Een crème die zorgt voor een mooie, egale teint en die tegelijkertijd ook nog eens je huid verzorgt: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Sinds de komst van de CC cream is dat niet meer het geval! CC cream heeft niet alleen een kleurtje dat zorgt dat jij er stralend en flawless uit ziet, maar bevat ook verzorgende ingrediënten die helpen je huid gezond te houden. Laat de foundation maar in je make-up tas zitten, want met een CC cream ben je altijd ready to-go! Wij vertellen je wat een CC cream is, wat de voordelen zijn en hoe je het gebruikt.

Wat is CC cream?

Een CC cream staat voor Colour Correcting of Complexion Correcting cream. Het is een soort combinatie van een dagcrème en een foundation, waardoor ongewenste vlekken, lijntjes en kleine rimpels gecamoufleerd worden. De twee-in-een crème lijkt op BB cream, maar er zit wel degelijk verschil tussen deze crèmes. Eigenlijk heeft een CC cream dezelfde eigenschappen als een BB cream, met als enige verschil dat een CC cream de kleur van je huid corrigeert. CC cream geeft je dat ‘je-ne-sais-quoi’ gevoel als het gaat om make-up. Je huid ziet er stralend en egaal uit, terwijl het lijkt alsof je geen make-up op hebt. Oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon en je huid wordt door de ingebouwde SPF tegelijkertijd beschermd tegen schadelijke invloeden.

-45%

L'Oréal Paris Magic CC - Verzorgende dagcrème en make-up in 1 - CC Cream

€8,79 €15,99
Beschikbaar bij 9 webshops
Scherp geprijsd

Embryolisse Laboratories Embryolisse CC Cream SPF 20 30 ml

€23,50
Beschikbaar bij 4 webshops
-8%

Erborian Verse Foundation Gel - Cc Water Doré Verse Foundation Gel

€38,85 €42,00
Beschikbaar bij 4 webshops
-24%

Bella Aurora Crema Color Anti-Manchas CC cream 30 ml

€20,99 €27,49
Deloox
€ 30,00
-26%

Bella Aurora Antimanchas kleur crème SPF 50 +

€18,41 €25,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-35%

Filorga Oxygen-Glow CC cream Universal 40 ml

€24,49 €37,95
Beschikbaar bij 6 webshops
-22%

Bella Aurora Anti-Dark Spots CC cream Light 30 ml

€21,49 €27,39
Deloox
€ 30,00
-7%

Skeyndor Age Defence CC cream 02 40 ml

€30,69 €32,99
Deloox



Welke kleur CC cream?

CC creams zijn er in verschillende kleuren. De gewone huidskleuren zijn verkrijgbaar in de tinten light, medium en dark, zodat er voor elke tint wel een bijpassende CC cream te vinden is die je huid lekker opfrist. Daarnaast zijn er kleurcorrigerende CC creams in oranje, groen en paars verkrijgbaar. Geen paniek, deze kleuren laten je echt niet gelijk op een wortel of Shrek lijken! Deze tinten corrigeren huidproblemen, waardoor je huid egaler en frisser oogt. Een CC cream heb je in drie kleuren:

  • Groene CC cream: Verdoezelt rode plekken van de huid.
  • Oranje CC cream: Frist een doffe en grauwe huid op.
  • Paarse CC cream: heft de kleur geel op, waardoor je huid gaat stralen.

Wanneer gebruik je een CC cream?

CC cream kan je los als beschermende en hydraterende crème gebruiken, maar ook als primer onder je foundation dragen. Zo wordt je huidtoon alvast gecorrigeerd en heb je geen dikke laag foundation nodig om onvolkomenheden te verbergen. Je kan zonder problemen elke dag een flinke laag CC cream opsmeren. Vergeet alleen niet om het ’s avonds met een milde make-up reiniger van je gezicht te halen!

Hoe breng je een CC cream aan?

Je brengt een CC cream op dezelfde manier aan als foundation. Breng wat dotjes crème aan op het voorhoofd, de neus, de wangen en de kin. Begin in het midden van je gezicht en werk richting je haargrens en kaken. Hiervoor kan je je vingers, een make-up sponsje of een speciale foundation kwast gebruiken. The choice is yours! Mocht je nog wat onvolkomenheden zien, dan kan je nog een dun laagje CC cream aanbrengen. Hardnekkige plekjes, zoals pukkeltjes en donkere kringen onder de ogen, kan je verdoezelen met een concealer. Nadat je de CC cream hebt aangebracht, kan je de rest van je make-up doen. Mocht je gezicht nog wat glimmen, dan kan je een losse poeder gebruiken voor een mattere look.

De voordelen van een CC cream

Een tube CC cream heeft voordelen genoeg! Wij zetten de voordelen van CC cream voor je op een rijtje.

  • Corrigeert je huidskleur en zorgt voor een stralende teint
  • Egaliseert de huid
  • Hydrateert en houdt de huid gezond
  • Vervaagt fijne lijntjes
  • Beschermt de huid door de ingebouwde SPF

Waar moet je op letten als je een CC cream aanschaft?

Voordat je enthousiast een CC cream in je winkelmandje mikt, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Dit is waar je op moet letten als je een CC cream aanschaft.

SPF

Ook al is zonlicht de belangrijkste bron voor vitamine D, je kan bij een teveel aan zonlicht pigmentvlekken ontwikkelen, een rode huid oplopen en sneller rimpels krijgen. Het is dan ook essentieel dat je een dagelijks, ’s zomers of ’s winters, een crème met een hoge SPF gebruikt. Ook al schijnt het winterzonnetje wat lafjes, toch kan het schade aan de huid brengen en vervelende pigmentvlekken veroorzaken. Ook in de winterzon is het aan te raden om een crème met factor 30 op te smeren voordat je naar buiten gaat.

Anti-aging

CC creams zijn een geweldige combinatie van een huidverzorging, make-up en zonbescherming in één product. Ook gaan ze huidveroudering tegen, al kunnen ze die fijne lijntjes en rimpels helaas niet voorkomen. Doorgaans wordt aangeraden om rond je dertigste te beginnen met anti-aging producten. Een CC cream is dan ook zeker aan te raden! Hoe hoger de SPF in je CC cream, hoe minder de kans op rimpels. Een CC cream met factor 30 is dan ook een must als je de rimpels nog even uit wil stellen.

Soort huid

CC cream is een fantastisch product als je last hebt van een vette huid met oneffenheden, acné of andere huidproblemen zoals roodheid. Het corrigerende effect van een CC cream dekt onvolkomenheden, zonder dat je een dikke laag foundation op moet smeren. Wel is het belangrijk dat je je CC cream in een kleur kiest die bij jouw huidproblemen past. Heb je nog een jonge, gave huid? Dan heb je eigenlijk geen CC cream nodig, maar het kan zeker geen kwaad als je je huidskleur op wil frissen zonder een dikke laag make-up op te smeren!