Na jarenlang een skinny jeans gedragen te hebben is het tijd voor een nieuw model. Hoewel nieuw…. de mom jeans is terug van weg geweest! Een zwangerschapsbroek? Een jeans voor je moeder? Nee, de mom jeans is hip en jij wilt er ook één in je kast hebben. In de Denim Guide bespreken we van alles over jeans. Deze keer: Wat is een mom jeans?

Wat is een mom jeans?

Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 droeg zowat iedere moeder de broek en nu is de mom jeans weer helemaal trendy. Dit keer niet alleen voor je moeder, maar eigenlijk voor iedere vrouw die van comfort houdt. Een hoge taille, de losse fit en een wat smallere pijp, dat zijn de eigenschappen die een mom jeans zo kenmerkend maken. Ook de stugge stevige stof zonder stretch is karakteristiek voor dit model.

Deze eigenschappen maakte de mom jeans destijds populair onder moeders. Dankzij de losse fit kregen moeder alle bewegingsvrijheid om achter hun kind aan te kruipen en door de stevige stof hoefde zij niet bang te zijn voor kapotte knieën. Maar de mom jeans heeft nog meer te bieden; de broek is ideaal om een buikje weg te werken en je rondingen extra goed tot haar recht te laten komen. Al met al is de mom jeans een broek waar iedere vrouw van droomt.

Hoe style je een mom jeans?

Wat een mom jeans precies is en dat het een ideale broek is voor iedere vrouw, is inmiddels wel duidelijk. Toch hebben we nog niet eens benoemd dat je de broek werkelijk naar iedere gelegenheid kan dragen. Op deze manieren kan jij je mom jeans stylen.

Casual weekend vibes met een mom jeans

Een middagje winkelen in de stad of gezellig een terrasje pakken, dat klinkt als het ideale weekend. Combineer je mom jeans in het weekend met een paar stoere sneakers en een t-shirt voor een casual uitstraling. Wil je toch dat beetje extra aan je outfit toevoegen? Draag dan een stoere riem om je mom jeans.

Ready for work met een mom jeans

Rock je kantoor outfit met een mom jeans! Style de broek met een witte blouse en een blazer. Afhankelijk van hoe gekleed je op kantoor moet verschijnen draag je de mom jeans met een paar enkellaarsjes of een nette pump

Party, party, party met een mom jeans

Zelfs voor een feestje is de mom jeans geschikt. Natuurlijk mag je voor een party groots uitpakken, combineer de broek daarom met een mooie kanten top en een paar high heels. Draag wat grote sieraden er bij en je outfit steelt de show. 

De mooiste mom jeans uit de shop

Mocht je nog geen mom jeans in je kast hebben liggen, maar heb je er wel één op je verlanglijstje staan? Dit zijn de mooiste uit de shop van dit moment!