Een iconische musthave die nooit uit de mode raakt: we hebben het over de trenchcoat. Ooit was het een populair kledingstuk dat door soldaten in WOI en WOII gedragen werd, maar tegenwoordig is deze jas niet meer alleen een mannending. Net zoals een jeans is de trenchcoat een kledingstuk dat tegenwoordig ook door vrouwen wordt gedragen. Deze jas past bij elke stijl en geeft je outfit nét dat beetje extra. De tijdloze trenchcoat is here to stay en wij weten zeker dat je hooked aan deze jas zal zijn. Wij vertellen je alles over trenchcoats en hoe je ze kunt dragen.

Wat is een trenchcoat?

Een trenchcoat is een soort regenjas en wordt meestal gemaakt van leer, popeline of gabardine. Gabardine is een superstevige en waterdichte wollen of katoenen stof met een zeer hoog draagcomfort. Een trenchcoat is een double-breasted overjas die in verschillende lengtes verkrijgbaar is: van boven de knie tot op de kuit. Wat de lengte van de trenchcoat ook is, ze hebben allemaal een grote kraag, manchetten, epauletten -decoratieve lussen op de schouders- , een riem, veel handige zakken en ventilatieopeningen bij de oksels.

Wanneer draag je een trenchcoat?

De trenchcoat is eigenlijk een regenjas die er altijd fantastisch uitziet, wat voor weer het ook is. Deze lichtgewicht jas is perfect om laagjes onder te kunnen dragen, waardoor hij ideaal is om tijdens de lente en de herfst te dragen. De trenchcoat heeft een relaxte, losse pasvorm waardoor je er van alles onder kunt dragen: van een T-shirt tot je favoriete oversized vest. Het meest coole onderdeel van de trenchcoat is de riem; met de riem kan je de pasvorm van jouw trenchcoat precies aan jouw lichaamsvorm aanpassen, zodat de jas nooit te strak of te los zit. De trenchcoat is de ideale jas om naar allerlei gelegenheden te dragen.

Het verschil tussen een trenchcoat en een regenjas

Zowel een trenchcoat als een regenjas beschermt je tegen nattigheid. Beide jassen zijn dan ook perfect geschikt om op regenachtige dagen te dragen, maar wat is het verschil tussen een trenchcoat en een regenjas?

  • Een trenchcoat is een lange, double-breasted jas met diepe zakken en een riem. Regenjassen zijn er in verschillende uitvoeringen en stijlen.
  • Trenchcoats hoeven geen capuchon te hebben. Als er een capuchon aan je jas zit, dan is het een wijd vallende. Regenjassen hebben altijd een capuchon met koordjes, zodat je de kap goed strak om je hoofd kan doen.
  • Trenchcoats zijn meestal gemaakt van katoenen gabardine. Regenjassen zijn gemaakt van Gore-Tex, Tyvek en gecoat nylon.

Hoe draag je een trenchcoat?

Heb je al een trenchcoat liggen of weet je zeker dat je er eentje wil aanschaffen, maar heb je geen flauw idee hoe je de trenchcoat leuk kan stylen? Wij geven je tips hoe je de trenchcoat draagt!

Casual met jeans en trenchcoat

Trenchcoats geven je jeans dat beetje ‘je ne sais quoi’ waardoor je er altijd fashionable uitziet. Voor de ultra-casual look combineer je je jas met de coolste hoodie die je in de kast hebt liggen. Kleren schoenen maken de man vrouw: voor een coole casual look style je je outfit af sneakers. Voor een iets nettere look combineer je je outfit met chunky loafers..

Zo draag je een gekleurde trenchcoat

Trenchcoats zijn naast beige in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Een pastelkleurige trenchcoat geeft je outfit een heerlijke lente vibe. Voor een echte high-end look is een donkere kleur als dieprood een aanrader. Wil je een fashion statement maken? Ga dan voor een color-blocking trenchcoat!

Zo draag je een trenchcoat als je klein bent

Geen paniek petites! Oversized is hartstikke trendy en jouw kortere lengte rockt de trenchcoat. Wil je iets langer lijken? Combineer je outfit dan met een paar high heels.

Zo draag je een trenchcoat naar je werk

Een trenchcoat ziet er waanzinnig uit als je hem combineert met een mooie jurk, kokerrok of een prachtige top. De jas is lang en los genoeg dat je er zelfs met gemak een blazer onder kunt dragen. Een paar prachtige hakken maken je kantooroutfit helemaal af.

Zo draag je een trenchcoat in regenachtig weer

Trenchcoats staan geweldig, zelfs als je naar buiten moet op een regenachtige dag. Combineer de jas met een coole leren broek en kaplaarzen voor een relaxte, trendy look. 


Ontdek de beste aanbiedingen voor de mooiste trenchcoats


-50%

Tommy Hilfiger Gerecyclede trenchcoat met blinde sluiting

€149,00 €299,90
Tommy Hilfiger
-50%

Calvin Klein JEANS trenchcoat jas met ceintuur zwart

€124,95 €249,90
Beschikbaar bij 2 webshops
-36%

Morgan Trenchcoat zomer met ceintuur zwart

€70,40 €110,00
Beschikbaar bij 2 webshops
-50%

Pepe Jeans Jas

€125,10 €250,00
Secret Sales