De één heeft er sneller last van dan de ander, maar we hebben allemaal wel eens last van vettig haar. Veel vrouwen grijpen door tijdgebrek daarom naar hun partner in crime: droogshampoo. Het absorbeert overtollig talg en geurtjes, wat resulteert in fris, zacht haar. Maar kan je de spray elke dag gebruiken of is droogshampoo slecht voor je haar? Hoe vaker je droogshampoo achter elkaar gebruikt, hoe slechter het is voor je haar. Als je het één keer in de zoveel tijd gebruikt, kan het dus prima! Benieuwd waarom droogshampoo zo poupalair is en wat alle voor- en nadelen zijn van droogshampoo? Lees dan snel verder!


Waarom droogshampoo?

Er zijn genoeg tips om van vettig haar af te komen, maar droogshampoo is én blijft tot nu toe de snelste optie. We hebben ’s ochtends nu eenmaal niet allemaal uren de tijd om ons haar te wassen of het in model te brengen. Daarom is droogshampoo zo ideaal: je brengt het goedje in slechts enkele seconden aan en binnen een aantal minuten lijkt je haar al aanzienlijk minder vet. Het is wel goed om te weten dat droogshampoo in tegenstelling tot normale shampoo je haar niet schoner maakt. Droogshampoo absorbeert puur en alleen talg uit je haar, waardoor het minder vet lijkt. Zorg er daarom voor dat je na het gebruik van droogshampoo je haar goed wast.

Voordelen van droogshampoo

  • Het is gemakkelijk en snel te gebruiken. Je hoeft geen water te gebruiken en het proces duurt maar een paar minuten.
  •  Het zorgt voor meer volume. Droogshampoo bevat namelijk talk, waardoor je haar stugger wordt en je meer volume krijgt.
  • Het maakt het haar zacht en glanzend. Droogshampoo bevat vaak verzorgende ingredienten en behoudt de natuurlijk oliën uit je haar, waardoor je haar er zacht en glanzend uitziet.

Nadelen van droogshampoo

  • Het kan het haar uitdrogen. Droogshampoo absorbeert talg en andere oliën uit het haar.Bij overmatig gebruik kan dit leiden tot droog, beschadigd haar.
  • Het kan het haar verstoppen. Droogshampoo kan ervoor zorgen dat producten en oliën zich opstapelen in het haar, wat leidt tot verstopte haarzakjes en mogelijk tot haaruitval.
  • Het kan het haar verzwaren. Sommige droogshampoos bevatten siliconen en andere stoffen die het haar zwaarder maken en het moeilijker maken om te stylen.


Droogshampoo kan dus een gemakkelijke optie zijn om het haar op te frissen en volume te geven, maar het kan ook leiden tot droog, beschadigd haar en verstopte haarzakjes. Het is daarom belangrijk om het met mate te gebruiken en te kiezen voor een droogshampoo met verzorgende ingredienten. Als je droogshampoo gebruikt, vergeet dan niet om zowel je haar als je hoofdhuid goed te reinigen. 


 Bekijk alle droogshampoo in de aanbieding


-15%

Batiste Heavenly Volume Droog Shampoo voor Volume en Glans 200 ml

€3,57 €4,20
Beschikbaar bij 9 webshops
-32%

Olaplex No. 4D Clean Volume Detox Dry Shampoo 178 gram

€21,89 €32,09
Beschikbaar bij 12 webshops
-22%

Sisley Hair Rituel Soothing Anti-dandruff Shampoo 200 ml

€48,99 €62,59
Beschikbaar bij 7 webshops
-20%

Roze Avenue Glamorous Volumizing Dry shampoo 250 ml

€21,20 €26,50
Lyko
-28%

Batiste 6x Droogshampoo Blush 200 ml

€27,75 €38,70
Plein
€ 35,00
-31%

Sisley Hair Rituel Soothing Anti-dandruff Cure 60 ml

€68,89 €100,09
Beschikbaar bij 6 webshops