Het kan de beste overkomen: een nieuw gekochte wollen trui terug vinden in de wasmachine, maar dan ongeveer zes keer zo klein. In dit kleine maatje past met een beetje geluk net je bovenarm, en daarom verdwijnt de trui achter in de kast, of erger nog: in de prullenbak. Hartstikke zonde natuurlijk! Met dit simpele stappenplan herstel jij je gekrompen wollen trui en leeft hij nog lang en gelukkig.

Wollen trui gekrompen stappenplan

Het is simpel, in slechts een aantal stappen tover jij je wollen trui weer terug naar zijn originele maat. Het enige dat je daar voor nodig hebt is:

  • Een emmer
  • Babyshampoo of conditioner
  • Water
  • Handdoek

1.      Sopje maken

Eerst vul je een emmer met lauwwarm water. Zorg dat het water niet te heet of te koud is voor het beste resultaat. Voeg een klein scheutje babyshampoo of conditioner in de emmer en roer het tot een sopje.

2.      Gekrompen wollen trui weken

Leg de gekrompen trui in het sopje en laat dit weken voor minimaal een half uur. Zorg dat de trui helemaal onder water staat, zo kan de conditioner of babyshampoo goed in de kledingvezels van je wollen trui trekken.

3.      Wollen trui niet uitspoelen en wringen

Nadat je gekrompen trui heeft geweekt in het sopje, is het belangrijk dat je de trui niet uitspoelt. Je wil dat de shampoo of conditioner in de kledingvezel blijft om je trui zo soepel mogelijk te houden. Ook uitwringen is een slecht plan. Wanneer je je trui zou uitwringen verliest het wederom de natuurlijke pasvorm. Het beste kan je de trui zo nat mogelijk houden.

4.      Oprekken wollen trui

Leg de natte trui op een droge handdoek en rek het kledingstuk voorzichtig op door aan de randen te trekken. Hierna kan je de gekrompen trui op een kledinghanger laten drogen en voilà, de wollen trui is weer als nieuw .

Tip: Mocht je gekrompen wollen trui toch weer in elkaar krimpen na het ophangen? Laat de trui dan nat op de handdoek drogen, met een aantal zware voorwerpen op de randen.