Nederlanders trokken er massaal op uit afgelopen weekend en dat terwijl het advies van de overheid heel duidelijk was; blijf binnen en houd 1,5 meter afstand. Met het voorjaarszonnetje dat buiten schijnt snappen we dat het lastig is om binnen te blijven, zeker als je niet goed weet wat je binnen moet doen. Daarom helpen wij je een handje en hebben we een lijstje gemaakt met bezigheden binnenshuis waar je zomaar een paar dagen zoet mee bent!

#1 Kledingkast opruimen

Nieuwe kleding kopen, maar vrijwel nooit oude kleding weggooien, we zijn er allemaal schuldig aan. Het gevolg hiervan is dat je kledingkast waarschijnlijk uitpuilt en je niet eens meer weet wat je allemaal hebt. Als je dan toch binnen moet blijven door het coronavirus is het de hoogste tijd om eens grondig je kast op te ruimen. Bedenk bij ieder kledingstuk wanneer je het voor het laatst hebt aangehad. Is dat langer dan een jaar geleden? Dan is de kleding rijp voor de zak voor Max, of wel het goede doel. Let wel op dat de kleding niet versleten of kapot is, dan is het namelijk rijp voor de prullenbak.

#2 Online shoppen

Nu je je kast hebt opgeruimd en een zee aan ruimte hebt gecreëerd, is het tijd om nieuwe kleding te kopen. Aangezien veel fysieke winkels gesloten zijn in combinatie met het advies om binnen te blijven biedt online shoppen dé ideale oplossing. Scrol urenlang door het aanbod van je favoriete webshop op zoek naar de perfecte zomeroutfit. Zolang bezorgdiensten als PostNL en DHL hun werkzaamheden blijven uitvoeren kan je zorgeloos bij je favoriete winkels blijven bestellen

via GIPHY

#3 Handtas schoonmaken

Heb jij ooit weleens je handtas een schoonmaakbeurt gegeven? Grote kans van niet. Toch is een handtas eigenlijk hartstikke vies. Bedenk maar hoe vaak je hem al op de grond hebt gezet terwijl je zat te genieten op een terrasje. Ook de binnenkant is verre van schoon te noemen. Van vieze sleutels, telefoons en contant geld, het slingert allemaal door je tas. Nu je toch binnen zit is dit een mooi moment om je handtas (of handtassen) eens goed schoon te maken.

#4 Make-up tutorials uitproberen

Make-up a la Nikkietutorials, het is een droom van veel vrouwen om zo goed te kunnen make-uppen, maar waar vind je normaal de tijd om het te leren? Vaak blijft het bij een laagje mascara en een beetje lippenstift. Nu iedereen geacht wordt om binnen te blijven heb je eindelijk de tijd om nieuwe make-up technieken onder de knie te krijgen door make-up tutorials te kijken en ze zelf te testen.

Ben je niet zo van tutorials? Met deze lijst van de top 20 Nederlandse fashion bloggers heb jij voorlopig voldoende leesvoer!

#5 Creatief nagels lakken

Meestal is het lakken van je nagels een spoedklus, maar in tijden van de coronacrisis heb je ineens tijd over. Tijd genoeg om nieuwe creatieve dingen te proberen. Lak je nagels daarom eens niet in één kleur maar ga voor een te gekke print. Lak je nagels in een trendy dierenprint of ga voor grafische vormen, kies in ieder geval een alternatief dat je normaal teveel tijd vindt kosten.

#6 Make-up brush organizer maken

Vorige week sloegen mensen aan het hamsteren en werd wc-papier ineens heel populair. Aangezien iedereen nu een kast vol wc-papier heeft en dus binnenkort ook een overvloed aan lege wc-rollen, hebben we een leuk knutselidee: maak een make-up brush organizer. Normaal zou je wellicht een organizer kopen omdat je geen tijd hebt om te knutselen, maar in dit geval is het hartstikke leuk om er één zelf te maken. Het grootste voordeel; je kan de make-up brush organizer helemaal naar je eigen wensen ontwerpen en inrichten!

#7 Meet jezelf een nieuwe coupe aan

Nee, we raden het ten zeerste af om je zelf je haar te knippen, maar sinds veel kappers gesloten zijn is het leuk om eens wat anders met je haar te proberen. Denk dan bijvoorbeeld aan het föhnen, krullen of stijlen van je haar. Ook kan je creatief worden met elastiekjes, clipjes en vlechten. Probeer iets anders dan hoe je je haar normaal draagt. Wie weet gaat er een wereld voor je open!

#8 Smeer je in met zelfbruiner

Het zonnetje schijnt buiten en hoe verleidelijk het ook is om naar buiten te gaan, het is tegen de richtlijnen van de overheid in. Door binnen te blijven bescherm je jezelf tegen het coronavirus, maar daardoor kan je er ook op rekenen dat je aan het begin van de zomer nog steeds gezegend bent met een paar charmante melkflessen. Lang leve de zelfbruiner! Smeer je vanaf nu dagelijks in met zelfbruinende crème en jij bent straks helemaal summerproof.  

via GIPHY

#9 Schoenen poetsen

Schoenen poetsen is iets dat vaak vergeten wordt, want in het drukke leven dat we leiden is er vaak geen tijd voor. Laat je nu eens wat tijd over hebben! Het is sowieso verstandig om deze tijd nuttig te besteden aan huishoudelijke taken die er normaal bij in schieten, en tot die categorie behoort ook het poetsen van je schoenen. Ver weg gestopt in een kastje heb je vast nog wel wat schoonmaak middelen voor schoenen staan. Lees wel eerst welke onderhoudsproducten geschikt zijn voor je schoenen voordat je begint.

#10 Verwen jezelf met een schoonheidsbehandeling

Veel schoonheidsspecialisten sloten afgelopen week hun deuren en ontspanning in deze bizarre tijd kan je ook daar niet meer vinden. Probeer jezelf toch regelmatig een moment van ontspanning te gunnen en hoe kan dat beter met een DIY schoonheidsbehandeling? Begin met een lekkere gezichtsscrub, vervolgens een maskertje, epileer je wenkbrauwen grondig en verzorg je huid met een voedende crème. Natuurlijk tipt deze behandeling niet aan die van je schoonheidsspecialist, maar beter iets dan niets toch?!