Foundation is de basis van je make-up, maar het aanbrengen op de juiste manier kan best een 'ding' zijn. Je wil immers dat iedereen ziet hoe geweldig je huid is en niet dat je net een nieuwe foundation hebt. Met foundation zijn er eigenlijk twee opties: óf je huid oogt perfect egaal, óf het lijkt alsof je een masker draagt. Welke van de twee het wordt hangt vooral af van de manier hoe je de foundation aanbrengt. Omdat we er vanuit gaan dat je het liefst een perfecte egale huid wenst, is dit 5 stappenplan een must bij het aanbrengen van je foundation. 

Hoe breng je foundation aan?

Foundation mag dan in een klein flesje zitten, de kracht van dit make-up product valt niet te ontkennen. Het kan de mooiste gedeeltes van het gezicht accentueren, maar foundation kan ook rimpels en lijntjes benadrukken waarvan je nog niet wist dat je ze had. Daarbij is een foundation die bij je past onmisbaar, maar ook het goed aanbrengen speelt een belangrijke rol. Als je je foundation op de juiste manier aanbrengt, is een egale huid (en succes!) gegarandeerd. Volg dit stappenplan om foundation aan te brengen stap-voor-stap voor het beste resultaat! 

Stap 1: Start met gezichtsverzorging

Aangezien make-up de neiging heeft om in de lijntjes en plooitjes van de huid te gaan zitten, is een goede huidverzorging essentieel voor een egale huid. Als je deze (simpele) stap overslaat, zal je foundation er nooit piekfijn uitzien en dat is waar we uiteindelijk allemaal naar streven, toch? Voordat je je foundation aanbrengt, reinig je de huid om het vuil te verwijderen. Vervolgens scrub je voorzichtig alle dode huidcellen van je huid om eventuele schilfers te voorkomen. Breng daarna een goede laag vocht inbrengende crème aan voor een gehydrateerde uitziende huid. Wacht een kwartier tot de crème volledig is ingetrokken, voordat je kan beginnen met het aanbrengen van je foundation.

Stap 2: Prime time

Een primer gebruiken, het is voor velen een extra stap (te veel) in de dagelijkse make-up routine, maar om langer plezier te hebben van je egale huid is dit make-up product onmisbaar. Een primer verandert je huid in een glad oppervlak waardoor de foundation beter kan hechten aan de huid. Hierdoor heb je nog langer plezier van je egale look! Heb je last van een roodheid of ongelijkmatige pigmentatie? Gebruik dan een CC cream voordat je je foundation aanbrengt!

Stap 3: Foundation aanbrengen

Eindelijk kan je je foundation gaan aanbrengen. Misschien wel de belangrijkste tip hierbij: met een klein beetje foundation kom je een heel eind! Het doel is dat je huid er nog steeds uit ziet als huid en het niet teveel op valt dat je foundation draagt. Begin altijd met een dunne subtiele laag. Mocht je nog wat extra dekking wensen, kan je altijd een extra laagje aanbrengen.

Begin altijd in het midden van je gezicht en vervaag de foundation langzaam naar je haarlijn en kaken. Er zijn meerdere technieken om je foundation aan te brengen.

Foundation aanbrengen met kwast

Foundationkwasten zijn perfect voor het aanbrengen van vloeibare, mousse en stickfoundation. Breng de foundation direct aan op de kwast en klop deze voorzichtig over het gezicht. Begin daarbij in het midden en vervaag in een draaiende beweging langzaam naar de zijkant voor een vlekkeloos resultaat.

Bij het aanbrengen van een poederfoundation kan je beter een poederkwast gebruiken. Tik een kleine hoeveelheid poeder in het dekseltje van het product en dep vervolgens hierin met de kwast. Klop het overtollige poeder op de kwast weg door er op te blazen en breng dan aan op het gezicht.

Foundation aanbrengen met spons

Make-up sponsjes zijn een vrij nieuw product in de beautywereld, maar worden beschouwd als de heilige graal voor een waanzinnig foundationresultaat. De sponsjes zijn perfect te gebruiken bij vloeibare foundation en zijn heel gemakkelijk in gebruik. Maak het make-up sponsje vochtig en breng wat foundation aan op de rug van je hand. Doop het sponsje zachtjes in de foundation en dep het voorzichtig op je gezicht. Begin daarbij in het midden en vervaag richting de kaaklijn. Let op: bij foundation aanbrengen met een spons is rustig deppen een must. Wrijf vooral niet te hard over je gezicht om strepen te voorkomen. 

Foundation aanbrengen met handen

Sommige noemen het ouderwets. maar foundation aanbrengen met je handen blijft toch wel de favoriet. Kwasten en make-up sponsjes vergroten de kans op een masker-effect, terwijl je vingers misschien wel de meest natuurlijke finish aan je huid geven. Je masseert de foundation als het ware in de poriën van de huid en door de warmte van je vingers smelt de foundation samen met je huid. Dat geeft je gezicht een mooie egale look, zonder strepen of vlekken.

Begin in het midden van de gezicht en maak draaiende bewegingen met je vingers naar de zijkant van je gezicht. Blend de foundation vervolgens met je vingertoppen en ga net zo lang door tot de foundation niet meer zichtbaar is. Was na het aanbrengen van je foundation goed je handen en droog ze volledig. Als laatste stap druk je je handpalmen op je gezicht om de overtollige make-up er af te rollen.

Stap 4: Concealer aanbrengen

Heb je last van donkere kringen onder de ogen, wallen of rode vlekjes die door je foundation heen schijnen? Breng géén extra laag foundation aan, maar verdoezel de oneffenheden met een concealer. Een concealer is een soort toverstaf waar je perfect kleine plekjes mee kan camoufleren. Kies een concealer die bij je past en dep het zachtjes op de plekken waar je extra dekking wenst. Tik de concealer nu in de huid om het vlekkeloos te mengen met je foundation. Een concealer kan je gebruiken om plekjes te camoufleren, maar ook om te highlighten en contouren.

Stap 5: De hele dag perfecte foundation

Om te zorgen dat je foundation de hele dag perfect blijft zitten, kan je na het aanbrengen je gezicht afpoederen. Dit kan met een transparante poeder, maar ook een poeder in dezelfde tint van je huid. Voor het aanbrengen van de poeder kan je het beste een poederkwast gebruiken. Haal de kwast door je poeder en veeg de kwast over je gezicht. Concentreer je daarbij op de gebieden die het meest glanzen, zoals de T-zone. Je huid ziet er nu de hele dag zijdezacht en egaal uit. 

Is een dure foundation beter aan te brengen dan een goedkope?

Een flesje van een tientje bij de drogist, of een luxe foundation bij een betere parfumerie voor honderd euro: zit er nu verschil in tijdens het aanbrengen? Simpel gezegd: nee, er is geen verschil in het aanbrengen van een dure of goedkope foundation. Met bovenstaand stappenplan kan je alle foundations egaal aanbrengen, als je maar het juiste product gebruikt. En welk budget je ook hebt, bij SuperSales is jouw favoriete foundation altijd in de sale ;)!

-60%

It Cosmetics CC+ Cream SPF50 Tan

€19,00 €47,00
Beschikbaar bij 6 webshops
-27%

Shiseido Tanning Compact Foundation Zon make-up SPF 6 Bronze

€24,49 €33,50
Beschikbaar bij 6 webshops
-27%

Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint Dames 25 ml

€39,95 €54,43
Beschikbaar bij 8 webshops
-17%

Lancôme Teint Idole Ultra Wear 225N P B (30 ml)

€44,80 €54,00
Beschikbaar bij 4 webshops
-32%

Estée Lauder Double Wear Stay In Place Foundation 3W1.5 Fawn 30 ml

€38,49 €57,00
Beschikbaar bij 7 webshops
-38%

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Dames 30 ml

€32,91 €53,40
Beschikbaar bij 6 webshops