Nu dat de temperaturen stilaan beginnen te stijgen, is het tijd om een nieuwe bikini aan te schaffen. Een moment wat voor veel vrouwen onzekerheid oplevert. Geen nood: met onze tips lig je zo met de juiste bikini op het strand!

Deze zomer maken de jaren 70 een comeback op vlak van badmode. Dit betekent felle kleuren, franjes en leuke prints. Bovendien zullen midi bandeau-topjes, topjes met een hoge nek of cropped tops helemaal in zijn, vooral wanneer je dit ook nog eens paart met een high waisted broekje.

Een nieuwkomer op het vlak van bikini tops is de ‘bralette’. Dit is een beetje te vergelijken met een sport-bh. Het geeft betere ondersteuning, maar ziet er natuurlijk een stuk sexyer uit.

  

Tenslotte zul je je deze zomer veel bikini’s zien die gemaakt zijn uit Neopreen. Dit is de stof die ook gebruikt word om duikerspakken te maken. Het is iets dikker dan de normale stof die gebruikt wordt voor bikini’s/badpakken. Dit zorgt ervoor dat alles wat beter op zijn plaats blijft zitten en bovendien is het een stuk minder transparant.

  

Nu we weten wat er in de mode zal zijn voor de zomer van 2016 geven wij je graag ook enkele tips mee omtrent wat soort bikinibroekje je achterwerk het best in de kijker zal zetten.

Bij een rond achterwerk of wanneer je een zandloper figuur hebt, ga je best voor een high waisted broekje. Kies een broekje dat net over de navel valt of ga zelf een stapje verder een kies voor een bikini recht uit de jaren 50.

  

Wanneer je eerder een smal achterwerk hebt, kies je best voor een broekje dat wat kleiner is. Dit klinkt misschien een beetje gewaagd, maar wanneer je een Brazilian bikini broekje draagt zul je je achterwerk meer volumineus lijken. Wanneer je dit soort broekje kiest met een print zul je je achterwerk er zelfs nog voller uitzien.

  

Indien je brede heupen hebt, ga je best voor een hipster model. Dit geldt zeker en vast wanneer je heupen breder zijn in vergelijking met de rest van je lichaam. Om je lichaam een meer evenwichtige look te geven kies je best voor een broekje in hetzelfde motief en kleur dan je topje.

  

Tot slot is het ook nooit een slecht idee om een broekje met koordjes aan de zijkanten te kiezen. Op deze manier kun je het broekje altijd strakker of losser maken naar gelang je achterwerk. En natuurlijk koop je je bikini of bikinibroekjes in de uitverkoop!