Wat draagt jouw kind het liefst? Ouders weten soms niet goed wat helemaal hip of stoer is, terwijl kinderen hier wel gevoelig voor zijn. Want wat vriendjes dragen ziet er altijd leuk uit.

Doe jezelf en je kind een plezier en volg de nieuwste trends op het gebied van kinderkleding. Momenteel zijn veel van de trends in de sale bij kleertjes.com, een van onze favoriete kinderkleding shops!

 

Pastelkleuren zijn weer helemaal terug

Zachte pasteltinten doen het goed, zowel in de zomer als de winter. Zachtgeel of hemelsblauw, lichtgroen of babyroze: allemaal kleuren die erg in trek zijn. Pastelkleuren zien we al veel terug in babykleding, maar ook voor oudere kinderen zijn de pasteltinten weer helemaal cool. Lief en toch stoer. Deze kleuren mogen niet alleen in truitjes en shirtjes ontbreken, ook broeken in pastelkleuren doen het erg goed. Combineer dit met wit, zwart of spijkerstof. Of combineer met een andere pastelkleur.

 

 

 

De stoere tuinbroek voor jongens én meisjes

Veel ouders herinneren zich de tuinbroek nog wel, omdat ze deze zelf hebben gedragen of veel in het straatbeeld tegen kwamen. Jouw stoere vent of lief prinsesje kan nu net als mama of papa ook de show stelen met een tuinbroek. Want deze is terug van weggeweest. De tuinbroek kan gelijk als vervanging van de jumpsuit gezien worden. Nieuwe modellen en flitsende kleuren, jouw kind mag hierin gezien worden. Op school, bij de club of op vakantie. De zomerse tuinbroek met korte broekspijpen is een mooie aanvulling op de zomergarderobe. Combineer de tuinbroek met een vrolijk gekleurd shirtje, naveltruitje voor meisjes of een warm vest.

 

 

 

Kleding in laagjes

Nog steeds hip: kleding dat uit laagjes bestaat. Rokjes en jurken met meerdere lagen geven een exotisch effect. Maar ook topjes die uit twee laagjes bestaan mogen gezien worden. Daarnaast wordt een rok of jurk over een broek ook veel gezien. Een korte broek kan ook uitstekend over een legging gedragen worden. Laagjes blijven voorlopig nog wel hot.

 

 

 

Prints op shirtjes en broeken

De techniek staat niet stil en ook de druktechniek wordt steeds beter. En dat zien we dan ook vooral terug in kinderkleding. Grote opvallende prints, kleine lieve printjes, grappige prints en pakkende teksten. Kinderen vallen op met shirtjes waarop een afbeelding of tekst staat. Iets om over na te denken, waar je om moet lachen of wat je versteld doet staan. Maar ook printjes of teksten waar jouw kind een boodschap aan heeft, of deze op de buitenwereld wil overbrengen. Strepen, stippen, sterren: alles mag. Ook dierenprints of designs doen het erg goed. Het tijgerprintje is al lang niet meer voor oude dametjes: de jeugd is helemaal om. Grommen mag!

 

Hippe merken

Een andere handige manier om een voorselectie te maken is door te shoppen op basis van het merk. Veel kinderkledingmerken hebben een eigen stijl, als die stijl je bevalt is het vaak makkelijk om meerdere items van de merk aan te schaffen. Zo staat Z8 bekend om hippe kleding met frisse kleuren en designs, wordt Nik & Nik (van Nikkie Plessen) steeds meer verkocht en kleed je jouw kind super cool met de producten van Vingino. Nog niets gevonden? De merken Noppies en Name-it zijn ook super populair!

 

Meer leuke trends in kinderkleding vind je overigens in het kleertjes.com magazine.