In eerste instantie leek dat fashionable item nog zo leuk, inmiddels ligt het alweer een aantal maanden in de kast met het prijskaartje er nog aan. Hartstikke zonde natuurlijk, maar een miskoop overkomt de beste. Tijdens de sale-periode zijn de aanbiedingen op zijn best en loop je grote kans dat je iets koopt waar je uiteindelijk spijt van krijgt. Daarom hebben we 8 tips waarmee je een miskoop tijdens de sale voorkomt. 

#1 Heb je het echt nodig?

Het klinkt heel logisch en toch vergeten we ons regelmatig af te vragen of je dat kledingstuk wel echt nodig hebt. Ook al ziet die ene zwarte trui er nog zo leuk uit, waarschijnlijk heb je al vijf vergelijkbare zwarte truien in de kast liggen. Bedenk bij elk kledingstuk dat je wil kopen of het een toevoeging is aan je garderobe. Zo niet, laat de aanbieding dan liever aan je voorbij gaan.

#2 Kies de juiste maat

Eindelijk zijn die fancy sneakers afgeprijsd, maar helaas is jouw maat al uitverkocht. Deze deal kan je niet weerstaan en je besluit een maat groter of kleiner te bestellen. Wanneer je niet de juiste maat besteld, is de kans groot dat je het nooit gaat dragen. Is jouw maat uitverkocht, laat dan liever de aanbieding aan je voorbij gaan. Er komt wel een andere goede deal op je pad waarbij jouw maat nog wel beschikbaar is.

#3 Laat je niet beïnvloeden

Leuke verkooppraatjes van een vriendelijke verkoper of een vriendin die je ongevraagd advies geeft over je kledingaankopen; grote kans dat je toch overstag gaat. Het eindresultaat: weer een item in de kast wat je nooit zal dragen. Hoe mooi de verhalen van de mensen om je heen ook klinken, luister vooral naar jezelf. Jij weet als geen ander of je je prettig voelt in de kleding.

#4 Bedenk of je het kan combineren met je garderobe

Het combineren van kleding maakt of kraakt een outfit. Wanneer je dat ene blousje koopt omdat het zo leuk stond op het pasmodel, kan je bedrogen thuiskomen. De kledingcombinatie die het model droeg op de foto is niet hetzelfde als wat jij in je kast hebt hangen. Bedenk bij het kopen van een sale-item alvast hoe jij dat kledingstuk kan combineren met je huidige garderobe.

#5 Past het bij mijn stijl?

Soms wil je eens iets anders,  een keer uit je comfort zone stappen. Veranderingen kunnen positief uitpakken, maar er is ook een kans dat het kledingstuk ongedragen in de kast beland omdat het toch niet helemaal jouw stijl is. Hoe comfortabeler jij je voelt in kleding, hoe meer zelfvertrouwen je uitstraalt. Probeer dicht bij je zelf te blijven als je een mooie aanbieding ziet. Wil je toch een keer iets anders proberen? Denk er dan goed over na en bedenk hoe je dat item kan combineren met de rest van je kleding.

#6 Goedkoop is duurkoop

Goedkope kleding klinkt heel aantrekkelijk, maar grote kans dat de kleding binnen no-time kapot is. Hoe sneller het kapot is, hoe sneller jij weer iets nieuws moet aanschaffen. Als je al die kosten van goedkope kleding bij elkaar op telt, geef je uiteindelijk in totaal even veel uit als voor kwaliteitsproducten. Zeker tijdens de sale kan je kwaliteitskleding kopen voor een zacht prijsje. Koop liever één mooi item tijdens de sale dan al die goedkope T-shirts van een paar euro.

#7 Denk er goed over na

Overhaaste beslissingen zijn zelden goed en ook bij kleding in de sale kopen geldt de regel: denk er even rustig over na. Tijdens de sale-periode voel je wellicht een bepaalde druk omdat artikelen snel uitverkocht kunnen zijn. Toch kan even over je aankoop nadenken geen kwaad, hoewel je dat beter geen weken kan laten duren. Leg je computer, telefoon of tablet even weg, ga een ander klusje in huis doen en denk ondertussen na of je dat sale-item wil kopen. Na een uur zijn jouw favoriete producten nog niet uitverkocht, maar heb je wel een weloverwogen beslissing gemaakt.

#8 Waslabel van tevoren checken

Een zijden jurk is prachtig, maar als je er na één keer dragen achter komt dat je het kledingstuk met de hand moet wassen draag je hem waarschijnlijk nooit meer. Grote kans dat de jurk in de wasmand verdwijnt omdat je het teveel werk vindt om hem iedere keer met de hand te wassen. Of hij belandt toch ‘per ongeluk’ in de wasmachine met als gevolg dat je jurk naar de gallemiezen is. Als je van jezelf weet dat je handwassen, strijken en naar de stomerij brengen teveel werk vindt, check dan van tevoren even het waslabel voordat je iets koopt.