We love denim! Jeans zijn altijd trendy en zullen nooit uit het straatbeeld verdwijnen. Bijna iedereen, van jong tot oud, heeft op z’n minst wel één spijkerbroek in de kast liggen. Logisch, want een mooie jeans kan altijd en is hartstikke geschikt om bijvoorbeeld naar je werk of een avondje uit te dragen. Spijkerbroeken komen in zoveel verschillende modellen, dat het bijna teveel is om op te noemen. Daarom zetten we dit keer de cropped jeans in het zonnetje. In deze blog lees je alles over de cropped jeans en hoe je deze het beste kan dragen.

Wat is een cropped jeans?

Show off your ankles! Een cropped jeans is wat korter dan je gewone spijkerbroek en wordt in de volksmond ook wel ‘hoogwater’ genoemd. Een cropped jeans eindigt ongeveer ter hoogte van je kuit of vlak boven je enkel. Cropped zegt alleen iets over de lengte en niet over het model. Skinny, flared, straight: ze kunnen allemaal in een cropped, dus kortere, versie voorkomen. Een cropped model jeans staat bij iedereen, maar let wel op dat je een jeans kiest die geschikt is voor jouw figuur. Anders loop je het risico dat je benen korter lijken dan ze eigenlijk zijn. Als je dit wil voorkomen, dan kan je kiezen voor een high waist model. De hoge taille laat je benen langer lijken, waardoor jij met gemak een cropped lengte kan dragen. 


Shop de mooiste cropped jeans met korting


Capri Jeans Made Of Organic Cotton Blue Dark Wash -50%
€39,99 €19,98
Capri Jeans Made Of Organic Cotton Blue Medium Wash -55%
€39,99 €17,98
Cropped Corduroys Jeans Costume National , Zwart -20%
€310,00 €248,00


Hoe draag je een cropped jeans?

Een cropped jeans staat, afhankelijk van het model, bij iedereen. Of je nu jong bent of oud, klein of juist lang: een cropped jeans is ideaal als je je schoenen wil showen en perfect om naar allerlei gelegenheden te dragen. Zo draag jij je cropped jeans.

Casual met een cropped jeans

Dit is een outfit die je makkelijk aantrekt en waar je er ook nog eens hartstikke trendy mee uitziet. Het enige wat je nodig hebt is een cropped jeans, een shirt of trui en een paar sneakers of andere fijne schoenen. Voor wat extra warmte draag je er een cool jack bij.

Office vibes met een cropped jeans

Een cropped jeans kan je prima naar je werk aan. Combineer het met een mooie top en prachtige schoenen voor een elegante en chique look. 

Cropped jeans met een witte blouse

Een cropped jeans met een witte blouse is een echte go-to outfit voor de casual Friday’s op je werk of een middag bijkletsen met vriendinnen. Simpel, maar oh zo mooi.

Feesten maar met cropped jeans

Cropped jeans zijn geweldig om tijdens een avondje uit te dragen. Combineer het met een prachtige top, een paar waanzinnige high heels en een eye-catching tas.

Cropped jeans en koudere dagen

Ondanks dat cropped jeans je enkels vrij laten, kan je het ook op wat koudere dagen te dragen. Enkellaarzen zijn geweldig om te dragen onder je cropped denim. Zo blijven je voeten en enkels warm en zie je toch nog een beetje huid.