Een luxe Franse merk tas, iedere vrouw wil er wel eentje in haar kast hebben liggen. Hoewel de meeste mannen er niks van begrijpen, is het de stiekeme droom van iedere vrouw om één keer in haar leven een designertas te kopen. Franse merk tassen & koffers zijn alleen niet goedkoop: de prijs varieert tussen een paar honderd tot wel duizenden euro's. Het is daarom niet voor iedereen weg gelegd om er één te kopen, maar kijken naar de mooie Franse merk tassen & koffers is al euforisch. We zetten de mooiste en bekendste Franse merken voor tassen & koffers voor je op een rij.

Frans merk tassen: Louis Vuitton

Eén van het grootste Franse merk dat bekend staat om zijn tassen & koffers is Louis Vuitton. Het merk bestaat al sinds 1854 en is opgericht in Parijs. Louis Vuitton kwam rond 1900 met een logo waarbij de letter L en V elkaar kruisen. Nog steeds worden de tassen van Louis Vuitton versierd met dit legendarische logo, en is al van een verre afstand te herkennen dat het om een Louis Vuitton gaat. De koffers met een all-over Louis Vuitton print zijn razendpopulair onder celebrity’s.

Omdat het merk erg geliefd is, zijn er helaas ook veel namaak tassen in omloop. Mocht je ooit een Louis Vuitton willen aanschaffen, is het aan te raden om dit te doen bij een erkende retailer of in de Louis Vuitton shop.

Frans merk tassen: Saint Laurent

Hoewel het merk Saint Laurent pas ruim een eeuw later werd gelanceerd dan concurrent Louis Vuitton is het Franse merk niet minder populair onder fashion liefhebbers. Saint Laurent werd opgericht in Parijs onder de merknaam Yves Saint Laurent, waar ook het bekende logo YSL vandaan komt, maar inmiddels heeft het merk zijn naam veranderd in Saint Laurent. Op iedere tas van Saint Laurent zie je het legendarische logo, YSL, nog steeds terug. Vooral de crossbody bags van het Franse merk worden veel verkocht.

Frans merk tassen: Dior

Misschien heb je al een parfum van Dior in je kast staan, maar het Franse merk verkoopt ook tassen. Dior is opgericht in Parijs vlak na de oorlog en werd beroemd door de New Look stijl. Inmiddels is het Franse merk wereldwijd bekend en worden de tassen van Dior zowel online als offline verkocht. Ook Dior gebruikt initialen om herkend te worden, en daarom zie je op veel tassen de letter D of CD verwerkt.

Frans merk tassen: Givenchy

Givenchy staat bekend om de gekke prints en afbeeldingen op kleding, maar bij de tassen van het Franse modehuis houden ze het wat rustiger. De stijl van Givenchy is te herkennen aan de architecture lijnen gecombineerd met de street style. De meeste handtassen van het merk worden voorzien van het logo van Givenchy. Het logo weerspiegelt vier keer de letter G. Het symbool wordt weleens in verwarring gebracht met het logo van Italiaans modehuis Gucci, waarbij de letters G en C in elkaar vallen.

Frans merk tassen: Chloé

Chloé is een Frans merk dat onder andere tassen verkoopt. Chloé wil vrouwen de vrijheid geven om zichzelf te kunnen zijn. Onder de lijn Chloé worden luxe en dure merktassen verkocht, maar het Franse merk heeft ook een speciale lijn met tassen die een stuk betaalbaarder zijn. De tassen van See by Chloé zijn geprijsd tussen de 200 en 300 euro. Voor een redelijke prijs kan je daarom toch een echte Franse designertas kopen en komt je vrouwendroom eindelijk uit.