Blond, kastanjebruin of pimpelpaars, welke haarkleur je ook kiest voor je nieuwe coupe, je wilt er zo lang mogelijk van genieten. De juiste verzorgingsproducten zijn onmisbaar in je badkamerkastje, maar een optimale kleurbeleving begint al vóór dat je je haar gaat verven. Zo is het niet handig om verf aan te brengen op ongekamd haar, maar hoe zit dat eigenlijk met pas gewassen haren? We geven antwoord op de vraag die jij je bij iedere verfbeurt weer afvraagt; Moet ik mijn haar wassen voor het verven? 

Haar wassen voor het verven; verstandig of toch niet?

Degene die hun haar wassen met alleen water hoeven zich geen zorgen te maken, maar aangezien de meeste dames wel houden van een flinke dosis shampoo vraag ook jij je waarschijnlijk af hoe verstandig het is om je haar voor het verven te wassen. Volgens Leonne Stort, kapster en mede-eigenaresse van Maghairzijn, kan je maar beter een wasbeurt overslaan voor het verven: “Na het wassen van je haar gaat de hoofdhuid open staan waardoor de kans groter is dat de waterstof uit de haarverf gaat prikken. Dat kan vervelende jeuk veroorzaken.”

Om jeuk en dergelijke allergische klachten te voorkomen is het volgens Leonne aan te raden om minimaal 24 uur voor het verven je haar niet meer te wassen. “Dat zorgt voor meer talg op de hoofdhuid. Hierdoor blijft je huid beter beschermt tijdens het verfproces.”

Haarstyling gebruiken voor het verven

Verf aanbrengen op je haar met een laag gel, wax of een ander styling product erin is eveneens geen goed idee. De meeste haarverf hecht zich minder goed op haar dat ‘vuil’ is. Het kan gebeuren dat de kleur zich door de stylingsproducten niet gelijkmatig verspreid. Het is dus niet alleen belangrijk om je haar gedurende 24 uur voor het verven niet meer te wassen, maar vermijd na de laatste wasbeurt ook liever producten als gel, wax en droogshampoo.


Shop de beste deals voor haarverf


Syoss Color Baseline 10-15 Titanium -30%
€14,99 €10,49

Syoss
Color Baseline 10-15 Titanium

Beschikbaar bij 7 winkels
L'Oréal Paris Age Perfect 8.32 Licht Goud Parelmoerblond -33%
€23,95 €15,99
Syoss Color baseline 3-1 Donkerbruin 1 stuks -30%
€14,99 €10,49