Draag jij altijd een badpak omdat je denkt dat een bikini je niet staat? Zonde! Ieder vrouwenlichaam is bikiniproof, ongeacht je maat en lichaamsvormen. Of je nu een peer,- appel- of recht figuur hebt, je mag trots zijn op wie je bent en hoe je eruit ziet. Toch begrijpen we heel goed dat ook jij je lichaamsvormen nét even wat beter tot haar recht wilt laten komen. Maar hoe verhul je een klein buikje of brede heupen in een minislip en zorg je dat kleine borsten optisch groter lijken? Geloof ons, ook voor jou bestaat de perfecte bikini. Daarom geven we antwoord op je vraag: ‘Welke bikini past bij mij?’

Welke bikini past bij mijn figuur?

Ieder vrouwenlichaam is anders en heeft daardoor andere behoefte. Met brede schouders wil je waarschijnlijk liever je heupen breder laten lijken, terwijl als je van nature brede heupen hebt juist het tegenovergestelde effect wenst. De ene bikini staat nu eenmaal beter bij jouw figuur dan een ander. Benieuwd welke bikini jou goed staat? Deze bikini’s passen bij jou!

Het is uiteraard géén geschreven regel dat je bij jouw figuur een bepaalde bikini moet dragen. Kies vooral waar jij je prettig in voelt. Hoe mooier jij jezelf vindt, hoe meer zelfvertrouwen je uitstraalt en dat is waar het allemaal om draait;)!

Bikini bij een zandloperfiguur

Jij bent één van de lucky ones! Met een zandloper figuur heb jij het lichaam waar vrijwel iedere vrouw van droomt. Volle borsten, ronde heupen en een smalle taille zijn kenmerkend voor dit type figuur. Alles staat met elkaar in verhouding, dat maakt een zandloperfiguur zeer geliefd.

Als echte geluksvogel past eigenlijk iedere bikini bij jou. Vermijd wel liever shorts, dit soort broekjes laten je heupen onnodig breder lijken. Ook een bandeaubikini kan dat effect hebben op je schouders, let daar op als je niet de nadruk op de bovenkant van je lichaam wilt leggen. Een halterbikini staat je prachtig, maar zorg wel dat je hem niet te klein koopt. 

Bikini bij een peerfiguur

Brede heupen á la Kim Kardashian? Jij bent een echte toffe peer! Dames met een peer figuur zijn aan de onderkant breder dan aan de bovenkant. Ze zijn te herkennen aan hun platte buik, slanke taille, smalle schouders en als kers op de taart, brede heupen & billen.

Jouw heupen en ronde billen zijn iets op trots op te zijn. Show your peaches in een klein bikinibroekje, maar hou het simpel. Drukke prints en ruffles zijn af te raden. Wat betreft je bikinitop kan je helemaal los met prints en versieringen als franjes en strikjes. Ook een bandeau bikini past prachtig bij je slanke bovenlijf.

Bikini bij een appelfiguur

Bij dames met een appelfiguur zit het volume vooral aan de bovenkant van je lichaam. Jij hebt grote borsten, brede schouders, weinig taille en meestal hebben appels ook een (klein) buikje. Daarentegen heb je smalle heupen en prachtige slanke benen.

Vrouwen met een appelfiguur kiezen vaak voor een badpak om hun bovenlichaam slanker te laten lijken, maar ook een bikini past bij dit figuur. Om de aandacht weg te trekken van je buik kan je het beste de nadruk leggen op je borsten. Dat kan met een halterbikini of een bikinitop met ruffles en franjes. Kies liever niet voor een bikinibroekje met een extreem lage taille; bij een appelfiguur is een broekje met een normale tot hoge taille meer geschikt.

Bikini bij een recht figuur

De één staat er oneindig voor te zwoegen in de sportschool, de ander heeft het van nature. Eén ding is zeker; met een recht lichaam ben jij strakker dan strak. Een recht figuur kenmerkt zich door een slanke bouw met weinig rondingen. Zowel de schouders, borsten en heupen zijn smal en je hebt weinig taille.

Jij bent de gelukkige waarbij eigenlijk iedere bikini goed staat. Wel kan je wat meer rondingen creëren door een bikini te dragen met prints en horizontale strepen. Voor meer volume rondom de heupen kan je kiezen voor een bikinibroekje met prints, ruffles, franjes of strikjes. Let wel op dat deze versieringen aan de zijkant van je broekje zitten en niet aan de voor- of achterkant. 

Bikini bij een omgekeerde driehoek figuur

Gespierd aan de bovenkant en slank aan de onderkant, een vrouw met een omgekeerde driehoek figuur staat bekend om haar atletische bouw. De schouders zijn opmerkelijk breder dan de heupen, en de benen zijn slank. Een taille is meestal niet sterk aanwezig bij een omgekeerde driehoek figuur

Om jouw atletische lichaam meer vrouwelijke vormen te geven kan je het beste uitpakken met een uitbundig broekje. Drukke prints en veel versieringen doen het bij jou goed, net als een bikinishort. De bovenkant kan je daarentegen iets rustiger houden. Vermijd liever bandeautops en haltertops; deze laten je schouders nóg breder ogen, een bikinitop met rechte bandjes juist niet.