Als alle vrouwen één ding met elkaar gemeen hebben is het wel hun passie voor shoppen. Er zijn maar weinig dames die géén plezier beleven aan een middagje winkelen, soms tot grote irritatie van hun partner. Zeker sinds we door de huidige coronapandemie niks beters te doen hebben dan thuis blijven en eindeloos scrollen op zoek naar mooie pareltjes, blijven de pakketjes binnenstromen. Maar wat als je een beetje doorslaat en je een echte shopaholic wordt? Herken je één of meerdere van deze 15 alarmsignalen? Dan heb jij last van een shopverslaving! 

15x alarmsignalen van een shopverslaving

#1 Een dag niet geshopt is een dag niet geleefd, dat is jouw levensmotto! Je krijgt last van afkickverschijnselen en slapeloze nachten als je langer dan 24 uur niks hebt besteld. 

#2 Jij weet de data van alle shoppingevents exact uit je hoofd. Of je nu de beste deals scoort op Black Friday, Singles Day of Glamour Day, jij weet precies wanneer je waar moet zijn. Niet alleen voor dit jaar, je hebt alle data alvast genoteerd in je agenda voor de komende 5 jaar! 

#3 De pakketbezorger staat dagelijks voor je deur. En zeker niet met lege handen! Wanneer de bezorger je ook nog bij je voornaam noemt weet je zeker dat je last van een shopverslaving hebt. 

#4 Je zegt iedere ochtend dat je niks hebt om aan te trekken. Je kast mag dan misschien wel uitpuilen met kleding, de perfecte outfit zit er nog steeds niet tussen volgens jou. 

#5 Sparen, wat is dat? Waarschijnlijk kan jij je niet heugen wanneer je voor het laatst geld gestort hebt op je spaarrekening. Geld is gemaakt om te rollen, toch? 

#6 Je benut iedere minuut van de dag om online te shoppen. Op de wc, onder de douche en zelfs om drie uur ’s nachts als iedereen ligt te slapen….

#7 Er worden regelmatig pakketjes geleverd waarvan je niet meer wist dat je ze had besteld. Je bent lichtelijk het overzicht kwijt tussen al die bestellingen, maar hé, die 15 nieuwe spijkerbroeken kunnen nooit kwaad!

#8 Jouw mailbox staat vol met nieuwsbrieven van je favoriete webshops. ‘U heeft 199 ongelezen e-mails’ is voor jou dagelijkse kost en bij minimaal de helft zie jij een aantrekkelijke aanbieding. Welkom bij de club van shopverslaafden! 

#9 Je doet er alles aan om géén verzendkosten te betalen. Ook als dat betekent dat je daar minimaal €150,- voor moet uitgeven. Je hebt dan op zijn minst €5,95 bespaart.

#10 Familie en vrienden vragen jou alle in en outs over online shoppen. Jij weet als geen ander waar je de leukste items kan scoren voor de goedkoopste prijs. 

#11 Je bent áltijd kledingstukken kwijt. Om die dan vervolgens een half jaar later weer terug te vinden in een chaotische kledingkast. Met aangehecht prijskaartje uiteraard. 

#12 Je eet nog liever droog brood aan het einde van de maand dan dat je de sale overslaat. Die designer tas in de uitverkoop was te verleidelijk om te laten liggen, dat snapt iedereen wel. 

#13 Je hebt een account bij zo ongeveer iedere online shop die er bestaat. Stel je nu eens voor dat er een member only deal is en jij daar niks van weet? Onmogelijk!

#14 Afterpay en Klarna zijn je meest favoriete betaalmethodes. Sustainable is het misschien niet, maar bestellen en achteraf betalen voor de producten die je wilt houden is voor jou de uitvinding van de eeuw.

#15 Je struint dagelijks marktplaats af. Niet zozeer voor een tweedehands designer tas, wel voor nieuwe kasten. Het gebrek aan ruimte door je shopverslaving is real!