Hoe mooi blote benen onder een jurkje ook staan, bij sommige temperaturen kom je er gewoon niet onderuit om een panty te dragen. De grootste frustratie rondom dit fashion-item? Binnen de kortste keren heb je vaak een ladder in je panty zitten. Je kent het wel; ’s ochtends iets te laat op gestaan, snel een panty aantrekken en hupsakee, daar heb je weer een enorm gat. Wanneer het thuis gebeurt kan je nog spreken van een geluk bij een ongeluk, maar wat als je een ladder aantreft en je nog de hele dag op pad bent? Tja, ladders in je panty kan je maar beter voorkomen!  

Ladder in panty voorkomen

Gênante momenten met een panty en grote ladder voorkomen vraagt om een goede voorbereiding. Met deze tips voorkom je een ladder in je panty! 

#1 Ladder in panty voorkomen in de vriezer

Voorkom ladders door het een nachtje in de vriezer te leggen voordat je de panty daadwerkelijk gaat dragen. Makkelijker kan bijna niet. Door de kou worden de vezels van de panty sterker en krijgen ladders geen kans meer. Hoe het werkt? Maak de panty een klein beetje nat en stop het in een plastic boterhamzakje. Leg dat zakje vervolgens in de vriezer en duik lekker je bed in. De volgende ochtend kan je fris en fruitig de panty uit de vriezer verwijderen. Laat het pakketje nog even ontdooien en drogen voordat je het aan trekt en voilà, je hebt een ladder bestendige panty. 

#2 Ladder in panty voorkomen met haarlak

Waar is een dame zonder haarlak in haar leven? En in dit geval hebben we het niet over die fantastische coupe, maar over niks minder dan je favoriete panty. Haarlak maakt je panty steviger en vermindert de kans op ladders aanzienlijk. Spuit voor het dragen je panty in met haarlak, laat even drogen en geniet van een dag zonder zorgen. . 

via GIPHY

#3 Handschoenenen aan tegen ruwe handen

Ruwe handen en haaltjes aan je nagels, als er iets funest is voor je panty is dat het wel. Wanneer je een panty aantrekt en je handen zijn niet glad heb je binnen de kortste keren een ladder. Om dit probleem te voorkomen kan je je nagels vijlen of handen insmeren met handcrème, maar dat kost tijd. Veel tijd, en we weten allemaal dat we in de vroege ochtend die tijd niet hebben. De makkelijke en snelle manier? Trek een paar gladde handschoentjes aan bij het aantrekken van je panty en eventuele ladders blijven je bespaard. 

#4 Voorkom een ladder met de juiste maat panty

Een maat groter kopen dan dat je normaal draagt, het is een pijnlijk moment, we weten er alles van. Maar het risico op ladders is echt een stuk groter als je een te kleine panty draagt. Een te kleine maat zorgt dat je de panty veel moet uitrekken en zo ontstaat er druk op de vezels. Het gevolg? Binnen een paar uur is de panty voorzien van een ladder, als dat al niet is gebeurt tijdens het aantrekken. We raden je aan om je panty altijd een maatje groter te kopen, en zeker niet te klein. 

#5 Was panty’s liever op de hand

Hoe handig de wasmachine ook is, een panty kan je maar beter ouderwets op de hand wassen. De wasmachine veroorzaakt sneller kleine gaatjes in de panty, wat in de meeste gevallen het begin van een ladder is. Op de hand wassen brengt minder risico’s met zich mee, maar is helaas wel wat tijdrovender. Mocht je de panty toch in wasmachine gooien, stop het dan in ieder geval in een waszakje en kies voor een fijn wasprogramma. Let ook op dat je geen bh’s tegelijkertijd wast, de haakjes kunnen de panty lelijk beschadigen. 

#6 Draag ondergoed over je panty

Dé lifehack die iedere pantydrager moet weten; draag een onderbroekje óver je panty en eronder ook natuurlijk. Zo heb je nooit meer het gevoel dat je kruis op je enkels hangt en loop je minder kans om een ladder in je panty te trekken.

via GIPHY

#7 Sieraden en ladders in je panty

Sieraden zijn de perfecte accessoire om je outfit compleet te maken, je panty kan het alleen wat minder waarderen. De haakjes aan je sieraden of horloge blijven snel hangen in een panty, met als gevolg een lelijke ladder. Sieraden vermijden is niet nodig in dit geval, maar een beetje extra oppassen kan geen kwaad. 

Ladder in panty repareren

Soms heb je er alles aan gedaan om ladders te voorkomen en eindig je toch met een lelijk gat in je panty. Het overkomt de beste, maar meteen in de prullenbak gooien is niet nodig. Met deze tip kan jij de ladder in je panty gewoon weer repareren.

#8 Panty repareren met nagellak of haarlak

Nog een potje blanke nagellak in de kast staan? Of een bus haarlak? Beide beautyproducten zorgen ervoor dat een gaatje niet uitscheurt tot een grote ladder. Zodra je een klein gaatje opmerkt is het verstandig om meteen te handelen. Voor de nagellak geldt dat je vanaf de onderkant van de ladder naar boven lakt. Gebruik je haarlak, spuit dan goed de randen van de ladder in.

Laatste gouden tip: stop altijd een reserve panty in je handtas. Er is niks vervelender dan de hele dag in een kapotte panty lopen


De mooiste panty's met korting


€8,86

Oroblu
Vanite 15 Panty - Kleur Nearly Black

Beschikbaar bij 5 winkels
FALKE dames sneakers w ti panty -28%
€24,00 €17,35

Falke
Dames sneakers w ti panty

Beschikbaar bij 4 winkels
Kunert Warm up 60 Panty - Zwart Laagste prijs
€12,38

Kunert
Warm up 60 Panty - Zwart

Beschikbaar bij 2 winkels
FALKE Family Damespanty -12%
€25,00 €21,95

Falke
Family Damespanty

Beschikbaar bij 3 winkels
Kunert Sensual Merino Dames Panty - Nightblue -35%
€28,00 €18,11
KUNERT Sensual Merino panty voor dames Laagste prijs
€10,20

Kunert
Sensual Merino panty voor dames

Beschikbaar bij 2 winkels
Oroblu Different 20 Panty - Kleur Admiral/ Blauw Laagste prijs
€12,08
Oroblu panty 60 denier -20%
€14,95 €11,96

Oroblu
Panty 60 denier

Wehkamp
€ 20,00
FALKE Shelina Damespanty -8%
€13,00 €11,90

Falke
Shelina Damespanty

Beschikbaar bij 5 winkels
FALKE Pure Matt W Ti panty voor dames Laagste prijs
€22,00

Falke
Pure Matt W Ti panty voor dames

Beschikbaar bij 4 winkels
€12,95

Oroblu
Magic 20 Tights , Bruin

Beschikbaar bij 4 winkels
Falke Pure Mat 20 denier - transparant Laagste prijs
€12,45

Falke
Pure Mat 20 denier - transparant

Beschikbaar bij 4 winkels
€13,95
€11,95

Oroblu
Tights , Blauw

Beschikbaar bij 5 winkels
Kunert panty Leg Control 40 denier zwart Laagste prijs
€16,00

Kunert
Panty Leg Control 40 denier zwart

Beschikbaar bij 3 winkels
Kunert Warm-up Laagste prijs
€12,11

Kunert
Warm-up

Beschikbaar bij 3 winkels
€11,95