Ook al hangt je kast vol met zwarte kledingstukken, na een middagje shoppen kom je vaak wederom thuis met een nieuwe zwarte aanwinst. Op de vraag of je daar al niet genoeg van hebt zeg jij vol overtuiging nee. Van zwart kan je nu eenmaal niet genoeg hebben. Betekent dat meteen dat je een donker en somber persoon bent? Nee, integendeel! Van zwarte kleding kan je juist ook heel vrolijk worden! Deze 12 redenen verklaren precies waarom zwart jouw happy colour is.

#1 Al je (zwarte) kleding matcht met elkaar. Het grootste deel van je garderobe bestaat uit zwarte kleding, dat mag duidelijk zijn. Maar ook als er een gekleurd of geprint item tussen hangt is dat moeiteloos te combineren met ….. natuurlijk zwart!

#2 Je kan gerust drie dagen dezelfde zwarte outfit aan. Jij ziet duidelijk de verschillen tussen al die unieke kledingstukken, maar grote kans dat je (mannelijke) collega het niet door heeft als je dagen achter elkaar hetzelfde draagt. En dat scheelt jou een hoop wasgoed!

#3 Zwart is áltijd in de mode. Er is in de afgelopen eeuw géén jaar voorbij gegaan dat zwart niet on trend was. Hoe vaak trendsetters ook zeggen dat een kleur ‘the new black’ is, het echte zwart blijft altijd nummer één.

#4 Zwart wordt gezien als de meest aantrekkelijke kleur die er bestaat. Dacht je altijd dat rood voor sexyness stond? Vergeet het maar, zwarte kleding staat aan de top als het gaat om charme. Maar dat wist jij natuurlijk al lang ;) !

#5 Zwart kleedt af. In een all-over black outfit oog je met gemak een maatje (of twee!) minder. Je hebt natuurlijk niks te verbergen, zoals vaak gedacht wordt als zwart je happy colour is, mooi meegenomen is het natuurlijk wel.

#6 Zwart is niet seizoensgebonden. Ken jij ook de geruchten dat zwart alleen een winter kleur is? Niks van waar! Zwart is ook geschikt voor de zomer. Een Litte Black Dress, sunkissed legs, een paar sneakers eronder en je bent helemaal summer-ready.

#7 Zwart is dé kleur om indruk te maken op iemand. Gekleed in het zwart word je niet snel vergeten. Ideaal als je wilt uitpakken op een eerste date of een sollicitatiegesprek. Succes gegarandeerd!

#8 Zwart staat altijd goed. Bij veel kleuren is het een kwestie van het staat je, of helemaal niet. Met zwart is dat anders, die kleur staat namelijk iedereen. Of je nu lekker gebruind bent door het zonnetje, of bleekjes in de winter, zwart haalt steevast het beste in je naar boven.

#9 Zwart kan bij vrijwel iedere gelegenheid gedragen worden. Nooit meer de plank misslaan bij een feestje, zakelijke afspraak of begrafenis. En jawel, zelfs bij bruiloften is zwarte kleding geliefd.

#10 Bij zwarte kleding kan je helemaal los met accessoires. Grove kettingen, over-the-top hoeden en fluorescerende tassen, noem het maar op en de accessoire past uitstekend bij je zwarte outfit.

#11 Met zwart heb je bijna nooit last van vlekken. Dat maakt de kleur niet alleen favoriet bij knoeikonten, ook make-up fanaten kunnen hun hart ophalen. Er is slechts één vijand voor mensen met zwart als happy colour; tandpasta!

#12 Zwart is geschikt om te experimenten met verschillende materialen. Een velvet broek of een extreme pailletten glitter jurk, in het roze ben je al snel een zuurstok, maar in het zwart? Dat staat gewoon fabulous! Met zwart kan je makkelijk eens kiezen voor iets anders dan anders.