Het is een behoorlijke opgave om de juiste kinderwagen te kopen voor je aanstaande spuit. Er zijn zoveel punten waar je op kan letten, dat het je flink lastig wordt gemaakt. Eén van de dingen waar je rekening mee kan houden is de hoogte van een kinderwagen. Ben je lang qua lengte en wil je weten welke kinderwagen geschikt is voor lange mensen? Daar vertellen we jou alles over.

Welke kinderwagen voor lange mensen kiezen?

De houding van jezelf achter de kinderwagen is een belangrijk punt op je lijstje. Wanneer je lang van lengte bent is een lage kinderwagen af te raden. Een verstelbare duwstang is daarbij al een goede oplossing. Hierdoor kan je de hoogte van de wagen gemakkelijk aanpassen in een voor jou comfortabele positie.

Daarnaast kan je ook letten op de hoogte van de wieg en/of zitting. Je zal je kind namelijk regelmatig optillen vanuit de kinderwagen. Wanneer de zitting van je kind te laag is, zal je een oncomfortabele houding aannemen bij het optillen. Wanneer je dat meerdere keren op een dag doet kan dit zelfs leiden tot rugklachten. Een hoge zitting van je kind is voor lange mensen van groot belang bij het kiezen van de juiste kinderwagen.

Welke kinderwagen voor lange mensen kopen?

Nu je weet waar je op moet letten, wil je natuurlijk ook graag weten welke merken hoge kinderwagens verkopen. Van een aantal modellen is bekend dat hij prettig in gebruik is onder lange mensen.

Stokke Xplory

De Stokke Xplory is één van de meest bekende hoge kinderwagens. Zowel de zitting van je kind als de duwstang zijn in hoogte verstelbaar. De Stokke Xplory wordt geleverd met een reiswieg en een zitje, waardoor je kind er tot 15 kg in vervoerd kan worden. Daarnaast heeft de combi-wagen een kleine draaicirkel, wat de Stokke Xplory makkelijk in gebruik maakt.

Stokke Xplory
Stokke Xplory

Joolz Day

De Joolz Day is een elegante en hoge kinderwagen waarbij zowel de zitting als de duwstang in hoogte verstelbaar zijn. Het is daarom de ideale wagen voor lange ouders. De Joolz Day wordt geleverd met een reiswieg en een zitje. Daarnaast is de kinderwagen makkelijk op te bergen tot een klein pakket, wat de Joolz Day ook voor kleine woningen geschikt maakt.

Joolz Day
Joolz Day

Joolz Geo

Net als de Joolz Day, is ook de Joolz Geo een hoge kinderwagen. De zitting en de duwstang zijn in hoogte verstelbaar, zodat jij de wagen aan jouw lengte kan aanpassen. Het grootste verschil tussen de Day en de Geo is dat de Geo geschikt is voor meerdere kindjes. Met een extra zitting of wieg kan je met de Joolz Geo twee kinderen vervoeren. Voor nog meer gemak heeft de kinderwagen ook een XL boodschappenmand onderin.

Joolz Geo
Joolz Geo

Mutsy Transit

De Mutsy Transit wordt door veel lange mensen gewaardeerd als kinderwagen. De duwstang is in hoogte verstelbaar en de zitting van de wagen is hoog gepositioneerd. De Mutsy Transit kan makkelijk worden ingeklapt zonder de zitting van de wagen af te halen. De prijs-kwaliteit verhouding van deze wagen is een groot plus punt: in tegenstelling tot de bovengenoemde wagens is de Mutsy Transit maar rond de €500,-.

Mutsy Transit
Mutsy Transit

Tips voor goedkope kinderwagen voor lange mensen

Een kinderwagen wil je het liefst voor een aardige prijs kopen, maar lange mensen zijn toch snel aangewezen op een wagen uit een duurder segment. Ieder heeft zijn eigen budget, maar met een paar tips scoor jij jouw kinderwagen het goedkoopst.

Proberen in de winkel, vergelijken op SuperSales

Wanneer je een kinderwagen gaat kopen is het logisch dat je deze eerst in het echt gezien wil hebben. Door erachter te staan en een wandeling in de winkel te maken weet jij of de kinderwagen bij je past. Maar de winkels waar je dit doet vragen wellicht de hoofdprijs. Om alle winkels af te gaan voor de goedkoopste wagen is wat veel gedoe en daarom raden wij aan om, na je bezoek in de winkel, de prijzen van verschillende webshops te vergelijken via SuperSales. Het is de moeite waard om hier wat energie in te steken, want het kan je soms wel honderden euro’s schelen. En dat geld kan je dan mooi weer gebruiken voor de rest van je babyuitzet.

Prijs alarm

Heb je besloten welke kinderwagen je wil, maar ligt de prijs buiten je budget? Geen probleem, we houden je door middel van een Prijs Alarm graag op de hoogte wanneer je de wagen goedkoper kan kopen. Het enige wat we van jou vragen is om een gratis account aan te maken, zodat we weten hoe we je kunnen bereiken.

Aanbiedingen

Sommige baby winkels hebben jaarlijks terugkerende acties waarbij je kinderwagens kan kopen met een flinke korting. Prénatal houdt twee keer per jaar de Mama Mazzeldagen, waarbij je tot 40% korting krijgt op geselecteerde modellen. Wanneer je geen haast hebt met het kopen van de juiste kinderwagen, is het de moeite waard om te wachten tot deze actieperiodes.