Nieuw jaar, nieuwe sneakers. Je kan natuurlijk een paar Nike Air Max of Adidas Stan Smits scoren in de uitverkoop, maar voor de echte sneaker liefhebbers is dat niet genoeg. Zij willen het nieuwste van het nieuwste en ook nog eens zo exclusief mogelijk. Voor de trouwe sneakerfans heeft 2020 heel wat in petto; deze 5 exclusieve sneaker releases kan je namelijk verwachten in 2020.

Travis Scott x Nike Air Max 270 React

Release: maart 2020

Na een succesvolle samenwerking tussen Travis Scott en de Air Jordan heeft de Amerikaanse rapper ook dit jaar weer een eigen draai gegeven aan een populaire Nike sneaker. Naar verwachting wordt de Travis Scott x Nike Air Max 270 React in maart 2020 gelanceerd. De sneaker wordt gekenmerkt door de gouden zool, maar ook de details en materialen maken deze Nikes uitzonderlijk. De Travis Scott x Nike Air Max 270 React zal worden uitgebracht in alle familiematen en voor ongeveer €150,- ben jij trotse eigenaar. 

Dior x Air Jordan 1

Release: april 2020

Luxe gecombineerd met een sportschoen, de droom wordt werkelijkheid met de Dior x Air Jordan 1. De in Italië geproduceerde sneakers zijn voorzien van ‘Air Dior’ in het iconische winglogo en ook bij de Swoosh zie je de Dior print terug. De sneakers zijn exclusief; er worden slechts 1000 paar Dior x Air Jordan 1 gemaakt. Vanaf april zijn de sneakers te koop in de Dior winkels voor een prijs van $2000,- per paar. 

Off White x Air Jordan V

Release: februari 2020  óf april 2020

De Air Jordan bestaat dit jaar 30 jaar en dat betekent tijd voor een feestje. Voor deze gelegenheid lanceert Nike samen met niemand minder dan Virgil Abloh van luxemerk Off White een paar Air Jordan V. Wanneer de lancering plaats vindt is nog maar de vraag. De één zegt April, de ander zegt februari tijdens het NBA All Stars weekend. Wat we wel al weten is dat de sneaker geïnspireerd is op de ‘OG’ metallic Air Jordan 5. Het original design wordt gecombineerd met een subtiel en iconisch Off White ‘Shoelaces’ signature op de veters. Voor $225,- koop je de Off White x Air Jordan V, daar krijg je wel gratis drie kleuren veters bij.

Adidas Yeezy Quatum

Release: voorjaar 2020

In 2019 werd er over de lancering van de Adidas Yeezy Quatum gepraat, maar het bleef verdacht stil vanuit Adidas en Kanye West zelf. Nu is het vrijwel zeker; de Yeezy Quatum zal ergens in het voorjaar van 2020 worden gelanceerd, wellicht tijdens het NBA All Start weekend in februari. De Yeezy Quatum is door de hoge enkel een typische basketbal sneaker en wordt daarom ook wel de Yeezy Basketball ‘Quatum’ genoemd. De zijkanten van de sneaker worden gekenmerkt door een golvende zebraprint, de extra taping geeft extra stevigheid en ter hoogte van de tenen zie je een grijze suède patch zoals we dat kennen van de Yeezy 700. 

Sacai x Nike LDWaffle

Release: februari 2020

De Sacai x Nike LDWaffle maakte het volledig in 2019, dus waarom zouden we de goede dingen van vorig jaar niet meenemen naar 2020? De nieuwste Sacai x Nike LDWaffle wordt naar verwachting ergens in februari gelanceerd in een Black Nylon edition en een White Nylon edition. Het bovenwerk van Nylon wordt gecombineerd met suède en leren delen, heeft een dubbele Swoosh aan de zijkant en natuurlijk mag de rubberen wafelzool niet ontbreken. Voor $160,- bemachtig je al een paar Sacai x Nike LDWaffle.