In een pyjama naar je werk, een bh over je T-shirt en je knopen scheef vastmaken, het lijkt eerder op een ochtend waarbij je met je verkeerde been uit bed bent gestapt dan een grote modetrend. Toch zagen we afgelopen weken tijdens de Fashion Weeks niets anders dan kleding die je binnenste buiten en achterste voren draagt. En wat blijkt? Je draagt je diadeem dus al jaren verkeerd om!

Omgekeerde haardband

De keren dat je op werk komt met je shirt binnenstebuiten of twee verschillende sokken aan verwijten we meestal aan een ochtend zonder goede bak koffie. Of te weinig licht in de slaapkamer. Maar voor deze nieuwe trend draag je bewust je diadeem achterste voren. De haarband draag je volgens deze trend dus niet aan de voorkant van je haar, maar aan de achterkant, bij je nek.

Tijdens de laatste show van Fendi in Milaan werden modellen gespot met de omgekeerde diadeem. Hoewel een haarband meestal bedoelt is om haren uit je gezicht te weren, heeft deze opmerkelijke verandering wel een ander nut; loshangende babyhaartjes in je nek zijn nu verleden tijd.

Maar er is nog meer….

Volgens modekenners draait het de komende jaren allemaal om je eigen fashion en style en worden de zogeheten fashionrules daarbij vergeten. Met een grote glimlach op je gezicht kom je overal mee weg en kan je eigenlijk geen fouten maken, zelfs als je je kleding verkeerd aantrekt. Dat zie je niet alleen terug bij de show van Fendi met de omgekeerde diadeem, maar er was nog meer.

Bij de show van Proenza Schouler zagen we jassen en vesten waarbij de knopen ‘scheef’ waren vastgemaakt. Hierdoor ontstaat een scheef effect dat we juist altijd proberen te vermijden. Ook bij Gucci was er een opmerkelijke trend te zien op de catwalk; modellen met tops en harnassen over hun jurken.

De tijd van lachende collega’s omdat je weer eens je kleding verkeerd hebt aangetrokken is vanaf nu verleden tijd. Een omgekeerde diadeem of een scheef geknoopt shirt, onder het mom ‘because it’s fashion’ kom jij er gewoon mee weg.