Uit volle borst ‘Dancing Queen‘ meezingen of schaamteloos een freakshake van 2000 kcal wegwerken, we maken ons allemaal zo nu en dan schuldig aan een guilty pleasure. Gewoon omdat het zo lekker fout is. Of je je schuldig voelt? Misschien een beetje, maar dat mag de pret niet drukken. Ook op het gebied van kleding en schoenen zijn er een aantal guilty pleasures waar we eigenlijk stiekem heel dol op zijn. Deze 12 mode-items zijn zo fout dat ze goud zijn!

Top 12 guilty pleasure mode-items

Stiekem plezier beleven aan iets waarvan je weet dat het heel fout is; deze top 12 guilty pleasure mode-items mogen dan niet een heel goed imago hebben, we worden er wel hartstikke happy van. En wees maar eerlijk, ook jij maakt je schuldig aan (minimaal één van) deze guilty pleasures?.  

#1 Speedo’s

Deze guilty pleasure heeft alles te maken met omgekeerde emancipatie. Dames mogen geoorloofd in de kleinste bikinislipjes liggen en mannen moeten een lange zwembroek aan. Niet helemaal eerlijk toch?! Ook de meeste mannen willen een natural tan zonder een grote witte waas van een zwembroek. Daarnaast levert het ons vrouwen ook nog iets op; je kan ultiem genieten van die goddelijke lichamen en lekkere billetjes. In de sommige gevallen dan. 

#2 Vinyl leggings

Over het algemeen zijn leren leggings niet meer iets waar mensen van op kijken, dat in tegenstelling tot de vinyl legging. Een zeer glanzende leather look legging doet toch bij velen wat stof op waaien. De vinyl legging, of ook wel latex leggings genoemd, mag dan misschien een heftig uiterlijk hebben, het is een grote trend in de modewereld en geeft je een enorm sexy look. Wen er maar alvast aan, want deze guilty pleasure is nog niet van plan te verdwijnen. 

#3 T-shirts met Disney figuren

Je mag dan misschien de 30 (of 40) al gepasseerd zijn, van T-shirts met Disney figuren worden we stiekem nog altijd heel vrolijk. En niet voor je kind, maar gewoon voor jezelf. Wat is er nu leuker dan je even ‘jong’ voelen en met je favoriete Disney prinses de straat opgaan? Een beetje fout is het wel, maar niemand is ooit te oud voor deze leuke guilty pleasure. 

#4 Grote merklogo’s

Jarenlang heb je gespaard voor die extreem dure designer bag en nu de tas eindelijk om je schouder hangt wil je ermee pronken. Als er dan vervolgens aan je wordt gevraagd of je een nieuw C&Atje hebt, kan je wel door de grond zakken. Je hebt zojuist een vermogen uitgegeven en dat wil je laten zien, hoe fout dat ook is. Deze guilty pleasure is wat schreeuwerig, maar iedereen ziet in één oogopslag dat jij een echt designer item in je bezit hebt. 

#5 Spice Girls sneakers

Wie had ze niet in de jaren ’90, de echte Spice Girls schoenen met enorme plateauzolen. Lekker fout, en dan het liefst gecombineerd met een strakke legging en knots in de haren.  Geloof het of niet, maar deze schoenen zijn weer helemaal hot! Met de komst van de dad sneakers is ook de heuze Spice Girl sneaker van Buffalo helemaal terug van weggeweest. Een heerlijke guilty pleasure die heel wat nostalgische herinneringen naar boven haalt. 

#6 Trainingspakken

Een joggingsbroek met een bijpassend vest of trui, iedereen is stiekem dol op een trainingspak. Hoe fout ze ook zijn. Ga niet langer de strijd aan met te strakke kleding, comfort is het enige woord dat telt.  Bij deze guilty pleasure geldt; hoe fouter hoe beter. Van 90’s Tie Dye trainingspakken tot aan de Adidas Orginal stripe; Roy Donders, deze is voor jou!

#7 Sportsokken in slippers of sneakers

Een jaar geleden had je er waarschijnlijk hard om gelachen, nu zijn witte sportsokken een trend en heel stiekem houden we ervan. Mooi is misschien niet het juiste woord om deze guilty pleasure te omschrijven, maar comfortabel zeker wel. Geen gedoe meer met kleine footies, warme voeten en bedekte enkels, wat wil je nog meer?!  Oja, over lelijke tenen in slippers hoef je ook niet meer wakker te liggen. 

#8 Kersttruien

Er kan maar één guilty pleasure zijn waar je ieder jaar weer mee weg komt en waarbij het vanzelfsprekend is dat te fout niet bestaat. Of het nu een sneeuwpop, kerstman of rendier is, met de foute kersttrui maak jij keer op keer weer een verbluffende entree tijdens het kerstdiner. Het leukste is als je deze guilty pleasure met je hele familie deelt, zodat jullie tijdens kerst allemaal dezelfde foute trui aan hebben. 

#9 Ugg

Lelijk, lomp en niet vrouwelijk, ze kunnen zeggen wat ze willen over Ugg laarzen, maar het maakt ons helemaal niks uit! En vele dames met ons die deze mening delen. Ugg zijn warm en zorgen dat je tenen niet bevriezen bij winterse temperaturen. Hoe fout en lelijk Ugg eigenlijk ook zijn, het innerlijk is stuk een belangrijker dan het uiterlijk toch?

#10 Bum Bags

Ken je ze nog, vakantiegangers met zo’n tasje op hun buik? Waarschijnlijk heb je altijd gezegd dat je never nooit een bum bag zal kopen, maar nu je er zelf een in je bezit hebt (of op je wishlist hebt staan) snap je ineens waarom vakantiegangers al jaren zweren bij deze tas. Tja, hij is fout, maar ook superhandig.  Als dit jouw guilty pleasure is vergeven we het je direct.  

#11 Matchende outfits

Op Instagram zie je ze steeds vaker voorbij komen; de matchende outfits voor moeders en dochter. Twinning is winning? Check. Beetje fout? Zeker weten. Maar er is slechts één matchende outfit die dit alles overtreft. Je voelt hem natuurlijk al aankomen; de ANWB jassen voor stelletjes. Zo fout als het maar kan, maar het heeft ook een voordeel; op deze manier hoef je nooit meer bang te zijn dat je je partner kwijtraakt.  

#12 Crocs

Hoewel we er nog niet helemaal zeker van zijn of we van Crocs heel gelukkig worden, zullen er zeker mensen zijn die het wel doen. Zoals het zorgpersoneel bijvoorbeeld. De plastic klomp is lelijk, dat kan je niet ontkennen, maar ze lopen zo lekker dat je ze vanzelf mooi gaat vinden. De laatste jaren werkt Crocs samen met verschillende grote merken en artiesten als Post Malone en Barneys New York. Op die manier is deze guilty pleasure helemaal fashionable verantwoord!