Dierenprint, de trend lijkt ieder seizoen populairder te worden. Waar het begon met een klein detail, kan tegenwoordig echt álles in een tijger-, slangen- of panterprintje. Van jurken, broeken, schoenen tot aan tassen, het is er allemaal. Dus waarom geen gelakte nagels met een wild motief? Dat klinkt natuurlijk leuk, maar ook wat ingewikkeld. Met dit 5-stappenplan heb jij hippe panterprint nagellak zonder veel gedoe.

Benodigdheden:

  • Witte nagellak
  • Gele nagellak
  • Zwarte nagellak
  • Blanke topcoat
  • Tape
  • Tandenstoker

1. Tape plakken

Als eerst plak je de bovenste helft van je nagel af met tape. Zo zorg je ervoor dat je een strakke lijn krijgt. Je kan de tape in alle richtingen plakken: verticaal, horizontaal en schuin. Voor een funky effect plak je iedere nagel anders af, maar hou je het liever wat meer basic, kies dan voor één richting. Probeer de eerste twee stappen van dit stappenplan wel per nagel te doen. Op die manier voorkom je dat de stukjes tape aan elkaar gaan plakken. 

2. Witte nagellak

Nadat je nagel goed is afgeplakt, kan je beginnen met lakken. Doordat de tape op je nagel de rand bepaalt, maakt het hierbij niet zoveel uit om netjes binnen de lijntjes te kleuren. Lak gerust over de tape heen, dit trek je er toch weer af. Laat de witte nagellak wel eerst goed drogen voor je de tape eraf trekt. Als je dit niet doet, zal de lijn niet strak worden, en krijg je druppels op je nagels. Herhaal stap 1 en 2 op iedere nagel, totdat al je nagels voor de helft wit zijn. 

3. Gele nagellak

Nu is het tijd voor de gele nagellak. Lak hiermee de bovenkant van je nagel. Zorg ervoor dat er een klein randje tussen de witte en oranje nagellak zit, dat geeft een speels effect. De oranje lak kan uit de losse pols, maar als je dat lastig vindt, plak dan een klein dun stukje tape tussen beide kleuren nagellak. Laat ook de oranje lak goed drogen voordat je verder gaat naar stap 4. 

4. Zwarte stippen

De zwarte stipjes geven het dierenprint effect aan je nagels. Neem hiervoor een tandenstoker en de zwarte nagellak. Het is belangrijk dat je alleen het puntje van de tandenstoker in de zwarte nagellak doopt en niet het hele stokje. Als je nagellak potje nog vol zit, kan je de stoker prima hierin dopen. Mocht je nagellak bijna leeg zijn, giet dan een beetje lak in een kommetje zodat je niet te ver in het potje hoeft. Het geeft niet als niet ieder stipje gelijk is, dierenprint is ook nooit gelijk. Zorg wel dat je de stipjes met beleid op je nagels zet zodat je geen lelijke vlekken krijgt. 

5. Topcoat

Als laatste breng je een blanke topcoat op je nagels aan. Zorg ervoor dat alle kleuren nagellak goed droog zijn. Dit vraagt wat geduld, maar als je dit niet doet, zal de topcoat alle kleuren uitwrijven en kan je weer opnieuw beginnen. De topcoat legt een laagje op je nagel waardoor je nagellak langer blijft zitten en het geeft een mooie glans. Wanneer de topcoat droog is, kan je met een wattenstaafje de eventuele nagellak restjes van je vingers halen en voilà, klaar zijn je nagel met dierenprint.