Influencers, je tijdlijn op Instagram staat er vol mee. Je spot de ene na de andere mooie dame met de meest fantastische looks. Het sociale medium is perfect voor bloggers om hun stijl en inspiratie met de rest van de wereld te delen en ook in Nederland doen we er volop aan mee. Dus vergeet tijdschriften en tv-programma’s: dit zijn de 20 leukste Nederlandse Fashion bloggers. 

1. Negin Mirsalehi

Met 5,5 miljoen volgers op Instagram is Negin Mirsaheli wereldwijd één van de grootste fashion bloggers. Ze reist de wereld rond, en deelt dagelijks prachtige kiekjes van haar outfits. De blogger is bekend geworden door haar stijl en prachtige lange lokken. Inmiddels heeft ze een eigen haarproductenlijn Gisou en staat ze in de Forbes 30 under 30.

2. Mode Rosa Official

Ooit kocht Roos-Anne haar eerste designertas van haar blog verdiensten, maar inmiddels deelt ze fashion tips met haar volgers via een vlog. De influencer, met bijna een kwart miljoen volgers op Instagram, verkoopt via haar merk Thedit Studio mooie sieraden en zonnebrillen.

3. Style Scrapbook

De in Mexico geboren Andy Torres staat bekend om haar stijl waarbij ze high-end accessoires combineert met streetwear kleding. De influencer begon haar blog Style Scrapbook in eerste instantie als een dagboek voor zichzelf met dingen waar ze dol op was. Andy’s blog groeide uit tot iets groots, waardoor ze het Billboard gezicht werd van grote merken als Nike en Kipling.

4. Lizzy van de Ligt

Lizzy begon ooit als blogger, maar mag zichzelf inmiddels ook vlogger noemen. Via Instagram deelt de influencer haar kleurrijke outfits met meer dan 300.000 volgers. Naast haar eigen merk Le Cafe Noir Studio heeft Lizzy meerdere samenwerkingen op haar naam staan waaronder een speciale collectie voor Pieces

5. Queen of Jetlags

Ooit begon Noor de Groot een blog om haar mode en stijladvies te delen met de wereld. De scherpe blik op fashiontrends en haar obsessie voor de beste deals werden de basis voor Queen of Jetlags. In 2015 won Noor de Zalando best fashion blogger award. Inmiddels is de influencer actief op Instagram en deelt ze in haar vlogs veel meer dan alleen mode onderwerpen. 

6. Celmatique

Celeste van Joost inspireert als blogger anderen om zichzelf te zijn. Dat is inmiddels ook het motto van haar blog Celmatique. Het blog is een visueel opmerkelijke verschijning waar je alles leest over style en travel. Na het winnen van de ELLE Street Style Award, heeft Celeste samen gewerkt met Nike, Dr. Martens, Puma en velen andere merken.

7. Claartje Rose

De influencer, alhoewel ze zo liever niet wordt genoemd, woont in New York en deelt graag haar belevenissen in het mode walhalla met haar volgers. Haar stijl is te herkennen aan de combinatie van vintage, basic en high-end items. De blondine wordt door veel dames gezien als inspiratiebron, en de liefhebbers van haar stijl kunnen via About You ook door Claartje samengestelde outfits kopen.

8. The Fashion Guitar

Charlotte Groeneveld besefte zich pas na het werken met verschillende modebloggers dat ze zelf graag haar eigen blog wilde. Zo ontstond The Fashion Guitar, een blog waar de influencers schrijft over uitlopende onderwerpen binnen de fashionscene. Samen met haar man en twee kinderen woont Charlotte in New York en door de Amerikaanse uitstraling van haar Instagram-plaatjes vergeet je bijna dat ze Nederlandse is.

9. Luxblog

De uitgesproken stijl van Esmee Rudolf herken je meteen: geen sprakje kleur, maar vooral zwart en wit. Zelf beschrijft de blogger haar stijl als simpel, clean en feminine. Dat Esmee’s liefde voor fashion en fotografie groot is zie je terug in de gelikte plaatjes op Luxblog en haar Instagram.

10. Cocorosas

Lieve zachte kleurtjes en dromerige beelden, dat is waar je de stijl van de Nederlandse Chantal Gerda aan herkent. Het blog Cocorosas begon ooit in Nederland met inspiratiefoto’s van outfits, DIY’s en stijlmuzes, maar na een tussenstop in New York woont Chantal nu in Pittsburgh. Met haar uberschattige baby. Inmiddels heeft de Instagrampagina een internationale look, 51K volgers en is het de ultieme plek om je te laten inspireren op het gebied van fashion en lifestyle. 

11. Love Aesthetics

Ivania Carpio startte in 2008 haar blog Love Aesthetics, maar na 10 jaar actief te zijn geweest als blogger, heeft ze inmiddels een andere richting ingeslagen. Deze dame heeft samenwerkingen met onder andere Nike en Calvin Klein op haar naam staan. Ivania is met 199K volgers op Instagram een terechte influencer te noemen.

12. Fashion is a party

Suzanne van Schaik startte in 2009 met bloggen en deelde haar eigenzinnige en uitbundige kledingstijl. Haar blog Fashion is a party is nog steeds actief, maar tegenwoordig werkt de influencer ook als businesscoach voor ZZP’ers. Op Instagram heeft Suzanne wellicht de minste volgers, maar haar blog mag niet ontbreken op dit lijstje.

13. Beautylab

Bij Beautylab vind je niet alleen inspiratie op het gebied van mode, maar lees je ook alles over beauty, food en interieur. Nadat Serena Verbon moeder is geworden, schrijft ze regelmatig over het moederschap. Daarnaast deelt de blogger iedere woensdag en zondag een online video.

14. Lex Pander

De enige man in de top 20 is Alex Pander, en dat is niet zonder reden. De blogger schrijft inspirerende stukken over men’s fashion, lifestyle en travel. Alex startte zijn blog in een totaal andere niche, maar besloot uiteindelijk om de overstap te maken naar men’s fashion en lifestyle. En dat ging niet onopgemerkt: de influencers heeft meer dan 42K volgers op Instagram.

15. Mode Damour

Op het blog van de Nederlandse Anne-Miek Kessels vind je alles over haar persoonlijke, minimalistische en neutrale stijl. Haar inspiratieblogs bevatten veel zwart/wit looks, geïnspireerd op de High Fashion industrie en haar eigen smaak. De influencer laat in haar posts op Instagram haar kleding centraal staan door zo min mogelijk met haar gezicht op de foto te komen.

16. The Beauty Issue

Waar de meeste bloggers al in de jaren 2000 begonnen, is Maria pas gestart met The Beauty Issue in 2016. Op het blog schrijft ze over de laatste modetrends, lifestyle en travel onderwerpen. De foto's die Maria in de categorie Travel gebruikt, zijn allemaal zelf geschoten kiekjes.

17. Favourites by Daphne

Daphne van Kerkhoff deelt op haar blog Favourites by Daphne haar favoriete mode inspiratie, beauty producten en reisverhalen. Naast het bloggen werkt de Influencer nog steeds als stewardess bij Transavia Airlines. Op Instagram deelt Daphne prachtige plaatjes van haar reizende leven.

18. Floortje Loves

Van personal blog naar magazine, en toch weer terug naar personal blog: haar eigen verhaal schrijven, dat is wat Floortje het liefste doet. Ze startte ooit Floortje Loves om haar inspiratie met de wereld te delen, en inmiddels doet Floortje dat niet meer alleen via haar blog. Ook op Instagram behoort de blogger met 23K volgers tot de grote Nederlandse influencers.

19. Styled by Chris

Als jong meisje was Chris al urenlang bezig met het bedenken van outfits voor haarzelf en anderen. Liefde voor mode is er altijd al geweest, net zoals haar passie voor schrijven. Na haar zwangerschap besloot de geboren Rotterdamse fulltime te gaan bloggen onder de naam Styled by Chris, en dat ze dat met plezier doet zie je meteen.

20. Mixt Fashion

Vanuit haar passie voor fotografie en fashion startte Laura van Till Mixt Fashion. In haar blog worden fashion, lifestyle, beauty en reizen met elkaar afgewisseld. De influencer begon in een tijd dat Instagram nog niet bestond, maar Laura heeft inmiddels wel ruim 38K volgers op het social media kanaal.