We hebben allemaal weleens geen zin om te koken. Op zo’n moment kiezen we liever voor iets simpels als een kant-en-klaar maaltijd die we alleen maar in de magnetron hoeven te stoppen. Veel mensen zouden daarom ook niet meer zonder magnetron kunnen. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe magnetron, dan is het goed om op onder andere het vermogen, de functies en het formaat te letten. Bedenk goed voor jezelf waar jouw nieuwe magnetron aan moet voldoen en met behulp van onze handige checklist weet je zeker dat je de juiste koopt!



#1 Type magnetron

Er zijn verschillende types magnetrons: conventionele magnetrons, invertermagnetrons, solo-magnetrons en combi-magnetrons. Conventionele magnetrons werken door het opwekken van magnetische golven, terwijl invertermagnetrons gebruik maken van een inverter om het vermogen te reguleren. Solo-magnetrons hebben alleen een magnetronfunctie, terwijl combi-magnetrons ook een ovenfunctie hebben.

#2 Vermogen

Het vermogen van een magnetron wordt gemeten in watt en geeft aan hoe snel het apparaat voedsel kan opwarmen. Een magnetron met een hoger vermogen zal sneller werken, maar kan ook duurder zijn. Bedenk wat voor soort voedsel je vaak in de magnetron wilt opwarmen en kies vervolgens een apparaat met voldoende vermogen.

#3 Grootte

Houd rekening met waar je de magnetron gaat plaatsen en kies een apparaat dat past in de beschikbare ruimte. Let ook op de interne capaciteit van de magnetron, zodat je er zeker van bent dat het apparaat groot genoeg is voor de hoeveelheid voedsel die je wilt opwarmen.

#4 Functies

Sommige magnetrons hebben extra opties, zoals een digitale klok, een tijdsinstelling, een automatische uitschakeling of een kinderslot. Als je denkt dat je deze opties nodig hebt, kan het handig zijn om een apparaat te kiezen met deze functies.

#5 Programma's

Sommige magnetrons hebben voorgeprogrammeerde programma's die het opwarmen van specifieke soorten voedsel vergemakkelijken. Bijvoorbeeld, een programma voor het opwarmen van pizza of een programma voor het ontdooien van vlees. Als je vaak bepaalde soorten voedsel in de magnetron opwarmt, kan het handig zijn om een apparaat te kiezen met deze programma's.


Bekijk alle magnetrons in de aanbieding


Scherp geprijsd

Whirlpool AMW9605/NB met grill en Crisp

€544,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-9%

Bosch CEG732XB1 - Serie 8 - Inbouw magnetron met grill

€878,00 €962,97
Beschikbaar bij 2 webshops
Scherp geprijsd

Bosch BFR634GS1 rechtsdraaiend

€581,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-16%

Sharp R270S - Magnetron

€88,00 €104,80
Beschikbaar bij 2 webshops
-14%

Samsung MS23K3513AK - Magnetron

€119,00 €139,00
Beschikbaar bij 2 webshops
Scherp geprijsd

Samsung Combi Magnetron 35L MC35R8058CG/EN

€399,00
Beschikbaar bij 3 webshops