Sommige vrouwen zijn gezegend met snelgroeiend, dik en stevig haar, terwijl andere het moeten doen met een dun en fijn bosje haar. Voor je gevoel heb je alles al geprobeerd qua haarverzorging. Gelukkig zijn er een heleboel manieren waardoor je alsnog volume in je haar kan krijgen. Bijvoorbeeld door een knipbeurt te nemen of volumeproducten voor je haar te gebruiken. Met deze vijf manieren creëer jij binnen no-time een volumineuze coupe en kan je gedag zeggen tegen plat en futloos haar!

#1 Laagjes knippen

Ben je niet bang om de schaar in je haar te laten zetten? Dan is laagjes laten knippen en goede manier om je haar optisch voller te laten lijken. Heb je erg fijn haar? Houd er dan wel rekening mee dat je niet te veel laagjes aan de bovenkant laat knippen. Hierdoor zie je namelijk sneller hoe minder er aan de onderkant overblijft.

Toch meer op zoek naar een minder permanente oplossing? Verander dan eens de scheiding van je haar en draag het de andere kant op. Als je al enige tijd hetzelfde kapsel hebt, kan het namelijk zo zijn dat je haar hieraan begint te wennen. Het valt daardoor plat en slap langs je hoofd. Door je haar de andere kant op te dragen creëer je meer volume bij de aanzet!

#2 Droogshampoo of babypoeder

We kennen droogshampoo allemaal als middeltje om vet haar mee te bestrijden. Maar wist je dat je droogshampoo ook prima kan gebruiken voor meer volume? Ditzelfde geldt voor babypoeder. Beide producten bevatten namelijk talk, waardoor je haar stugger wordt en je meer volume krijgt. Breng de droogshampoo of babypoeder aan op de aanzet en wrijf dit goed uit met je vingers.

#3 Alleen conditioner in de punten

Breng je conditioner ook aan op de haaraanzet? Dan is dit misschien wel één van de redenen dat er geen volume in je haar zit. Conditioner maakt je haar namelijk zwaarder, waardoor het sneller gaat hangen. Was je haaraanzet daarom alleen met (volume)shampoo en gebruik conditioner enkel voor puntjes van je haar.

Ook is het beter om je haar niet te vaak te wassen. Door je haar met shampoo te wassen, wordt al het talg van je hoofdhuid verwijdert. Vervolgens begint je hoofdhuid weer met talg aanmaken, waardoor je haar weer vet wordt en gaat hangen. Eindstand: je wil je haar weer wassen, zodat het minder vettig is en het riedeltje begint weer opnieuw. Probeer daarom je haar ongeveer 2-3 keer per week te wassen.  

#4 Ondersteboven föhnen

Soms heb je simpelweg geen zin en/of tijd om je haar in model te föhnen, waardoor je besluit het aan de lucht te laten drogen. Op zich is daar niets mis mee, maar nat haar weegt meer en hangt daardoor sneller. Als je wel besluit de föhn erbij te pakken, probeer dan eens je haar ondersteboven te föhnen. Hierdoor heb je binnen enkele seconden mega veel volume én de onderkant van je haar droogt ook meteen. Win-winsituatie!

#5 Haaraanzet touperen

Touperen is misschien niet de meest hair-friendly manier, maar je krijgt er wel ontzettend veel volume door. Pak een pluk haar en kam met een (toupeer)kam bij de haaraanzet tegen het haar in. Doe dit zowel een paar keer aan de voorkant als aan de achterkant. Spuit eventueel nog wat haarlak ét voilà!

Tip: touperen kan je haar erg beschadigen, dus gebruik deze methode niet te vaak. En mocht je toch je haar getoupeerd hebben, gebruik dan altijd een verzorgend haarmasker.


Bekijk alle haarverzorging in de aanbieding


-36%

Goldwell Stylesign Creative Texture Superego

€10,85 €16,85
Beschikbaar bij 2 webshops
-37%

Sisley Hair Rituel Color Perfecting Shampoo 200 ml

€43,65 €69,50
Beschikbaar bij 9 webshops
-60%

Living Proof Curl Definer 190ml

€15,45 €38,45
Beschikbaar bij 5 webshops
-11%

L'Oréal Paris L'Oréal Professionnel Mythic Oil Original Oil (100ml)

€24,95 €27,95
Beschikbaar bij 3 webshops
-42%

K18 Leave-In Molecular Repair Hair Masker 50 ml

€43,49 €75,00
Beschikbaar bij 7 webshops
-13%

Moroccanoil Intensieve krulcrème 300 ml

€33,07 €38,00
Beschikbaar bij 5 webshops
-28%

K18 Leave-In Molecular Repair Hair Masker 15 ml

€23,49 €32,50
Beschikbaar bij 7 webshops