoor erg huidvriendelijk. NaÏf Sunscreen Body biedt onmiddelijke bescherming tegen schadelijke straling van de zon en vertraagt net huidverouderingsproces. Welk huidtype je ook hebt: na het smeren van deze voedende zonnebrand kan je zorgeloos genieten tijdens het zonnen.

Beste zonnebrand die niet plakt

Het is belangrijk om jezelf goed in te smeren voor je jezelf blootstelt aan de zon. Zonnebrand die niet plakt is daarom perfect, omdat je jezelf thuis al kan insmeren zonder dat je kleding aan je lichaam blijft plakken. Een fijne zonnebrand die niet plakt is de Garnier Ambre Solaire UV Water Mist SPF 30. Het is een vernevelende spray, verrijkt met aloë vera, die naast een hoge bescherming ook een verfrissend gevoel geeft.De lichtgewicht formule voel je vrijwel niet zitten op je huid zodat jij onbezorgd kan zonnen. De Garnier Ambre Solaire UV Water Mist SPF 30 plakt dus niet, trekt snel in en voelt niet vettig aan.