De chuncky Dr. Martens boots zijn helemaal on trend aankomende winter. Waar de laars vroeger vooral door punkers werd gedragen, is het nu een echte mode musthave. Je kan ze combineren met een spijkerbroek, maar ook geven een paar Dr. Martens boots een stoere uitstraling aan je little black dress. Behalve alle voordelen van de schoen, is er ook een nadeel: een paar nieuwe Dr. Martens uitlopen is namelijk een hel. Niemand zal ontkennen dat de laarzen de eerste weken blaren geven, en daarom geven we je een aantal tips waardoor je het ergste leed kan voorkomen.

Maat groter kopen

Een maat te klein is nooit fijn, dat weet iedereen. Schoenen inlopen is al geen prettig gevoel, laat staan als ze ook nog eens te klein zijn. Kies daarom bij Dr. Martens altijd voor een schoenmaat groter dan wat je normaal draagt.

Dikke sokken dragen

Tegenwoordig zijn sokken in alle kleuren en printjes verkrijgbaar, maar voor in je Dr. Martens kan je het beste een paar sportsokken kiezen. Van die dikke wit gebreide sokken waarvan altijd gezegd wordt dat ze een absolute no-go zijn. Gelukkig is het alleen nodig zolang je de laarzen aan het inlopen bent, daarna kan je weer met een gerust hart fancy sokken dragen.

Tip: draag zeker geen footies in je Dr. Martens, want dan krijg je te maken met één van de grootste sokken irritaties.

Blarenpleisters

Blarenpleister gebruik je meestal wanneer het leed geleden is, maar in het geval van Dr. Martens is het handig om je voeten al preventief te beplakken. De meeste mensen krijgen van Dr. Martens laarzen last van blaren op hun hielen, maar bedenk ook waar jij in andere schoenen blaren kreeg. Op die manier kan je jouw drukpunten alvast beschermen.

Volproppen met natte theedoeken

Je Dr. Martens volproppen met natte theedoeken doet wonderen. Met deze methode rek je de schoen als het ware een beetje op, waardoor de pasvorm soepeler wordt. Het beste resultaat krijg je met een lauwwarme theedoek. Als je liever geen natte voeten wil, kan je natuurlijk ook je Dr. Martens naar een schoenmaker brengen om ze daar op te laten rekken met een machine.

Korte afstanden

Een marathon lopen met je Dr. Martens staat niet op de planning, maar een middagje winkelen vast wel. Wanneer je de Dr. Martens laarzen nog aan het inlopen bent, kan je beter een paar andere schoenen aantrekken als je weet dat je veel gaat lopen. In het begin kan je de Dr. Martens het beste in huis dragen zodat je de laarzen kan uit trekken als ze pijn doen.  

Accepteren

Je hoort het je oma waarschijnlijk nog steeds zeggen: ‘wie mooi wil zijn, moet pijnlijden.’ En eigenlijk kan je met een paar nieuwe Dr. Martens ook niks anders dan accepteren dat je blaren krijgt. Er is nog wel een klein lichtpuntje. Als de laarzen eenmaal goed zijn uitgelopen, wil je nooit meer anders. Doordat de luchtkussen zool met het leer is samengesmolten, zijn Dr. Martens onverwoestbaar en zal je de rest van je leven plezier hebben van een paar laarzen.