Van een luxe leren tas tot een statement ketting, accessoires zijn ideaal om een outfit mee af te stijlen. Toch zien we ieder jaar weer accessoires op de catwalk, of zelfs in de winkel, waarvan we ons afvragen waarom je ze in je kast wil hebben. Vorig jaar spotte we al de fake airpods van Asos en de sexy lingerie voor mannen, maar ook voor aankomend modeseizoen zagen we een aantal bizarre accessoires voorbij komen die eigenlijk niemand begrijpt. We hebben de beste (of eigenlijk slechtste) voor je op een rijtje gezet.

#1 De Flask Bag van Chanel

Een duurzame waterfles, maar dan volledig in stijl; met de Chanel’s flask bag heb jij je waterflesje altijd bij de hand. De tas is gemaakt van lamsleer en voorzien van de bekende gouden schakelkettingen. Één ding is zeker, dit drinkflesje gaat jaren lang mee. Of je het er voor over hebt is een andere vraag; de Chanel bottle bag kost maar liefst €5000,-!

#2 De dolfijnen sneakers van Thom Browne

Als Thom Browne ergens om bekend staat zijn het wel de bijzondere en artistieke ontwerpen die hij maakt. Ook voor de lente/zomer 2020 is er weer een opvallend item gespot. Deze hybride schoen is een combinatie van een pinguïn en dolfijn en dan verwerkt in een soort sneaker. Wie de oncomfortabele schoen zou willen dragen, is voor ons een groot raadsel....

#3 De pillowbag van Gucci

Dol op een dutje doen? Dankzij de Pillowbag van Gucci neem je op een stijlvolle manier een kussen overal mee naar toe. Zowel de houder als het kussen zelf zijn volledig uitgevoerd in de Gucci huisstijl. Eindelijk een tas om van te dromen. 

#4 De glitter baard van Area

Welke vrouw houdt er nu niet van diamanten? Dat bling bling niet alleen geschikt is voor sieraden als kettingen, ringen en oorbellen bewijst de glitterbaard van Area wel. Het New Yorkse merk experimenteerde voor hun zomercollectie op de catwalk met de glitter baard, maar ook de tranendruppels werd het onderwerp van de dag.

#5 De pillenstrip sleutelhanger van Versace

Waar de meeste een sleutelhanger gebruiken om hun sleutelbos wat op te vrolijken, kwam Versace voor 2020 met een merkwaardige pillenstrip sleutelhanger. Voor degene die nu denken handig, altijd een paracetamolletje bij de hand, is er slecht nieuws. De gouden pillenstrip is namelijk hartstikke nep. 

#6 De letterlijke ‘hand’tas van Moschino

Moschino nam het woord handtas voor hun lente/zomer collectie wel heel letterlijk en creëerde een tas in de vorm van een hand. Doordat je de tas aan je hand draagt en het handvat erin verborgen is, valt het niet op dat het om een tas gaat. Naast je spullen erin opbergen kan je de ‘hand’tas van Moschino ook uitstekend gebruiken als foamhand om je favoriete baseball team aan te moedigen.

#7 De vlinderzonnebril van Marc Jacobs

Tijdens het ontwerpen van de vlinderzonnebril is Marc Jacobs vast wat te lang blijven hangen bij Halloween. Of liet hij zich inspireren door de vlindertuin? Zonnebrillen mogen tegenwoordig groot zijn, maar de vlinderzonnebril van Marc Jacobs gaat wel net iets te ver en bedekt bijna je hele gezicht.

#8 De KFC kipstukjes van Crocs

Crocs blijft een veelbesproken merk waarvan veel mode kenners zich al afvragen waarom je de schoenen zou willen dragen. Na het zien van de KFCxCrocs samenwerking snap je ineens waar de Crocs discussie vandaag komt. Uiteraard mogen de chickenwings op dit feestje niet ontbreken.