Of je het er nu mee eens bent of niet, het mondkapje is benoemd tot hét mode-item voor 2020. Van chirurgische kapjes, tot versierde mondbescherming en zelfs de meest bizarre mondkapjes, we hebben ze de afgelopen weken allemaal voorbij zien komen. Ook een aantal merken speelt in op de trend en breidde hun collectie uit met mondkapjes. Want ja, een echte fashionista wil zich niet alleen beschermen, ze wil ook de show stelen met haar outfit. Voor al deze dames (en heren) hebben we de leukste designer mondkapjes op een rijtje gezet. En wees eens eerlijk, je wilt ze toch gewoon allemaal hebben?!

Nike mondkapje

Zoals Nike altijd zegt; Just do it! Door dit sportieve mondkapje staat geen enkel obstakel jou meer in de weg. Hoewel, mondkapje, ook wij twijfelen aan het feit of dit nu een mondkapje is of toch eerder een verhoogde sjaal. Wat je er ook van vindt, het doet wat het moet doen, en dat is het belangrijkste. Dit Nike mondkapje zorgt voor mondbescherming, een warme nek én geeft je outfit een sportieve look. 

Off- White mondkapje

High-end fashion in een klein lapje stof, daar weten ze wel raad mee bij Off-White. De pijlen waar het merk om bekend staat mogen ook bij het Off-White mondkapje niet ontbreken. Het kapje straalt één en al streetwear uit, perfect om je fashionable outfit mee compleet te maken. 

G-Star mondkapje

Denim met een rauw randje, volgens G-Star is dat niet alleen geschikt voor een jeans, maar ook bij een mondkapje weet het merk er raad mee. Dit G-Star mondkapje is dan ook gemaakt van sterke denim stof in een donkere wassing. Het opgestikt label van G-Star maakt het designer mondkapje helemaal af. 

ArmedAngels mondkapje

Eerlijk en Ecofriendly, dat is belangrijk voor ArmedAngels en dat zie je ook terug in de mondkapjes van het merk. Ze zijn niet alleen gemaakt van organisch katoen, ieder kapje vertelt een boodschap aan je medemens. Met teksten als ‘I warmly smile under this mask’ en ‘I wear this mask for you’ toon je respect voor elkaar in deze bizarre tijden. Nog een leuke bijkomstigheid; voor elk verkocht ArmedAngels mondkapje gaat er €2,- naar het goede doel. 

Dsquared2 mondkapje

Grote teksten en opvallende materialen heeft Dsquared2 in het verleden al ver gebracht en met dit mondkapje bewijst het merk dat het helemaal ready is voor de toekomst. Het Dsquared2 mondkapje is een accessoire die je absoluut in de kast wilt hebben. De prijs is alleen ook (helaas) zoals je van Dsquared2 gewend bent; voor dit designer mondkapje betaal je maar liefst €85,-! 

Scotch & Soda mondkapje

Scotch & Soda, één van de beste merken van Nederlandse bodem verkoopt nu ook mondkapjes en ze zijn meer dan stylisch verantwoord. Met dit Scotch & Soda mondkapje in marble print zie je er niet alleen goed uit, je steunt ook nog eens in tijden van corona de Nederlandse economie. Dankzij de metalen neusbeugel is het mondkapje comfortabel en blijft het altijd goed zitten.

Palm Angels mondkapje

In bizarre tijden is humor wellicht het beste medicijn. Bij het luxe merk Palm Angels wisten ze dat maar al te goed te vertalen naar een mondkapje. Zo luidt het Palm Angels mondkapje: ‘Sensitive content. This mask contains sensitive content which some people may find offensive or disturbing.’ Grote kans dat je met dit mondkapje een glimlach op iemands gezicht tovert. 

Hugo Boss mondkapje

Klassiek, luxe en iconisch; Hugo Boss weet met iedere collectie weer menig mannen- en vrouwenhart te veroveren. En dat lukt ze nu ook met het super strakke Hugo Boss mondkapje. Voorzien van een artistiek merklogo, luxe materialen en vormgegeven in fraaie kleuren is dit mondkapje onmisbaar in ieders garderobe. 

Herschel mondkapje

Niet alleen de rugzakken van Herschel stralen comfort en luxe uit, ook de mondkapjes kan je zonder moeite de hele dag dragen. Dit Herschel mondkapje is bedrukt met een stoere legerpint, met het merklabel als de perfecte finishing touch. Mocht je de legerprint iets te gewaagd vinden, is er ook een zwarte en een roze variant. verkrijgbaar. 

Wolford mondkapje

Wolford moet hebben gedacht; ‘wat wij met strings kunnen, lukt ons ook met een mondkapje’. En of dat is gelukt! De luxe straalt van het mondkapje af, net zoals je dat altijd terug ziet in het ondergoed en beenmode van Wolford.

Bas Kosters mondkapje

Bas wie? Bas Kosters, de man die in de fashion scene bekend staat om zijn anti-fashion feestjes, uitzonderlijke prints en nu dus ook om zijn spraakmakende mondkapjes. De ‘ik pik het niet langer’ mondbescherming is op zijn minst opvallend te noemen. Of je hem ook echt zou dragen, wie weet, je maakt er in ieder geval een statement mee.