Brede heupen, platte billen of een klein buikje: niet iedereen is nu eenmaal geprezen met een zandloper figuur. Het perfecte lichaam bestaat (gelukkig) niet en dat maakt iedere vrouw uniek en mooi, ongeacht hoe je vormen eruit zien. Toch weten we allemaal dat met de juiste kleding je lichaamsvormen beter tot haar recht komen. Ook bij het kiezen van een jeans kan je daar rekening mee houden. Daarom dit keer in de denim guide: welke jeans is geschikt voor welk figuur?

De jeans voor ronde billen

Ronde billen zijn zo ongeveer de droom voor iedere vrouw. De één staat er dagelijks voor in de sportschool, de ander heeft ze gekregen van moeder natuur. Waar je ze ook van hebt, wees er trots op! Met een Mom jeans en een Skinny jeans komen je ronde billen extra goed uit. Ook een Bootcut of Flared jeans zijn zeer geschikt voor dames met ronde billen. Wil je liever je ronde billen wat bedekken? Let dan op dat je geen jeans kiest met grote zakken, lichte wassingen en grove stiksels. Dit leg namelijk de nadruk op je billen.

jeans voor ronde billen
jeans voor ronde billen
Jeans voor ronde billen


De jeans voor platte billen

Dames met platte billen, niet getreurd. Met een portie optisch bedrog heb jij binnen no time wat meer volume bij je achterwerk. Een Boyfriend jeans is zeer geschikt om je billen wat ronder te laten lijken. Ook met grote zakken, opvallende stiksels en applicaties kan je dit effect bereiken. Een Flared jeans zal jou ook heel mooi staan.

jeans voor platte billen
jeans voor platte billen
jeans voor platte billen


De jeans voor een smalle taille

Heb jij een smalle taille? Wauw! Dat wil je natuurlijk extra benadrukken. Trek een High Waist jeans aan, gecombineerd met een kort bloesje en jij steelt de show. Ook een Bootcut en een Flared jeans staan jou goed doordat de uitlopende pijp je lichaam mooi in verhouding brengt.

jeans voor smalle taille
jeans voor smalle taille
jeans voor smalle taille


De jeans voor korte benen

Klein, maar fijn, dat geldt voor de dames met korte benen. Wil je toch liever een paar centimeter langer lijken? Dat kan heel goed met een High Waist jeans. Door de hoge taille schieten je benen de lucht in. Ook een Flared jeans staat jou goed, net als een jeans met scherpe vouwen en opvallende wassingen. Een Boyfriend jeans en een Low Waist jeans kan je beter links laten liggen.

jeans voor korte benen
jeans voor korte benen
jeans voor korte benen


De jeans voor lange benen

Lange benen a la Doutzen Kroes? Jij kan zo de catwalk op! Een Cropped jeans en een Cropped Flared jeans zijn ideaal voor dames met lange benen. Je enkels mogen gerust gezien worden. Doordat een officiële Cropped jeans soms te kort zal uitvallen, kan je ook kiezen voor een jeans in een ‘normale’ lengtemaat. Deze zal bij jou alsnog korter van lengte zijn.

jeans voor lange benen
jeans voor lange benen
jeans voor lange benen


De jeans voor stevige bovenbenen

Stevige bovenbenen staan je supergoed, maar grote kans dat je het ietwat wilt verdoezelen. Ga dan voor een Straight Jeans. Doordat de onderkant van de jeans recht loopt worden je bovenbenen minder geaccentueerd. Een jeans met stretch is erg comfortabel en zorgt dat de broek niet gaat knellen. Let wel op dat je de broek niet te strak koopt, anders heeft de stretch stof juist het omgekeerde effect. Een donkere wassing en een Bootcut jeans zijn ook geschikt voor dames met stevige bovenbenen.

jeans voor stevige bovenbenen
jeans voor stevige bovenbenen
jeans voor stevige bovenbenen


De jeans voor brede heupen

Heb jij brede heupen? Lucky you! Show je heupen met trots in een strakke Skinny jeans of een Slim Fit jeans. Zorg wel dat de spijkerbroek niet té strak zit. Wil je liever je brede heupen verbergen, ga dan voor een Boyfriend jeans. Ook een Bootcut, Straight en een Flared jeans staan jou goed.

Jeans voor brede Heupen
jeans voor brede heupen
jeans voor brede heupen


De jeans voor smalle heupen

Voor dames met smalle heupen zijn een Low Waist jeans de uitkomst. Draag een riem om je Low Waist jeans en je heupen krijgen wat meer vorm. Ook een Skinny jeans en en een Slim Fit jeans laten je heupen goed tot haar recht komen. Vermijd in ieder geval High Waist jeans; dit zorgt ervoor dat je lichaam mannelijker oogt.

jeans voor smalle heupen
jeans voor smalle heupen
jeans voor smalle heupen


De jeans voor een klein buikje

Een klein buikje of lovehandles bij de heupen, hoewel dat óók bij een vrouwenlichaam hoort en prachtig is, willen de meeste dames het juist graag verbergen. Een High Waist jeans is zeer geschikt als je een buikje weg wilt werken. Een jeans met stretch zit comfortabel blijft goed zitten. Laat in ieder geval een Low Waist jeans links liggen; hierdoor valt je buik meer op dan dat je zou willen. 

jeans voor een buikje
jeans voor een buikje
jeans voor een buikje


De jeans voor stevige kuiten

Met stevige kuiten kan het soms lastig zijn om een juiste jeans te vinden. Een jeans met stretch is dé uitkomst, net als een jeans met een uitlopende pijp. Wil je je stevige kuiten graag verdoezelen? Kies dan voor een Flared of een Bootcut jeans. Ook een Straight jeans is geschikt voor dames met stevige kuiten.

jeans voor stevige kuiten
jeans voor stevige kuiten
jeans voor stevige kuiten