Het kiezen van de perfecte panty lijkt nog zo makkelijk, de realiteit is dat je al vaker slachtoffer bent geworden van een miskoop. Té dik, té dun of niet transparant genoeg, alle vrouwen herkennen het probleem. Maar hoe lastig het ook is, en hoe vaak je ze ook vervloekt, jurkjes zijn nu eenmaal te leuk om panty’s vergoed te verbannen. Met een klein beetje begeleiding en de juiste informatie weet jij voortaan precies hoeveel denier panty je het beste kan kopen.

Waar staat denier voor bij panty’s?

De dikte van een panty wordt weergegeven in denier. Deze eenheid drukt de hoeveelheid draad per vierkante millimeter uit. Één denier staat voor 9000 meter van het garen met een gewicht van 1 gram. Voor de rekenwonders onder ons is dit de som die wordt gemaakt bij het berekenen van denier: 1 Td = 1/9 × tex = 1/9 × 10⁻⁶ kg/m = 0,111 × 10⁻⁶ kg/m. Kortom, hoe hoger het denier getal, hoe dikker de draad en hoe dikker de panty. 

Hoeveel denier panty heb ik nodig?

Gaat de berekening van denier jou ook een beetje duizelen? Met onderstaand lijstje wordt de verdeling, van de hoeveelheid denier bij een panty een stuk duidelijker, ook als je géén rekenwonder bent.

  • Ultra transparante panty’s: 8 t/m 12 denier
  • Transparante panty’s: 15 t/m 20 denier
  • Semi-transparante panty’s: 30 t/m 40 denier
  • Opaque (niet transparant): 50 t/m 100 denier

Of je een ultratransparante panty koopt of juist een opaque hangt vooral af van persoonlijke voorkeuren en het weer. Je kan je voorstellen dat hoe mooi je een ultratransparante ook vindt, voor de winter is het écht te koud. Een panty koop je dan ook voor een bepaald seizoen, maar hoeveel denier draag je in welk jaargetijde en tijdens welke gelegenheid? 

Ultra transparante panty

Een ultra transparante panty van 8 tot 12 denier is ideaal voor de zomer en feestelijke gelegenheden als een gala. Ze zijn luchtig en het lijkt bijna alsof je geen panty aan hebt. Maar er is ook een nadeel: panty’s tot 12 denier zijn een stuk gevoeliger voor ladders. Ultratransparante panty’s zie je vaak in zwart en donkerbruin, maar ook huidskleur is geliefd binnen deze fijnheid. Let bij die laatste wel op dat je altijd een natuurlijke tint kiest die goed bij je eigen huidskleur past. 

Transparante panty

Transparante panty’s worden aangeduid met een dichtheid van 15 t/m 20 denier en zijn zowel geschikt voor de zomer, als voor het begin van het na,- en voorjaar. Ook voor onder je feestjurk is een transparante panty gangbaar. Ze zijn nog steeds mooi doorschijnend, maar bieden iets meer warmte dan de ultra transparante panty. Een huidkleurige panty van 15 en 20 denier zou nog net kunnen, maar kan soms wat minder natuurlijk over komen. Ga daarom liever voor zwart, antraciet of een andere kleur die mooi bij je jurk past. 

Semi-transparante panty

Als een panty 30 tot en met 40 denier is, valt het onder de semi-transparante panty’s. Hiermee show je nog wel een beetje been, maar ze bieden daarentegen ook voldoende warmte, zelfs op koudere dagen in de herfst en winter. Semi-transparante panty’s zijn in velen kleuren en maten verkrijgbaar, maar vermijd liever huidkleurige tinten. Match je outfit met een andere kleur als zwart, antraciet of bruin.

Opaque panty

Een ondoorzichtige panty van 50 t/m 100 denier wordt ook wel opaque genoemd. Deze dikte is zeer sterk (ladder-proof!) en warm genoeg voor de koudste dagen van het jaar. Het comfort doet daarbij geen afbreuk aan het uiterlijk, ook opaque panty’s zijn modieus en prima te combineren met winterse jurken. Een niet-transparante panty is perfect om in een opvallende tint te dragen en zo je outfit te voorzien van kleur.

Een opaque panty heeft qua warmte en dikte wat weg van een maillots, maar toch is er wel degelijk een verschil. Door de breitechniek van maillots ontstaat er een ongelijke structuur. Dat geeft een grover effect dan dat je bij opaque panty ziet. 


Scoor jouw perfecte panty in de sale

-20%

Kunert Panty Sensual Merino 147 denier donkerblauw

€27,20 €34,00
Wehkamp
-30%

Falke Pure Matt 20 (40120) - Panty - Dames - Powder

€14,74 €21,05
Bol Partners
-20%

Kunert Panty Satin Look 20 denier antraciet

€11,20 €14,00
Beschikbaar bij 4 webshops
-30%

Wolford Panty met brede band, model 'Individual' - 20 DEN

€20,90 €29,99
Peek & Cloppenburg
-44%

Falke Dames Kousen Seidenglatt 80 DEN W TI Ondoorzichtig

€16,95 €30,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-20%

Oroblu Flowers 20 Panty

€12,04 €14,99
Bol Partners
-26%

Falke Dames Kousen Matt Deluxe 20 DEN W TI Sheer

€17,85 €24,00
Beschikbaar bij 4 webshops

Oroblu Panty Suntime Nude Look/Skin mt S

€11,12
Beschikbaar bij 2 webshops