Iedere ochtend is het weer de grote vraag: dat rode bloesje, kan dat nu wel of niet met die oranje broek? Leuk, al die kleurtjes, maar volgens de grote modebijbel is vloekende kleuren uit den boze. Het draait allemaal om het combineren van de juiste tinten. En om het jou extra makkelijk te maken is het combineren van dezelfde kleurnuances helemaal on-trend. Saai? Dacht het niet! Ontdek de betekenis van ton sur ton en met wat inspiratie voor ton sur ton kleding kom jij helemaal in kleur voor de dag!

Ton sur ton betekenis

Ton sur ton, je leest in alle modemagazines dat het hot is. Maar een eenduidige betekenis van ton sur ton, die heb je waarschijnlijk nog niet gevonden! Ton sur ton is een term uit het Frans en betekent letterlijk toon-op-toon. Hiermee wordt bedoeld dat je dezelfde kleurnuances met elkaar combineert. Je kan daarbij gebruik maken van donkere en lichte tinten van een bepaalde kleur. Belangrijk bij ton sur ton is dat er maar één kleurnuance wordt gebruikt, er komt dus géén andere kleur aan te pas. Niet alleen binnen de mode-industrie is deze term beroemd: ton sur ton zie je ook vaak terug bij diverse interieurstijlen.

Hoe draag je ton sur ton kleding?

Vaak wordt gedacht dat ton sur ton kleding saai is, omdat je gebruik maakt van slechts één kleur. Gelukkig is saai zeker niet het juiste woord, maar het maken verschillende combinaties is bij ton sur ton wel essentieel. Om een speels effect in je ton sur ton kleding te creëren, hebben we een aantal tips voor je.

  • De kleurkeuze
    Ton sur ton kleding wordt het meest gedragen in nude tinten, maar eigenlijk kan je een ton sur ton look maken met iedere gewenste kleur. Of je nu een outfit samenstelt met verschillende tinten groen, blauw of roze, ton sur ton kleding geeft bij iedere kleur een ‘wow’ effect.
  • De materiaalkeuze
    We geven het eerlijk toe; een outfit in één kleur en één materiaal kan inderdaad wat saai worden. Wil jij je ton sur ton kleding echt rocken? Ga dan voor een mix van verschillende materialen. Ga voor een zachte teddy jas met een stoere leren broek en een subtiele satijnen blouse. Natuurlijk wel allemaal in dezelfde kleurnuance.
  • Ton sur ton accessoires
    Je outfit is pas ton sur ton-proof als alles in dezelfde kleurnuance is. En met alles, bedoelen we ook echt alles. Dus ook je accessoires, schoenen en handtas. Kies je voor een andere kleur accessoires, dan kan je nooit helemaal van ton sur ton spreken. Deze steken dan namelijk af van je kleding en trekken de aandacht naar zich toe.
  • Ton sur ton voor iedere gelegenheid
    In tegenstelling tot veel andere modetrends, is ton sur ton tijdloos en bij iedere gelegenheid te dragen. Het is alleen belangrijk om te kiezen voor de juiste kledingstukken. Zo kan je voor een zakelijke uitstraling een ton sur ton pak dragen en voor een middagje shoppen een ton sur ton rok met blouse. Zelfs als je van comfi houdt, zijn er de ton sur ton joggingpakken. Voor ieder wat wils!

10x ton sur ton kleding inspiratie

Nog wat meer inspiratie nodig om je ton sur ton kleding tot een succes te maken? We hebben 10 leuke ideeën voor je verzameld, maar blijf vooral bij je eigen stijl als je voor ton sur ton kiest!

# 1 Winters ton sur ton met nude-tinten

De klassieker onder de ton sur ton: lichte nude tinten. En helemaal winterproof met een warme gebreide trui, pantalon en overcoat. 

#2 Zomers ton sur ton met blauw

Verfrissend blauw, zoals de zee: met deze blauwe ton sur ton outfit steel jij zeker weten de show. Combineer een satijnen rok met een linnen blouse in dezelfde kleur en je bent ready-to-go.

#3 Vrouwelijk ton sur ton met groen

Vergeet blauw, een donkere kleur groen mag niet meer in je kledingkast ontbreken. Met deze vrouwelijke ton sur ton ben je gekleed voor vrijwel iedere gelegenheid.

#4 Basic ton sur ton met wit

Of het nu zomer of winter is, wit met elkaar combineren voor een ton sur ton look kan altijd. Alleen voor de knoeikonten onder ons is all-over wit misschien iets teveel van het goede ;)!

#5 Zakelijk ton sur ton met blauw

Ton sur ton is er voor al je zakelijke gelegenheden! Deze kleur blauw geeft een fris effect aan je strakke outfit, maar een zakelijke ton sur ton kan natuurlijk ook met andere kleuren.

#6 Stadse ton sur ton met roze

Roze blijft diep van binnen de favoriete kleur van veel vrouwen. We kunnen dan ook niet ontkennen dat ons meisjeshart heel blij wordt van deze ton sur ton roze outfit.

#7 Sportieve ton sur ton met groen

Met een groene ton sur ton outfit kan je natuurlijk naar de sportschool, maar ook voor een sportieve uitstraling is deze look zeer geschikt.

#8 Comfy ton sur ton met roze

Wil jij je chilldag ook in stijl doorbrengen? Een comfy ton sur ton outfit zit niet alleen heel erg lekker, je kan er zelfs mee de straat op. Als je boodschappen moet doen bijvoorbeeld.

#9 Chique ton sur ton met zalmroze

Voor een chique outfit heb je niet veel nodig, blijkt wel uit dit voorbeeld. Een nette pantalon, truitje en een lange jas in een mooie ton sur ton kleur en klaar!

#10 Leerachtig ton sur ton met rood

Durf jij wel wat uit te proberen? Kies dan voor een leren broek en combineer deze met dezelfde kleur trui voor een optimale ton sur ton outfit.