Een broek passen zal vast niet je favoriete bezigheid zijn tijdens een dagje shoppen. De pashokjes zijn altijd te klein, je broek uittrekken is al een hele workout en als je dan ook nog eens in het hokje erachter komt dat je de verkeerde maat hebt gepakt zakt de moed je toch flink in de schoenen. Het leven van een fashion liefhebber gaat niet over rozen, maar met deze lifehack maak je het wel een stuk makkelijk. Een broek passen is niet langer nodig; zo kan jij je broekmaat bepalen zonder te passen!

Lifehack 1: Broekmaat meten om je nek

Een broek meten om je nek klinkt heel vreemd, maar het werkt echt. Pak de twee uiteindes van de tailleband vast en sla de taille rondom je nek. Sluiten de uiteindes goed aan? Dan is de broek de perfecte maat voor jou. Sluit de band niet aan, kies dan voor een maatje groter. Overlappen de uiteindes elkaar, dan adviseren we een maatje kleiner.

Hoewel deze lifehack echt fantastisch is , kan het zijn dat bij een plus size maat de verhoudingen niet meer helemaal overeen komen. Bij twijfel raden we je aan om de broek toch even te passen.

Lifehack 2: Broekmaat meten om je arm

Naast het meten van je broekmaat rondom je nek, bestaat er nog een tweede optie om je maat te meten zonder de broek te hoeven passen. Wanneer je je arm buigt en een vuist maakt, kan je de taille van de broek spannen tussen je arm en hand. Wanneer de broek goed gespannen staat, betekent het dat je de juiste broekmaat hebt gevonden.

Helaas heeft ook deze lifehack een nadeel; bij een broek met een regular waist werkt deze lifehack prima, voor een model met een high waist wat minder.