Na jarenlang een skinny jeans gedragen te hebben is het tijd voor een nieuw model. Hoewel nieuw…. de mom jeans is terug van weg geweest! Een zwangerschapsbroek? Een jeans voor je moeder? Nee, de mom jeans is hip en jij wil er ook één in je kast hebben. Maar wat is een mom jeans en bovenal: hoe draag je 'm? Je leest alles over de mom jeans in dit blog!

Wat is een mom jeans?

Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 droeg zowat iedere moeder de broek en nu is de mom jeans weer helemaal trendy. Dit keer niet alleen voor je moeder, maar eigenlijk voor iedere vrouw die van comfort houdt. Een hoge taille, de losse fit en een wat smallere pijp, dat zijn de eigenschappen die een mom jeans zo kenmerkend maken. Ook de stugge stevige stof zonder stretch is karakteristiek voor dit model.

Deze eigenschappen maakte de mom jeans destijds populair onder moeders. Dankzij de losse fit kregen moeder alle bewegingsvrijheid om achter hun kind aan te kruipen en door de stevige stof hoefde zij niet bang te zijn voor kapotte knieën. Maar de mom jeans heeft nog meer te bieden; de broek is ideaal om een buikje weg te werken en je rondingen extra goed tot haar recht te laten komen. Al met al is de mom jeans een broek waar iedere vrouw van droomt.

Mom jeans outfit

Wat een mom jeans precies is en dat het een ideale broek is voor iedere vrouw, is inmiddels wel duidelijk. Toch hebben we nog niet eens benoemd dat je de broek werkelijk naar iedere gelegenheid kan dragen. Op deze manieren kan je een mom jeans outfit stylen!

Mom jeans outfit voor het weekend

Een middagje winkelen in de stad of gezellig een terrasje pakken, dat klinkt als het ideale weekend. Combineer je mom jeans in het weekend met een paar stoere sneakers en een t-shirt voor een casual uitstraling. Wil je toch dat beetje extra aan je outfit toevoegen? Draag dan een stoere riem om je mom jeans.

Mom jeans outfit voor naar je werk

Rock je kantoor outfit met een mom jeans! Style de broek met een witte blouse en een blazer. Afhankelijk van hoe gekleed je op kantoor moet verschijnen draag je de mom jeans met een paar enkellaarsjes of een nette pump

Mom jeans outfit voor een feestje

Zelfs voor een feestje is de mom jeans geschikt. Natuurlijk mag je voor een party groots uitpakken, combineer de broek daarom met een mooie kanten top en een paar high heels. Draag wat grote sieraden er bij en je outfit steelt de show. 

De mooiste mom jeans

Mocht je nog geen mom jeans in je kast hebben liggen, maar heb je er wel één op je verlanglijstje staan? Dit zijn de mooiste mom jeans in de sale van dit moment!

-24%

G-Star RAW Dames Jeans Kate Boyfriend

€75,69 €99,95
Beschikbaar bij 10 webshops
-50%

JJXX Jeans 'Lisbon'

€24,90 €49,90
ABOUT YOU
-11%

Levi's Jeans 'High Waisted Mom Jean'

€79,90 €89,90
ABOUT YOU
-50%

Set Dames Jeans 73454 - Blauw

€64,95 €129,95
Beschikbaar bij 2 webshops
-43%

Tommy Hilfiger Straight jeans RELAXED STRAIGHT HW LIV met -logobadge

€90,41 €159,90
Beschikbaar bij 2 webshops
-15%

Levi's Dames 80s Mom

€101,95 €120,00
Beschikbaar bij 3 webshops
-25%

Only Onlveneda Life Mom Jeans Rea844 Noos Broek dames

€29,90 €39,99
Beschikbaar bij 2 webshops
-50%

Calvin Klein High waist jeans in used-look, model 'HIGH RISE'

€69,99 €139,99
Beschikbaar bij 3 webshops
-27%

Levi's ® Mom jeans 80S MOM JEANS

€70,29 €95,99
Beschikbaar bij 6 webshops
-32%

G-Star RAW G-star kate

€74,99 €109,95
Beschikbaar bij 10 webshops