Een paar jaar geleden werd je waarschijnlijk uitgemaakt voor een echte Sjonnie en Anita als je een (gouden) naamketting om je nek had hangen, inmiddels hebben we al menig influencer met de ketting gespot. Persoonlijke sieraden zijn de laatste jaren al steeds populairder geworden. Zo zagen we al sieraden met een astrologisch teken voorbij komen en werden de letterkettingen ontzettend geliefd. Nu gaan we een stapje verder en is het de beurt aan de naamketting.

De naamketting trend

Misschien heb je een naamketting nog wel ver opgeborgen in je sieradendoos nadat je in de jaren ’00 plechtig had beloofd om je naam nooit meer om je hals te dragen. Net als veel andere trends is ook de naamketting terug van weg geweest en is hij hipper dan ooit tevoren.

Dat is onder andere te danken aan de minimalistische trend die we al een tijdje zien op het gebied van sieraden. Een jaar of 10 geleden mocht het allemaal grof en groot zijn, denk maar aan de populariteit van de Buddha to Buddha sieraden. Deze sieraden zijn nog steeds hartstikke cool, maar de laatste jaren maakte ook de minimalistische sieraden hun entree.

Bij minimalistische sieraden kan je denken aan een dun kettinkje of kleine oorbelletjes, maar al snel werd er aan deze sieraden een persoonlijke touch gegeven. Het begon met een simpele letterhanger aan de minimalistische ketting, maar het groeide uit tot één van de grootste trends van dit moment. Sterrenbeelden, vingerafdrukken en persoonlijke teksten, we zagen het allemaal de afgelopen jaren en nu is het tijd voor iets nieuws; de naamketting.

Welke letter of naam je ook op je sieraad neemt, zolang het voor jou een betekenis heeft is het goed. Het kan uiteraard ook je eigen naam zijn, maar vind je dit soort self-love te veel, kies dan bijvoorbeeld voor de naam van een belangrijk familielid.

Hoe draag je een naamketting?

Naamkettingen zijn in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Lucardi heeft een groot aanbod naamkettingen in verschillende lettertypes en lengtes. Ga je voor goud, zilver of roségoud? Kies vooral een kleur dat mooi bij je andere sieraden aansluit zodat het één geheel wordt. Draag je het liefste goud? Dan kan je rekening houden met hoeveel karaat goud het beste bij je past.

Doordat de kettingen vaak minimalistisch zijn is het leuk om meerdere kettingen van goud en zilver met elkaar te combineren. Het is een beetje te vergelijken met de ear party’s die we veel zien, alleen dan met kettingen. Zorg dat de kettingen verschillende lengtes hebben voor een speels effect, maar let wel op dat niet op iedere ketting een naam of initiaal staat.