Urenlang dansen op een festival in de modder, of een flinke boswandeling maken als het nét geregend heeft, jouw geliefde Dr. Martens hebben al aardig wat moeten doorstaan. Ondanks alles leven je docs nog lang en gelukkig, maar om het in de toekomst te overleven vragen je favoriete schoenen wel om wat extra verzorging. Net als bij iedere andere schoen is het bij je Dr. Martens laarzen belangrijk om ze goed te onderhouden. Hoe je dat het beste doet? Met deze tips verzorg jij je Dr. Martens zodat ze nóg langer mooi blijven. 

De juiste verzorging voor Dr Martens

Ieder materiaal heeft een andere verzorging nodig. Nu kan je natuurlijk onze schoenen onderhoudspagina raadplegen om uit te zoeken welk middeltje je het beste bij jouw schoenen kan gebruiken. Maar een paar Dr. Martens behoeft een wat andere aanpak. Wat specifieker. Alsof het je eigen kind is wat je moet verzorgen. Geef jij ze alle liefde, dan kunnen ze zelfs je hele leven meegaan! 

Dr. Martens in glad leer verzorgen

Veel van de all-time favorite Dr. Martens zijn gemaakt van glad leer, zoals de Dr. Martens Pascal. Om Dr. Martens in glad leer te verzorgen kan je het beste een schoencrème in de kleur van je schoen of een kleurloze leerlotion gebruiken. Breng de middelen het liefst aan met een speciale poetsdoek voor het beste resultaat. Heb je geen speciale poetsdoek in huis maar hebben jouw docs wel hoognodig verfrissing nodig? Dan kan je ook een oud kussensloop of theedoek gebruiken. Het is daarbij alleen belangrijk dat de doeken goed schoon zijn en geen resten van andere onderhoudsproducten bevatten. Laat je Dr Martens vervolgens goed drogen en ze zijn zo goed als nieuw!

Ook een favoriet middel om leren Dr. Martens te verzorgen is de wonderbalsem van het merk zelf. Deze balsem laat je schoenen weer shinen en kale neuzen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een echt wonder! Breng de balsem in een kleine hoeveelheid aan met het bijgeleverde sponsje en wrijf goed in. De wonderbalsem brengt je Dr. Martens weer terug in de oorspronkelijke staat, zonder dat ze al te veel glimmen. Voor een langere levensduur van je Dr. Martens is het aan te raden om maandelijks je docs met de wonderbalsem te behandelen. 


Ontdek de beste deals voor Dr. Martens

-40%

Dr. Martens Blaire Pisa by

€89,40 €148,99
Beschikbaar bij 7 webshops
-29%

Dr. Martens Laarzen 1460 FLAMES

€141,84 €199,00
Spartoo
-35%

Dr. Martens Jadon Smooth Black

€149,95 €229,95
Beschikbaar bij 12 webshops
-50%

Dr. Martens Dames 1460 Pascal Virginia Leren Laarzen in Roze

€99,00 €199,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-35%

Dr. Martens 1460 Smooth Black

€129,95 €199,95
Beschikbaar bij 15 webshops
-40%

Dr. Martens Jadon by

€143,40 €238,99
Beschikbaar bij 2 webshops
-50%

Dr. Martens Audrick Platform Grey Nappa Lux

€114,95 €229,95
Beschikbaar bij 3 webshops
-13%

Dr. Martens Enkel laarzen , Black

€139,30 €159,20
Miinto
-39%

Dr. Martens Sinclair Black Milled Nappa

€139,95 €229,95
Beschikbaar bij 9 webshops
-50%

Dr. Martens 1460 Pascal Bex Pisa Leren Veterlaarzen in Wit

€109,00 €219,00
Beschikbaar bij 2 webshops
-30%

Dr. Martens Chelsea boots '2976'

€139,00 €199,00
Beschikbaar bij 7 webshops
-50%

Dr. Martens Dames Adrian Virginia Leren Tassel Loafers in Roze

€84,00 €169,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-52%

Dr. Martens Chelsea boots 'Audrick'

€129,00 €269,00
Beschikbaar bij 5 webshops
-31%

Dr. Martens 1461 Smooth Oxford Black

€124,95 €180,00
Beschikbaar bij 11 webshops
-40%

Dr. Martens 1460 Pascal W by

€119,40 €198,99
Beschikbaar bij 7 webshops
-17%

Dr. Martens Zwarte Leren Veterschoenen , Black

€149,00 €179,10
Beschikbaar bij 8 webshops
-22%

Dr. Martens Instappers

€139,00 €179,00
Beschikbaar bij 6 webshops
-37%

Dr. Martens Boots & laarzen - Audrick Chelsea Tall in zwart

€144,30 €229,00
Fashionette

Dr. Martens in gevet leer verzorgen

Een aantal modellen van Dr. Martens is uitgegeven in gevet leer, bijvoorbeeld de Dr. Martens 1460 Greasy. Deze uitvoering lijkt misschien veel op de Dr. Martens Pascal maar het leer is een stukje stroever en steviger. Een paar Dr. Martens in vet leer kan je het beste verzorgen met een waxcrème speciaal voor gevet leer. Breng deze aan met een speciale poetsdoek, of als je niks anders in huis hebt, een oude kussensloop of theedoek. Ook de wonderbalsem van Dr. Martens is geschikt voor laarzen en schoenen van gevet leer.

Dr. Martens in lakleer verzorgen

Bij Dr. Martens in lakleer heb je sneller kans op slijtage zoals scheurtjes in de coating. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Spray daarom regelmatig je lakleren Dr. Martens in met een speciale lakleerspray. Gebruik in ieder geval nooit een gewone leerspray, daar kan de lakcoating niet tegen. Ook baby- of olijfolie zijn een slecht idee: door de zuren in de olie kan je laklaag kan splijten. Vergeet na het sprayen niet om je Dr. Martens goed te laten drogen. 

Dr. Martens in suède verzorgen

Suède schoenen verzorgen is best een karwei en als het dan ook nog eens om je favoriete Dr. Martens gaat wil je dat niet verprutsen. Het vraagt vooral precisie, en zeker geen verkeerde onderhoudsproducten. Gebruik bij suède docs altijd een suède spray en experimenteer vooral niet met andere middeltjes. Ook de Dr. Martens wonderbalsem is niet geschikt voor suède. Spray je suède schoenen goed in, tot ze bijna helemaal nat zijn. Daarna moeten je Dr. Martens goed drogen, op een natuurlijke manier en niet onder de kachel. Eventueel kan je als finishing touch je docs nog borstelen met een speciale suède borstel om het effect van de ‘haartjes’ weer te activeren. 

Dr. Martens van vegan leer verzorgen

Vegan laarzen van Dr. Martens worden steeds populairder, maar ook deze docs hebben wat extra liefde nodig. Het beste verzorg je ze met een water- en vuilafstotende spray, deze zorgt vaak ook dat de kleur niet vervaagd. Spray ze in voordat je de Dr. Martens gaat dragen en herhaal dit zo en nu dan. Doordat imitatieleer geen dierlijk product is, hebben vegan Dr. Martens verder weinig onderhoud nodig. Het kan simpel zijn, nat doekje eroverheen, en ze zijn weer schoon!

Dr. Martens wonderbalsem: is het de ultieme verzorging?

Jij denkt misschien dat je Dr. Martens versleten zijn en een wonder nodig hebben om weer in een degelijke staat te komen. Dat wonder verkoopt Dr. Martens in een potje. Menig Dr. Martens fan heeft al een potje wonderbalsem in de kast staan en eerlijk is eerlijk, ook wij zijn fan. De balsem herstelt en verjongt zonder glans af te geven aan je schoenen. Het houdt je laarzen soepel en zorgt dat ze nóg langer mee gaan. De Dr. Martens wonderbalsem is een verzorging- en beschermingsproduct in één en kan gebruikt worden op ieder soort leer, behalve suède. Enige nadeel voor de veganisten onder ons; de wonderbalsem bevat bijenwas en is daardoor helaas niet vegan-proof. 

Hoe je Dr. Martens wonderbalsem precies gebruikt? Simpel! In onderstaand filmpje vind je een handige gebruiksaanwijzing.