Dr. Martens zijn populairder dan ooit te voren, dat hoeven we je vast niet te vertellen. De laarzen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Grote kans dat jij al een paar Docs in je kast hebt staan en anders staan ze vast op je verlanglijstje voor de feestdagen. Één ding is zeker: als je in het bezit bent van een paar Dr. Martens kan je niet meer zonder. Voor alle trotse eigenaren: dit zijn de 10 redenen waarom jij van je Dr. Martens houdt.

#1 Dr. Martens zijn comfortabel

Op je sloffen naar buiten, klinkt als muziek in de oren toch? Oké, eerlijk is eerlijk, er gaat een periode met pijnlijke blaren aan vooraf, maar als je Dr. Martens eenmaal zijn ingelopen dan voelt het alsof je op wolkjes loopt. We kunnen het met zekerheid zeggen: een schoen vinden comfortabeler dan Dr. Martens is vrijwel onmogelijk.

#2 Dr. Martens zijn niet kapot te krijgen

Waar de meeste laarzen na een paar jaar aan vervanging toe zijn, kan je van een paar Dr. Martens je leven lang plezier hebben. Dat komt onder andere door het unieke productieproces van Dr. Martens. Het schijnt zelfs dat er slechts één manier is om je Dr. Martens kapot te krijgen: in brand steken. Aangezien je dat waarschijnlijk niet van plan was met je Docs, kan je de laarzen dus onverwoestbaar noemen.

#3 Voetenkwaaltjes zijn met Dr. Martens verleden tijd

Ingegroeide teennagels, pijnlijke likdoorns, maar ook orthopedische voetkwalen maakt het dragen van schoenen soms behoorlijk pijnlijk. Met een paar Dr. Martens aan je voeten heb je van al deze kwalen geen last. Docs geven je voeten rust waardoor pijnlijke plekken sneller herstellen, en jij dus nooit de ongemakken van voetkwalen hebt.

#4 Dr. Martens zijn tijdloos

Ieder seizoen spotten we nieuwe trends regelrecht van de catwalk, maar bij Dr. Martens is dat een ander verhaal. De laarzen zijn niet trendgevoelig en kunnen daardoor altijd gedragen worden. Al sinds de jaren ’60 is Dr. Martens populair en dat zal voorlopig niet veranderen. Het is een investering voor de rest van je leven dus!

#5 Met Dr. Martens show je aan iedereen je doorzettingsvermogen

Blaren, iedereen met Dr. Martens weet ervan. Er zijn een aantal trucjes om blaren in je Dr. Martens te verkomen, maar over het algemeen moet je accepteren dat Dr. Martens eerst ingelopen moeten worden voordat ze lekker zitten. Dat je door deze hel bent gegaan laat aan de buitenwereld zien wat voor doorzetter jij bent.

#6 Dr. Martens is voor iedereen

Huisvrouwen, Punkers, Grungers en Skinheads, Dr. Martens zijn door de jaren heen onder veel subculturen populair geweest, maar inmiddels is de laars er voor iedereen. Dr. Martens doet niet aan hokjes denken en sluit daardoor niemand uit. De laars kan door iedereen gedragen worden, ongeacht wat je stijl ook is.

#7 Dr. Martens draag je het hele jaar door

De meeste mensen dragen laarzen alleen in de winter, maar Dr. Martens worden ook de rest van het jaar veel gedragen. Het is niet voor niets de meest gespotte laars tijdens het zomerse festivalseizoen! Het maakt niet uit of de mussen dood van het dak vallen of dat het tien graden onder nul is, je hebt alle seizoenen van het jaar plezier van een paar Dr. Martens.

#8 Dr. Martens combineer je met iedere outfit

Dr. Martens staan leuk onder een jurkje, stoere leren broek en zelfs onder een pak. Met andere woorden: Dr. Martens kan je stylen met iedere outfit uit je garderobe. De laarzen geven een nonchalante, stoere en toch nette look aan al je kleding. Hoef je ’s ochtends vroeg nooit meer na te denken welke schoenen goed staan bij je outfit, met een paar Dr. Martens zit je altijd goed.

#9 De veters van Dr. Martens kan je op tientallen manieren strikken

Veters strikken kan wel met meer schoenen, maar bij een paar Dr. Martens is het extra leuk om daar aandacht aan te besteden. De standaard Dr. Martens laars heeft namelijk 8 veterogen en daar kan je veel variaties op maken met je veters. Je kan ze helemaal inrijgen, halfhoog vastmaken of gebruik een afstekende kleur veter. Voor een stevige knoop in je Dr. Martens kan je het beste je veters omgekeerd strikken.

#10 Hoe meer je je Dr. Martens draagt, hoe mooier ze worden

Dit punt klinkt voor mensen zonder Dr. Martens vast heel vreemd, de meeste laarzen slijten af en verliezen hun schoonheid naarmate je ze meer draagt. Bij Dr. Martens is dat omgekeerd. Hoe vaker jij je Dr. Martens aantrekt, hoe mooier en soepeler het leer wordt. Dit geeft een coole look aan je Docs zonder dat ze versleten lijken. Je laarzen onderhouden met de Dr. Martens wonderbalsem is trouwens wel aan te raden. 


Shop hier de beste Dr. Martens deals

-22%

Dr. Martens Vegan Platform Jadon II Mono Laarzen , Black

€160,30 €205,50
Beschikbaar bij 8 webshops
-44%

Dr. Martens 1460 Smooth Ankle Boots , Black

€129,35 €229,12
Beschikbaar bij 13 webshops
-20%

Dr. Martens Sinclair Platform Boots , Black

€165,00 €206,00
Beschikbaar bij 9 webshops
-14%

Dr. Martens Laarzen Jadon III

€195,80 €229,00
Beschikbaar bij 8 webshops