Of je het er nu mee eens bent of niet, het mondkapje is benoemd tot hét mode-item voor 2020. Van chirurgische kapjes, tot versierde mondbescherming en zelfs de meest bizarre mondkapjes, we hebben ze de afgelopen weken allemaal voorbij zien komen. Ook een aantal merken speelt in op de trend en breidde hun collectie uit met mondkapjes. Want ja, een echte fashionista wil zich niet alleen beschermen, ze wil ook de show stelen met haar outfit. Voor al deze dames (en heren) hebben we de leukste designer mondkapjes op een rijtje gezet. En wees eens eerlijk, je wilt ze toch gewoon allemaal hebben?!

Nike mondkapje

Zoals Nike altijd zegt; Just do it! Door dit sportieve mondkapje staat geen enkel obstakel jou meer in de weg. Hoewel, mondkapje, ook wij twijfelen aan het feit of dit nu een mondkapje is of toch eerder een verhoogde sjaal. Wat je er ook van vindt, het doet wat het moet doen, en dat is het belangrijkste. Dit Nike mondkapje zorgt voor mondbescherming én geeft je outfit een sportieve look. 

Off- White mondkapje

High-end fashion in een klein lapje stof, daar weten ze wel raad mee bij Off-White. De pijlen waar het merk om bekend staat mogen ook bij het Off-White mondkapje niet ontbreken. Het kapje straalt één en al streetwear uit, perfect om je fashionable outfit mee compleet te maken. 

ArmedAngels mondkapje

Eerlijk en Ecofriendly, dat is belangrijk voor ArmedAngels en dat zie je ook terug in de mondkapjes van het merk. Ze zijn niet alleen gemaakt van organisch katoen, ieder kapje vertelt een boodschap aan je medemens. Met teksten als ‘I warmly smile under this mask’ en ‘I wear this mask for you’ toon je respect voor elkaar in deze bizarre tijden. Nog een leuke bijkomstigheid; voor elk verkocht ArmedAngels mondkapje gaat er €2,- naar het goede doel. 

G-Star mondkapje

Denim met een rauw randje, volgens G-Star is dat niet alleen geschikt voor een jeans, maar ook bij een mondkapje weet het merk er raad mee. Dit G-Star mondkapje is dan ook gemaakt van sterke denim stof in een donkere wassing. Het opgestikt label van G-Star maakt het designer mondkapje helemaal af. 

Wolford mondkapje

Wolford moet hebben gedacht; ‘wat wij met strings kunnen, lukt ons ook met een mondkapje’. En of dat is gelukt! De luxe straalt van het mondkapje af, net zoals je dat altijd terug ziet in het ondergoed en beenmode van Wolford.

Bas Kosters mondkapje

Bas wie? Bas Kosters, de man die in de fashion scene bekend staat om zijn anti-fashion feestjes, uitzonderlijke prints en nu dus ook om zijn spraakmakende mondkapjes. De ‘ik pik het niet langer’ mondbescherming is op zijn minst opvallend te noemen. Of je hem ook echt zou dragen, wie weet, je maakt er in ieder geval een statement mee.