Een scheutje wasmiddel met een flinke dosis wasverzachter, dat is het recept om je kleding nog meer naar bloemetjes te laten ruiken. Het komt de geur ten goede, net als het zachte gevoel van je wasgoed. Maar voor sportkleding is wasverzachter funest. Waarom? Dit is waarom je beter geen wasverzachter kan gebruiken bij het wassen van je sportkleding! 

Geen wasverzachter bij sportkleding

De meeste sportkleding is gemaakt stoffen die ademen. Zo blijft je kleding tijdens een intense training langer droog en neemt het meer zweet op dan in vergelijking met casual kleding. Deze essentiƫle eigenschappen van sportkleding wil je dan ook liever niet verliezen door een wasbeurt.

Door je sportkleding te wassen met wasverzachter leg je een soort laagje op de vezels van de stof. Dat laagje zorgt ervoor dat de stof afsluit en niet meer voldoende kan ademen. Het grote gevolg? Je zal sneller last hebben van nare geurtjes!

via GIPHY

Al wasverzachter gebruikt bij sportkleding?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je toch je sportkleding hebt gewassen met wasverzachter. Misschien wist je nog niet dat het middel funest is voor sportkleding. Geen zorgen, een nieuwe sportoutfit kopen is niet meteen een must natuurlijk wel een goed excuus. Er zijn speciale wasmiddelen op de markt om het ademende membraan in je sportkleding te herstellen. Ook haalt dit wasmiddel alle vervelende geurtjes weg zodat jij nog lang plezier van je sportkleding hebt.

Wastips voor sportkleding

Nu je weet dat je beter geen wasverzachter kan gebruiken bij het wassen van sportkleding, wil je wel weten hoe je het dan wel moet wassen. Deze tips helpen om je sportkleding langer mooi te houden.

  • Was je sportkleding het liefst op een koude temperatuur
  • Gebruik een speciaal sport wasmiddel
  • Gebruik niet te veel wasmiddel
  • Was je kleding binnenste buiten
  • Laad de trommel van de wasmachine niet te vol
  • Gooi je sportkleding niet in de droger, maar laat het aan de lucht drogen