De Schotse ruit is al eeuwenoud, maar dat maakt het patroon niet minder populair. Hoewel je waarschijnlijk meteen denkt aan de kilt van een doedelzakspeler, is dit dé trend die je in het najaar vaak voorbij zal zien komen. Je herkent het patroon direct aan zijn horizontale en verticale strepen die elkaar kruisen waardoor een soort vakken ontstaan. Vaak in de kleuren rood met beige, maar dat gaat dit seizoen veranderen. 

Schotse ruit anno 2019

Burberry maakt al jaren gebruik van de Schotse ruit, maar dit seizoen zagen we het ook terug bij andere merken op de catwalk. Waar de ruit voorheen rood met beige was, kan hij dit seizoen in alle kleuren van felroze tot okergeel tot grijs. De ruit is vrij klassiek en door hem in een andere kleur te dragen geef je er meteen een andere uitstraling aan.

Niet alleen met de Schotse ruit loop je er hip bij, eigenlijk kan elk ruitpatroon aankomend seizoen. Haal die houthakkers blouse maar weer uit de kast, want deze winter is de geblokte ruit terug van weggeweest. Niet alleen bij de blouse zien we de ruit terug, ook andere kledingstukken als een geruite jurk is helemaal hot.

Wil jij geruit de winter in gaan? Shop de deze leuke items met ruitpatroon bij SuperSales.