Het wordt buiten steeds donkerder, de kerstlampjes branden en op de radio hoor je niets anders dan gezellige kerstliedjes. De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken en tijdens kerst mogen cadeaus natuurlijk niet ontbreken. De meeste raken al lichtelijk in paniek bij het idee dat er iets gekocht moet worden voor hun vriend, vader, broer, oom of neefje, want ja, wat geef je een man onder de boom? Weg met al die spanning, met dit lijstje van kerstcadeau tips voor heren zit je goed.

#1 Parfum

Dé klassieker parfum mag uiteraard niet op het lijstje ontbreken. Ook al geef je ieder jaar hetzelfde geurtje, bij parfum maakt dit helemaal niets uit. Na een jaar is het flesje op, en ja, parfum is nou eenmaal best wel prijzig dus koop je het niet zo snel voor jezelf. Wedden dat de man in jouw leven een flesje parfum wel kan waarderen?

#2 Ondergoed

Lingerie geven aan je schoonmoeder is wat ongemakkelijk, maar ondergoed aan je schoonvader is daarentegen helemaal niet zo raar. Iedere man kan wel wat extra ondergoed in zijn assortiment gebruiken. Kies voor een boxer met een gek printje of juist een setje met basics. Met ondergoed als kerstcadeau voor een man zit je altijd goed.

#3 Sokken

Sokken, het geeft een man warme tenen in de koude wintermaanden en het is het perfecte item om je outfit mee af te stylen. Sommige heren dragen nog steeds oude sportsokken onder hun kleding, maar tegenwoordig zijn er leuke alternatieven. De sokken van Happy Socks zijn vrolijk, netjes en geven je outfit net even een funky twist. Ook een paar sokken van een luxe merk is een leuk kerstcadeau en zal een man niet zo snel voor zichzelf kopen.

#4 Pyjama’s

Welke man houdt er nu niet van een Netflix & Chill dag? De hele dag vanuit bed of de bank series kijken terwijl het buiten stormt en donker is. Klinkt als een perfecte zondag en daarbij mag een pyjama natuurlijk niet ontbreken. Voor wie denkt dat een pyjama voor heren ouderwets is, heeft het mis; ze zijn verkrijgbaar er in allerlei hippe prints en modellen.

#5 Pantoffels

Mannen zullen het niet snel toegeven, maar ook zij zijn dol op een paar warme pantoffels. Geen koude voeten meer in huis en er is voor iedere man in je leven wel een geschikt paar te vinden. Een paar pantoffels als cadeau onder de kerstboom is ook nog eens geschikt voor elk budget.

#6 Sportkleding

Nieuw jaar, nieuwe voornemens. Op menig goede voornemens lijstje staat vast meer sporten in het nieuwe jaar. Een nieuwe sportoutfit helpt je bij het maken van een frisse start en niet geheel onbelangrijk; nieuwe sportkleding zorgt dat je je voornemen langer volhoudt. Het is tenslotte zonde om de kleding na een maand alweer in de kast te laten verdwijnen.

#7 Rugzak

Een rugzak is voor een man wat de handtas voor een vrouw is. Een man hecht wellicht iets minder waarde aan een rugzak dan een vrouw aan een tas, maar het is een ideaal accessoire voor heren om al hun bagage mee te zeulen. De tassen van Fjällräven zijn momenteel erg populair, maar kies vooral een rugzak die past bij degene aan wie je het kerstcadeau geeft.

#8 Armband

Er wordt vaak gedacht dat een armband alleen voor dames is, maar niets is minder waar. Hoewel het cadeau misschien niet geschikt is voor iedere man, is het wel een leuk cadeau om onder de kerstboom te geven (en te krijgen). Ga voor een stoere leren armband of juist voor een zilveren grove schakelarmband.

#9 Horloge

Een klokje om de pols is niet alleen een geschikt cadeau voor de laatkomers, ook mannen die wel van de klok zijn worden blij van een horloge als kerstcadeau. Een Rolex is misschien net iets te duur, maar er zijn ook horloges verkrijgbaar voor een kleiner budget. In de sale kan je mooie klokjes kopen uit een oudere collectie voor een scherpe prijs. 

#10 Telefoonhoesje

Tegenwoordig heeft iedere man wel een telefoon op zak en zelfs je opa heeft er één tot zijn beschikking. Een telefoonhoesje is daarom een perfect kerstcadeau voor iedere man in je leven. Een stoere bumper doet het erg goed onder mannen, maar ook een hoesje inclusief pasjeshouder is favoriet. Scheelt weer een portemonnee in de broekzakken.