De één droomt al jaren over een Hermés Birken, terwijl de ander die ene Louis Vuitton tas maar niet uit haar hoofd krijgt. Veel vrouwen hebben een Louis Vuitton tas hoog op hun wishlist staan en zien het dan ook als een slimme investering. Niet alleen vanwege de hoogstaande kwaliteit en de tijdloze designs, maar ook omdat sommige Louis Vuitton tassen in waarde stijgen zodra je met je nieuwe tas de winkel uitloopt. Helaas zijn Louis Vuitton tassen niet goedkoop en is er tegenwoordig veel namaak in omloop. Kijk daarom goed naar onder andere het logo, de kwaliteit, de stiksels en de hardware om er zeker van te zijn dat je een echte Louis Vuitton tas op het oog hebt. 



Zo herken je een echte Louis Vuitton tas

#1 Het logo

Kijk allereerst goed naar het logo. Bij een echte Louis Vuitton tas heeft de L in het logo een kort staartje, ogen de O’s zo goed als rond zijn en groter dan de L én lijkt het alsof de letters T elkaar bijna raken. Verder gebruikt Louis Vuitton ook op bijna al hun tassen het monogram LV. Controleer of het logo duidelijk leesbaar is en er dun en scherp uitziet.

#2 De kwaliteit

Controleer vervolgens de kwaliteit. Bij een Louis Vuitton tas betaal je niet alleen voor het merk, maar ook voor de kwaliteit. Een echte Louis Vuitton tas is altijd gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een zeer goede afwerking. Zo zal je bij een echte Louis Vuitton tas nooit vouwen, luchtbellen of verkeerde uitlijning van een print tegenkomen.

#3 De stiksels

Ook kan je eenvoudig aan de stiksels zien of je te maken hebt met een namaak Louis Vuitton tas of niet. De stiksels op een echte Louis Vuitton tas zijn perfect, gelijkmatig en symmetrisch. Als er aan de linkerkant 10 steken zitten, dan horen er rechts ook 10 steken te zitten. Zijn de stiksels scheef en ongelijk? Dan is de tas waarschijnlijk niet echt.

#4 De hardware

Twijfel je nog steeds of je Louis Vuitton tas echt is of niet? Check dan ook de hardware op het logogebruik en de kwaliteit. Zo is de hardware bij een echte Louis Vuitton tas van massief messing dat gelijkmatig verkleurd, terwijl de hardware van namaak er vaak goedkoop uitziet en snel verkleurd. Verder hoort het logo op de hardware er uit te zien zoals in punt 1 beschreven staat.

#6 De prijs

Ook de prijs is een belangrijke factor bij het controleren van je Louis Vuitton tas op echtheid. Een echte Louis Vuitton tas kost al gauw honderden, soms zelfs duizenden euro’s. Is de tas die je op het oog hebt veel goedkoper dan de normale retailprijs? Dan is de kans groot dat het een knock-off is, ook als je een Louis Vuitton tas tweedehands koopt.

Kortom

Met behulp van bovenstaande checklist is het nu een stuk makkelijker om een echte Louis Vuitton tas te herkennen. Houd er wel rekening mee dat er tegenwoordig ontzettend veel namaak tassen op de markt zijn, die er zeer echt uitzien. Het is dus altijd goed om van te voren goed je research te doen en eventueel shop- en of productreviews te bekijken.

 

Bekijk alle Louis Vuitton in de aanbieding


Louis Vuitton Polyester bottoms , Black

€1,543,26
Miinto

Louis Vuitton Wool tops , Multicolor

€1,026,53
Miinto