Jaren hebben vrouwen gestreden om een spijkerbroek te mogen dragen en met succes; vrouwen zijn anno 2020 geheel vrij om aan te trekken wat zij zelf mooi vinden. Tegenwoordig is uniseks kleding helemaal hot en mogen dames dezelfde items dragen als heren. Maar hoe zit dat eigenlijk met damesproducten voor mannen? Een man in een jurk is toch een vreemd wezen vinden de meeste. Daar komt nu verandering in; schoenen met een hak worden de nieuwe trend voor mannen!

Hakschoenen voor mannen

Waarschijnlijk zie je nu in je gedachte een man op een paar stiletto’s voorbij wandelen, maar (voorlopig) hebben we het vooral over de Cuban hak. De Cuban hak kan vergeleken worden met de hak van een paar cowboy boots. Dat maakt de zaak rondom de mannenhak trouwens een stuk logischer; de western stijl is hipper dan ooit.

Alles wijst erop dat de hakschoen een warm welkom gaat krijgen onder de heren. Zo werden ze al geshowd op de catwalk bij Maison Margiela, Gucci en Saint Laurent, maar ook menig influencer bleef niet achter; Justin Bieber, Kanye West en Harry Styles werden al gespot met een paar hakschoenen.

Symbool hakschoenen

De western stijl, de shows op de catwalk en de populariteit onder influencers maken de hakschoenen voor mannen een trend die we onmogelijk kunnen vermijden. Hoewel de meeste mensen een man op een paar pumps een onwennig gezicht vindt, symboliseert de hak juist een aantal mannelijke eigenschappen. High heels representeert namelijk r kracht, macht en status, eigenschappen waar de meeste mannen graag mee worden geassocieerd.

De kans dat de Cuban hak voor heren populair gaat worden bij een groot publiek is groot, maar of de trend doorzet en stiletto’s de nieuwe sneakers worden? De tijd zal het leren……