Een rugzak die niet alleen hip en trendy is, maar ook rugklachten verminderd: dat kan alleen de Fjällräven Kånken zijn. Het is misschien wel dé rugzak die ervoor zorgde dat Fjällräven bij veel mensen bekend werd. Doordat de Kånken dusdanig populair is geworden, proberen anderen mee te liften op dit succes door replica’s van de tas te verkopen. Gelukkig kan je een echte Fjällräven Kånken tas herkennen aan onder andere het reflecterende logo, het materiaalgebruik en de afwerking. Benieuwd hoe je nog meer een echte Kånken tas van een neppe kan onderscheiden? Lees dan snel verder.



#1 Het reflecterende logo

Allereerst kan je een echte Fjällräven Kånken tas herkennen aan het reflecterende logo. Het logo van het outdoor-merk wordt gekenmerkt door een vos, dat reflecteert zodra je er licht op schijnt. Je kan dit makkelijk controleren door bijvoorbeeld met een telefoonflits op het logo te schijnen.

#2 Het materiaal

Een tweede factor is het materiaal. Veel namaak Kånkens zien er glimmend uit en voelen glad aan. De stof is dun en slap, waardoor de tas snel zijn vorm verliest. Een echte Kånken tas daarentegen is mat, voelt stevig aan en behoudt zijn vorm. Teven is de tas dankzij het gebruik van hoogwaardig G-1000 waterafstotend.

#3 De labels

Heb je het logo en het materiaal gecontroleerd, maar twijfel je alsnog of je met namaak te maken hebt of niet? Controleer dan goed de labels. In een echte Kånken tas zitten drie labels in de naad genaaid: twee synthetische en één van katoen. Bij knock-offs zijn alle drie de labels vaak synthetisch.

Ook bevat een echte Kånken altijd een groot label met daarop een stukje geschiedenis, het logo, de merknaam en een aantal witregels voor je contactgegevens. Én een klein label met een code bestaande uit letters en cijfers. Als dit ontbreekt, heb je helaas te maken met een namaak Kånken.

#4 De ritsen

Tot slot kan je altijd nog de ritsen checken op echtheid. Ritsen van Fjällräven tassen zijn namelijk altijd voorzien van de letters YKK. Verder staat in de rits ook altijd het logo en de merknaam gedrukt. Daarnaast hebben de rits en de ritssluiting altijd dezelfde kleur. Controleer dit dus goed als je twijfelt of je Fjällräven Kånken tas echt is of niet.


TIP: Kijk ook goed naar de prijs. Als het te mooi om waar te zijn lijkt, dan is de kans heel groot dat dit ook zo is. Shop daarom je nieuwe Fjällräven Kånken tas altijd bij een betrouwbare aanbieder. 


Bekijk alle Fjällräven tassen in de aanbieding

-25%

Fjällräven Fjällräven Kanken Rugzak Blackberry

€74,90 €99,95
Beschikbaar bij 6 webshops
Scherp geprijsd

Fjällräven FJÄLLRÄVEN Räven 20 Rugzak

€82,22
Beschikbaar bij 3 webshops
Scherp geprijsd

Fjällräven Kånken Laptop 17" Unisex Rugzak - Black

€96,90
Beschikbaar bij 6 webshops
-20%

Fjällräven Fjällräven Kanken Sling Shoulderbag Blackberry

€63,90 €79,95
Beschikbaar bij 3 webshops
-20%

Fjällräven Fjällräven Kanken Sling Shoulderbag Navy

€63,90 €79,95
Beschikbaar bij 4 webshops
-10%

Fjällräven Ulvö 30 - Dagrugzak

€152,96 €169,95
Beschikbaar bij 3 webshops
-10%

Fjällräven Räven 20 - Dagrugzak

€98,96 €109,95
Beschikbaar bij 2 webshops
Prijsdaling

Fjällräven FJÄLLRÄVEN High Coast Foldsack 24 rugzak

€91,86 was €110,39
Beschikbaar bij 6 webshops