Nagekeken worden door je opvallende stijl is een goed teken, nagekeken worden om een grote modemisser is wat minder fijn. Uiteraard, over smaak valt niet te twisten en jij moet dan ook vooral vasthouden aan je eigen stijl. Wel zijn er 7x kledingfouten die je echt niet meer kan maken. En het is een stuk simpeler dan je denkt!

Kledingfout #1 : Slechte of kapotte schoenen

‘I make shoe contact before eye contact’ en met afgesleten schoenen gaat die eerste indruk niet heel best zijn. Weet je nog van die meiden op (nep) Ugg waarbij ze meer naast de zolen liepen dan erop? Inderdaad, niet heel aantrekkelijk. Excuses als ‘maar ze lopen zo lekker’ of ‘ze staan altijd zo leuk onder dat ene jurkje’ gaan je niet redden, gooi daarom je slechte en kapotte schoenen de deur uit en investeer in een paar goede nieuwe schoenen.

Kledingfout #2 : Verkeerde maat kleding

Te kleine kleding vinden we vaak geen gezicht en doet een lichaamsfiguur ook niet veel goeds. Het tovert vetrollen tevoorschijn, zelfs op plekken waar je nog niet van wist dat ze er konden zitten. Maar ook met te grote kleding bega je een flinke kledingfout. Schoudernaden horen op je schouders te liggen, niet ergens bij een elleboog te hangen. En hoewel een riem bedoeld is om je broek omhoog te houden, hebben we het wel over een passende broek, niet eentje die 4 maten te groot is. De juiste maat kleding flatteert een stuk beter, laat daarom te kleine kleding en te grote kleding liever liggen en koop gewoon ‘simpel gezegd’ je eigen maat.

Kledingfout #3 : Uitstekende labels

Een label van 10 bij 10 centimeter uit je broek hebben hangen, het is werkelijk geen gezicht. Het is geen fancy accessoire en het voegt ook niks toe aan je outfit. Knip de labels voordat je het kledingstuk gaat dragen er gewoon uit, je mist er niks aan. Voor degene die het wassen van kleding soms wat lastig vinden en regelmatig het waslabel controleren ; maak een foto van het kledingstuk met waslabel en zet dit in een apart mapje in je telefoon. Bij twijfel kan je altijd even het waslabel raadplegen.

Kledingfout #4 : Combineer niet alle trends bij elkaar

Een paar overknee laarzen, een fietsbroek, een croptop en een paar oversized pofmouwen, je kan ze natuurlijk allemaal tegelijk dragen, maar dat doet je outfit niet veel goeds. Probeer je tijdens het stijlen van je outfit te beperken tot 1 of 2 trends zodat ze het beste tot hun recht komen. Ook voor eyecatchers geldt dit; jezelf helemaal volhangen met grote bling bling accessoires is niet de bedoeling achter het woord eyecatcher. Hoe meer hoe beter geldt in dit geval niet.

Kledingfout #5 : Gekreukte kleding

Strijken is vast niet je favoriete bezigheid en dat snappen we heus wel, maar gekreukelde kleding is gewoon not done. Hoe hip je outfit ook is, als je het ongestreken uit de kast hebt getrokken, sla je de strijkplank goed mis. Het geeft een armoedige look, zeker als je voor zakelijke afspraken de deur uit gaat. Bekijk het positief; gelukkig hoeft niet al je kleding gestreken te worden, maar zorg er in ieder geval voor dat katoenen overhemden er altijd strak uitzien.

Kledingfout #6 : Slecht ondergoed

Het begint bij het begin, ofwel zonder goede basis kom je nergens. Een spectaculaire outfit wordt een flop als je slechts ondergoed eronder draagt. Als jij een verkeerde maat bh draagt zal het topje dat eroverheen zit ook niet goed zitten. Ook bij de broekjes is dat het geval; een zwarte kanten string onder een witte legging is op zijn minst een flinke modeblunder te noemen. Overigens geldt deze kledingfout ook voor heren, een verwassen of kapotte boxer boven je broek uit zien komen kan echt niet meer. Deze kledingfout betekent trouwens niet dat je dure lingerie moet aanschaffen, zolang het maar goed zit, de juiste maat is en niet versleten eruit ziet.

Kledingfout #7 : Te hoge hakken dragen

High heels zijn prachtig, maar alleen als je er ook goed op kunt lopen. Het kunnen een paar Louboutains zijn aan je voeten, zolang jij er op wankelt kijkt niemand meer naar jouw luxe designer schoenen, eerder naar je gestuntel. Wil je toch een elegante schoen aan je voeten? Kies gewoon voor een wat lagere hak, een paar centimeter staat namelijk net zo vrouwelijk als die killer heel van 13 cm!