Het najaar staat voor de deur en dat betekent tijd voor nieuwe schoenen. Met het Nederlandse klimaat moet je overal op voorbereid zijn, dus grote kans dat er een paar goede laarzen op jouw verlanglijstje staan. Naast warme en droge voeten wil je er aankomend seizoen natuurlijk ook hip uitzien en daarom hebben we zeven laarzen trends op een rij gezet voor je.

Afzak laars

Afzaklaarzen zijn komend seizoen onmisbaar in je garderobe. Je herkent ze aan de afgezakte schacht waardoor er een rimpeleffect ontstaat. Daardoor geven de ‘Slough’ boots je outfit een nonchalante look. Lage of hoge afzaklaarzen, beide modellen kunnen deze winter. Hoewel een suède variant geliefd is, kan je ook voor leer of satijn kiezen. Een kleine tip: met een paar overknee laarzen van vorig seizoen kan je zelf een afzaklaars creëren. 

Rijg laars

De trend uit de jaren ’60 maakt deze winter een comeback. Het was dé laars die Mary Poppins droeg in de gelijknamige film. Na al die jaren kan je de laarsjes weer uit je kast tevoorschijn halen. Met bloemetjes, in spijkerstof of een in klassiek leer, kies voor iets wat bij jouw stijl past en strik erop los komende winter.  

Platform laars

De zomer stond al volledig in het teken van de platform sneakers en de trend zet zich dan ook voort richting de winter. Dit seizoen kunnen de zolen van je laarzen niet hoog genoeg zijn (voor de kleinere dames onder ons een groot voordeel). Het voordeel van deze hippe laars is dat hij onder elke outfit goed staan: met een pak naar kantoor, met een jurkje voor een middagje winkelen of lekker casual met die een goede jeans

Schapenvacht laars

Wie wil er geen warme voeten in de winter? Laarsjes gevuld met schapenvacht zijn hip en zorgen ervoor dat je tenen er niet zullen afvriezen. Dit jaar zijn het niet de bekende UGG maar stoere leren bikerboots met een zachte binnenkant (en randje van buiten). Ook een muiltje volledig gemaakt van schapenvacht zien we terug aankomend seizoen.

Western laars

Ze zijn na een aantal jaar weer terug van weggeweest: de cowboy boots. Waar de laars voorheen laag of middelhoog was, mag hij dit seizoen ook tot de knie komen. Cognac kleur is nog steeds favoriet, maar voor degene die durft zijn ze ook verkrijgbaar in felle kleuren. 

Witte laars

Wie dacht dat witte laarsjes alleen voor in de zomer waren, heeft het mis. Komende winter kan je ze gewoon blijven dragen. Witte Dr. Martens gingen als warme broodjes over de toonbank, maar dit seizoen kan vrijwel ieder model witte laars. Een kniehoge variant in glanzend wit zijn op dit moment helemaal hot & happening. 

Dierenprint laars

De dierenprint trend lijkt ieder seizoen populairder te worden. Deze winter zijn laarzen met een dierlijk printje helemaal trendy. Vooral de all-over slangenprint doet het goed. Dat kan in een slangenpatroon, maar alleen het motief in een effen kleur is al prachtig. Wanneer je dit iets te heftig vindt, kan je kiezen voor een klein printdetail op je laars.