Dag kou, wind en regen, hallo zon, zee en strand! Hoewel iedereen geniet van de hoge temperaturen, schieten de meeste mannen direct in de stress. Wat moet je nu aan met dat warme weer? Je wil natuurlijk te alle tijde stijlvol voor de dag komen, maar het liefst ook zonder al te veel zweet. Wees gerust; ook in een luchtige zomeroutfit kan jij er spectaculair uitzien. Met deze tips en inspiratie kom jij stijlvol en koeltjes de zomer door!

Zomer musthaves voor heren

Een kledingkast vol met kleding, maar welke items heb je nu echt nodig in de zomer? Dat is gelukkig een stuk minder dan je denkt! Je hele kast volhangen met je favoriete merken mag natuurlijk altijd, maar om luchtig de zomer door te komen je alleen deze zomer musthaves nodig. 

  • Slippers. Misschien wel hét ultieme zomeritem, omdat je met open schoenen iedere outfit een luchtige touch geeft. Ga voor een paar stoere Birkenstocks of een nette leren slipper om je look stijlvol te houden. Bewaar je badslippers het liefst voor naar het strand.
  • Espadrilles. Luchtig, zakelijk en zeer stijlvol: een paar espadrilles is de zomerse vervanger van een nette schoen. Het geeft een zomerse uitstraling aan zowel een zakelijke als casual outfit.
  • Shorts. Geen zomeroutfit zonder een paar shorts! Zodra je een korte broek aan kan, is een paar shorts een absolute musthave. Kies voor een casual jeans short of een zakelijke chino short voor naar kantoor.
  • Polo-shirt. Vergeet overhemden en T-shirts, want met een poloshirt ben jij stijlvol en summerproof. Dankzij het kraagje is een poloshirt chiquer dan een gewoon T-shirt, maar luchtiger dan een overhemd met lange mouw.
  • Overhemd met korte mouw. Wil jij netjes voor de dag komen in je zomeroutfit? Ga dan tijdens tropische temperaturen voor een overhemd met korte mouw. Zo heb je toch een nette uitstraling, maar dan in een koelere variant.
  • Zonnebril. Zeg je zomer, dan zeg je tijd voor een zonnebril! Deze accessoire zorgt niet alleen dat je prettiger zicht hebt als het zonnetje schijnt; het is een musthave om iedere zomeroutfit compleet te maken. Kies wel een zonnebril die bij past voor de mooiste look.
  • Pet. Menig man kan beamen dat een verbrande hoofdhuid heel vervelend is. Zorg daarom dat je altijd een pet in je zomergarderobe hebt. Voor de mannen met kort haar, voor de kalende man, maar ook voor de mannen met lange lokken een echte musthave!

Materialen zomeroutfit

Met hoge temperaturen ben je op zoek naar verkoelende materialen. Het zal je niet verbazen dat wol en leer niet geschikt zijn, maar welke materialen kies je dan wel in de zomer? Met kledingstukken van deze stoffen voorkom je oververhitting als het écht heet wordt!

Katoen

Katoen is een grote favoriet als het gaat om zomerse stoffen. Doordat katoen ademt en het nauwelijks warmte opvangt, is het materiaal ideaal om koel te blijven tijdens tropische dagen. Daarnaast verminder je in katoen de kans op vervelende zweetplekken. Van shirts tot broeken en overhemden: veel kledingstukken zijn verkrijgbaar in katoen.

Linnen

Bij zomerse kleding denk je al snel aan linnen. Deze stof is zeer geschikt om je koel te houden doordat het lucht doorlaat en vocht goed opneemt Daarnaast heeft linnen een chique uitstraling. Voor zomerse casual outfit kan je kiezen voor een linnen broek of short en een overhemd. Liever zakelijk? Ga dan voor een linnen pak!

Zijde

Verkoelend, luxe en zacht: zijde is een fijn materiaal om tijdens de zomermaanden te dragen. Het is zeer geschikt voor overhemden, maar helaas ook aardig aan de prijs. Let wel op bij het kopen van een zijde kledingstuk dat je geen namaak koopt gemaakt van een synthetische stof. Synthetische stoffen hebben namelijk hele andere eigenschappen en zijn alles behalve luchtdoorlatend.

8x inspiratie zomeroutfit heren

De temperatuur stijgt tot boven de 20 graden en jij hebt géén flauw idee wat je nu uit te kast moet trekken. Vergeet de keuzestress: Met deze inspiratie stel jij snel en makkelijk een heerlijke zomeroutfit samen.

Zomeroutfit #1: Chino short met overhemd

Ga voor casual chique met een chino short en overhemd! Sla het randje van je chinoshort om zodat je een nonchalante look creëert. Je kan bij een overhemd de mouwen omrollen, maar voor een extra zomerse look kan je ook kiezen voor een overhemd met korte mouw. 

Zomeroutfit #2: Linnen pak

Wil je je zakelijke look behouden ondanks de warmte? Ga dan voor een pak van linnen. De stof maakt een pak een stuk luchtiger, zowel qua warmte als uitstraling. Combineer een linnen pak met een overhemd als je het zakelijk wil dragen, of met een T-shirt voor een casual look.

Zomeroutfit #3: Sweatshort met T-shirt

Comfortabeler dan een sweatshort gaat het niet worden tijdens de zomer. Met hoge temperaturen is kleding die prettig zit nog een stuk belangrijker dan tijdens andere jaargetijde. Combineer een sweatshort met een oversized T-shirt en een paar sneakers voor een urban look.

Zomeroutfit #4: Denimshort met shirt

Jeansshorts zijn niet meer weg te denken uit de zomergarderobe van een man. Een jeansshort kan je moeiteloos combineren: met een overhemd of T-shirt en met slippers of sneakers. Maak je zomeroutfit compleet met een zonnebril en rugzak en je bent ready to go!

Zomeroutfit #5: Overhemd korte mouw

Wil jij een overhemd dragen, maar niet oververhit raken? Het lijkt misschien een ingewikkelde combinatie, maar niets is minder waar. Met een overhemd met korte mouw behoud je een nette uitstraling, maar dan wel met de voordelen van een luchtige outfit. Combineer het met een chino short, een jeansshort of een nette linnen pantalon.

Zomeroutfit #6: Poloshirt

Verwissel je T-shirt eens met een poloshirt om net dat beetje extra aan je outfit te geven. Een polo is ideaal voor de zomermaanden, omdat ze vaak van katoen zijn gemaakt en korte mouwen hebben. Combineer het met een lange pantalon voor naar kantoor of met een korte broek en leren slippers voor een dagje weg.

Zomeroutfit #7: Espadrilles

Verruil je sneakers of slippers eens voor een paar espadrilles! De schoen herken je aan de gevlochten zool gecombineerd met een luchtig bovenwerk en geeft direct een zomerse uitstraling aan je outfit. Dankzij de nette uitstraling is de espadrille goed te dragen onder je kantooroutfit, maar ook voor een dagje strand is de schoen geschikt.

Zomeroutfit #8: Loose fit

Strakke kleding in de zomer, het is niet de beste combinatie. Ga daarom liever voor de loose fit tijdens warme dagen. Draag bijvoorbeeld een wijd overhemd of T-shirt, maar ook een oversized broek kan een stuk prettiger aanvoelen bij tropische temperaturen.