Een lancering van een nieuw model in sneakerland is niks nieuws. Het gebeurt bijna dagelijks dat er een sneaker wordt uitgebracht in een bijzondere kleursamenstelling of met nieuwe features. Toch brengt Nike nu een sneaker uit die de moeite waar is om onder de loep te nemen. De Nike Air Max Wagashi is namelijk een limited edition en geïnspireerd op een Japans snoepje.

Nike Air Max Wagashi

De Wagashi is een soort snoepje dat in Japan wordt gegeten bij de thee, en daar hebben sneaker customizer Chase Shiel en fotograaf Ryustyler zich door laten inspireren voor de Nike Air Max Wagashi. De vormen van het Wagashi snoepgoed verwijzen meestal naar de natuur van het desbetreffende seizoen. De sneaker is dankzij de pasteltinten net zo zoet als het snoepje zelf, en een echte musthave voor een sneakerliefhebber.

Het bovenwerk bestaat uit een combinatie van varkensleer en Nubuck, afkomstig uit Japan. De upper in vijf verschillende pasteltinten zorgt voor een extreem zoet effect. De binnenzool is volledig gemaakt van leer en biedt daarom optimale comfort. Elk detail is uitgewerkt en ook aan de levering van de Nike Air Max Wagashi is gedacht. De sneaker wordt geleverd met zes extra kleurrijke veters in een houten geschenkdoos, net zoals de traditionele Wagashi doos.

Nike Air Max Wagashi kopen?

Het is niet de eerste keer dat het duo een schoen ontwerpt voor Nike. Vorig jaar was het de Nike Jordan Matcha die veel indruk maakte. Een sneaker geïnspireerd op de wereldberoemde Matcha thee was een plaatje om naar te kijken en binnen no-time was uitverkocht.

De Nike Air Max Wagashi is te verkrijgen vanaf 20 oktober via de site van Chase Shiel. Wees snel, want net als de Jordan Matcha, zal ook de Nike Air Max Wagashi snel uitverkocht zijn. 

Afbeeldingen: Chase Shiel